INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  POLI TIMIŞOARA - MANCHESTER CITY 0-1

Balotelli a ucis visul Banatului » Respect Poli!

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 august 2010 00:00

Galaxia lui City s-a pierdut mai bine de o oră în entuziasmul dezlănţuit al Timişoarei, dar Balotelli a îngropat visele Banatului.

Calcul matematic îţi retează practic orice comparaţie. Cînd ai în faţa ta o parte din tezaurul Premier League, care a investit într-o vară aproape 160 de milioane de euro, de 4 ori mai mult decît a cheltuit în ultimul cincinal Poli, nu-ţi rămîne decît entuziasmul. E logica nescrisă a fotbalului, pe care Poli a probat-o perfect prima repriză a duelului cu City.

Energizaţi de 25.000 de bănăţeni, timişorenii au devalorizat sumedenia de staruri a "cetăţenilor", purtînd o cruciadă sufocantă în minutele de start. Lui Poli i-a lipsit doar finalizarea, pentru că Axente a încercat să rupă ritmul în duelurile cu Kolo Toure, dar englezul a degustat deja meniul în 257 de meciuri din Anglia.

Nici măcar zvîcnirile lui Sepsi sau Curtean nu au găsit o breşă în defensiva securizată a trupei lui Mancini. Bourceanu şi-a încearcat şi el norocul, căutînd realizarea carierei, dar l-a anesteziat pe Toure (19). De la margine, sîrbul Petrovici a deviat direcţia atacurilor în partea dreaptă, însă Contra a avut rolul unei simple catapulte spre un careu stăpînit în cele mai mici detalii de englezi. Timişoara e vie, sîngele îi pulsează la cote alarmante, în ritmul tribunei care crede în minuni. Yaya Toure defilează ca un tanc printre tricourile violete, dar Pantilimon e atent (43).

Balotelli, ucigaşul de vise
Capul sus l-a ţinut Poli şi după pauză, cînd Mancini şi-a cravaşat jucătorii pentru un start în forţă. Zabaleta a dat primul semnal (47), secondat apoi de Yaya Toure, care a zdrobit vopseaua de pe bară cu un şut violent din colţul careului mic (70).

Fix două minute mai tîrziu, aruncat în joc de Mancini, Balotelli a pus piciorul la centrarea-şutată a lui Adebayor, justificînd prima rată din cele 28 de milioane de euro achitate de şeici. Y. Toure a fost blocat şi el pe final de Pantilimon, dar Poli s-a descurcat onorabil în faţa unei colecţii de staruri.

City raportată la UEFA
Observatorul de joc de la meciul dintre Poli şi Manchester City şi responsabilul cu dopingul de la partida de aseară  au raportat la UEFA gruparea engleză pentru o greşeală apărută pe foaia oficială de joc. Mai exact, oficialii lui Manchester l-au trecut pe Vincent Kompany în foile oficiale distribuite înaintea meciului ca avînd  numărul 4 pe tricou, iar fundaşul englez a apărut pe teren cu număru 33. (Dana Surulescu)

Meme Stoica la meci
Fostul manager general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a fost prezent aseară pe stadionul "Dan Păltinişanu" la meciul dintre Poli şi Manchester City. Meme, care a demisionat de la conducerea vicecampioanei după meciul cu Zenit Sankt Petersburg, a urmărit partida de la tribuna oficială a arenei timişorene. (Dana Surulescu)

Sabău nu a venit
Fostul antrenor al lui Poli, Ovidiu Sabău, nu a putut asista la meciul dintre Poli şi Manchester City deşi a fost invitat de conducerea clubului timişorean. <<Moţul>> a anunţat că nu poate onora invitaţia, fiind plecat cu probleme personale în Germania. Nici patronul Marian Iancu nu a fost prezent la meci. În schimb, la jocul de la Timişoara au asistat fraţii Giovanni şi Victor Becali. (Dana Surulescu)

Englezii au băut fără oprire
Fanii veniţi din Albion au ajuns ieri după-masă în Timişoara şi au luat cu asalt terasele din Piaţa Unirii. Fanii lui City i-au impresionat pe vînzători pentru că după 20 de minute aveau deja o nota de plată 520 de RON! "Ne cereau halba de bere, spuneau Cheers, şi după un minut cereau încă una. Clienţi din ăştia să tot avem", a spus încîntat unul dintre barmani.

Fani din toată Europa
Meciul de ieri le-a stîrnit interesul fanilor lui City, mulţi dintre ei venind din ţări vecine României pentru a-l susţine pe Mancini. Dacă City a avut suporteri din Serbia, Ungaria, Bulgaria şi Austria, fanii lui Poli nu s-au lăsat mai prejos şi au venit să-şi susţină echipa chiar dacă erau stabilţi în Olanda: "Nu puteam rata un asemenea meci pentru că nu ştim cînd mai avem şansa să-i vedem pe ai noştri într-o asemenea confruntare", au explicat doi fani veniţi din Amsterdam.

Goga, out!
Din cauza evoluţiilor din ultimele partide, Goga a fost sărit din schemă de Vladimir Petrovici, atacantul fiind lăsat pe bancă. În teren a fost preferat Cosmin Contra pe banda dreaptă, Ianis Zicu fiind şi el lăsat pe bancă. Un alt "nume" care nu a prins nici măcar lotul a fost Iulian Tameş, motivul oficial al absenţei sale fiind o accidentare.

L-a făcut K.O. pe Kolo Toure!
Alex Bourceanu l-a pus la pămînt pe Kolo Toure în minutul 19. Nu cu una dintre intrările sale hotărîte, ci cu un şut violent. Mijlocaşul Timişoarei a tras cu dreptul de la 30 de metri, iar balonul a fost blocat cu capul de către fundaşul ivorian. Acesta a avut nevoie de intervenţia echipei medicale, care a stat un minut pe gazon pentru a se asigura că Toure este OK.

Poli a cerut două penaltyuri
Timişorenii au solicitat în două situaţii lovituri de pedeapsă. Mai întîi, în minutul 14, Alexandru Curtean a pătruns în careu şi a încercat o "bicicletă" în faţa lui Zabaleta, care l-a "agăţat" după ce mijlocaşul român a dat mingea pe lîngă el. Reluările arată că a existat contact între cei doi, însă arbitrul Mayer, păcălit şi de căderea spectaculoasă a lui Curtean, nu a acordat 11 metri. În finalul jocului, acelaşi Zabaleta l-a împins pe Zicu în interiorul careului, însă nici de această dată "centralul" n-a dat penalty.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (25)
cristichisu
cristichisu  •  20 August 2010, 14:33

slabut ! Poli niciodata nu va fi echipa mare cu asa abordare! vreti un exemplu concret! Aveti un jucator pe dreapta Scutaru parca. A intrat Baloteli la Manchester City si al nostru deja facea pishu pe el. A intrat o data mai barbateste Baloteli si l a inmuiat pe bietul romanash. Apoi la o faza banala in tusa a facut pe mortu in papusoi si apoi a cerut schimbare desi nu se accidentase. L am vazut si cu Craiova acolo parea un leu furios. La fel si Zicu. Aici la noi lei paralei cu Baloteli...

marius_munteanu
marius_munteanu  •  20 August 2010, 12:55

sorry? felicitari pentru ce? pentru faptul ca alergati ca niste gaini bezmetice pe teren? felicitari pentru ca n-au vrut aia sa va dea o carutza de glouri? mars, mai valorilor ...

magnum_jason
magnum_jason  •  20 August 2010, 12:52

Cele mai noi predictii sportive numai pe www.professionaltipsters.com

Vezi toate comentariile (25)
Comentează