INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RIO AVE - STEAUA

"B"-ul Europei » Rio Ave ilustrează diferenţa dintre Europa League şi Champions League: ce condiţii a găsit Steaua în Portugalia

Așa arăta stadionul ieri, cu cîteva minute înainte de startul partidei
Așa arăta stadionul ieri, cu cîteva minute înainte de startul partidei

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 20 ianuarie 2015 22:33

Steaua a jucat în Portugalia într-un cadru pe care nu l-a mai întîlnit: un stadion de ligi inferioare şi un public de meci amical.

Astra Giurgiu şi Concordia Chiajna sînt cluburi extrem de populare, în comparaţie cu Rio Ave! Steaua a dat în Portugalia peste o atmosferă pe care a mai cunoscut-o doar la amicale jucate în turneele de vară din Austria, cu teste disputate pe arenele unor formaţii din eşaloane inferioare şi cu tribune populate doar cu impresari plus cîţiva curioşi.

UEFA trebuie să fi glumit cu Astra, dacă i-a ţinut pe giurgiuveni cu emoţii toată vara, cu inspecţii şi discuţii despre cît de potrivit e stadionul vicecampioanei din România pentru Europa League. "Marin Anastasovici" din Giurgiu e San Siro pe lîngă arena din Rio Ave! Stadionul pe care Steaua a evoluat aseară nu are nici o peluză, doar două tribune mici, care par neterminate şi ele.

Chin pentru copiii de mingi
Construcţia se potriveşte totuşi cu atmosfera în care s-a disputat meciul. În spatele porţii la care a atacat Steaua în prima repriză există un spaţiu gol de 30 de metri, o distanţă pe care copiii de mingi au avut-o de parcurs după fiecare şut al jucătorilor lui Gâlcă.

La meci au fost doar 2.000 de spectatori, dintre care 300 de români, şi un fond sonor de Cupa liceelor, cu crainicul pe post de şef al suporterilor. Pe pistă, în faţa minigaleriei de o sută de portughezi, omul a zbierat în microfon ca să mai implice publicul. El s-a auzit timp de un sfert de oră, pînă să înceapă jocul, apoi a revenit atmosfera stranie, de amical.

Tony plus Toni
Rio Ave-Steaua a fost urmărit din tribună de doi portughezi care au lucrat în România. Pe ambii îi cheamă Tony. Da Silva Tony, fostul fundaş dreapta de la CFR, a venit în calitate de invitat al unei televiziuni, s-a salutat şi s-a pozat cu suporterii stelişti. Toni Conceicao, antrenorul care a trecut pe la CFR, Braşov şi Astra, a asistat şi el la partidă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:33
Postat de carp01 pe 07 Noiembrie 2014, 10:38

scrieti de parca astra si concordia ar avea ultrasi.

.)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:30
Postat de cincinalul_patru_ani pe 07 Noiembrie 2014, 11:58

Pai caterinca e ca aceasta echipa de sat era sa bata marea campioana a Romaniei. Ca sa stim si noi cum stam...

..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:30

Steaua a jucat în Portugalia într-un cadru pe care nu l-a mai întîlnit: un stadion de ligi inferioare şi un public de meci amical. __ oo, vai... lasa ca si altii au gasit si mai urat... chiar pe ghencea...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează