INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA, AZI, 22:05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Bogdan Stancu doarme în deplasare! » Golgeterul Stelei e providenţial doar în Ghencea!

Articol de , - Publicat miercuri, 15 decembrie 2010 00:00

Golgeterul Stelei a marcat pe bandă rulantă, însă aproape toate golurile sale au fost reuşite în Ghencea, pe teren străin parametrii săi fiind mult mai slabi.


MM Stoica şi Lăcătuş anunţă că Steaua nu va evolua ca să apere un 0-0, dar cei din Ghencea au un alt motiv de îngrijorare pentru acest joc, în afara absenţelor deja ştiute. Cel care va juca rolul singurului atacant în "11-le" roş-albaştrilor, Bogdan Stancu, deşi a fost omul providenţial al Stelei în actualul sezon, se confruntă în deplasare cu mari probleme. Randamentul lui scade dramatic atunci cînd Steaua dispută jocuri pe alt teren decît cel din Ghencea.

83% acasă, doar 17 % afară
Stancu a înscris de nu mai puţin de 17 ori în actualul sezon, fiind golgeterul Stelei, fără rival, dar marea majoritate a reuşitelor sale au fost acasă, chiar şi singurul gol la echipa naţională a fost marcat tot pe teren propriu, deşi a evoluat titular şi în Belarus şi la Paris. Nu mai puţin de 14 goluri le-a marcat în faţa propriilor fani şi doar 3 pe teren străin, adică 83% dintre reuşite au fost acasă.

Mai mult, nici unul dintre golurile sale din deplasare nu a fost reuşit în Europa League, deşi Stancu, alături de Tătăruşanu, Geraldo, Latovlevici şi Tănase, a început ca titular toate cele 7 jocuri în Europa, din acest sezon.

3,7 milioane de euro e cota lui Stancu (23 de ani şi jumătate), conform site-ului transfermarkt, fiind cel mai scump stelist

2 luni au trecut de la ultimul său gol marcat pe teren străin, în Dinamo - Steaua 2-1, disputat pe 17 octombrie 2010

4 luni au trecut de la ultima sa reuşită pe un teren din afara Bucureştiului, Vaslui - Steaua 0-3, pe 22 august 2010

16 luni au trecut de cînd Stancu a înscris ultima dată pentru Steaua la un meci de Europa League, în deplasare, pe 6 august 2009, în meciul Motherwell - Steaua 1-3


Alte argumente că Stancu e mai slab în deplasare
1. Are note mai proaste
Media GSP a notelor încasate de Stancu în acest sezon, în toate competiţiile, la
meciurile din deplasare e cu mult sub cea de la jocurile de acasă. 6,75 e media lui în Ghencea şi doar 6,15 la întîlnirile de afară.

2. A jucat mai puţin
Stancu a fost unul dintre cei mai folosiţi fotbalişti ai Stelei în actualul sezon, dar cu toate aceste diferenţa dintre minutele bifate pe teren propriu şi cele pe teren străin e de peste 200 de minute. Pe Ghencea, Stancu a jucat 1.241 de minute. În deplasare, doar 1.033.

E egal cu Piţurcă, Ilie Stan şi Balint
Chiar dacă trece printr-o eclipsă de formă la meciurile din deplasare, Stancu se poate lăuda cu o performanţă. În tricoul Stelei, a bifat pînă acum 6 goluri în cupele europene, cîte au şi alţi mari foşti jucători stelişti precum Piţurcă, Ilie Stan şi Balint.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
nicco
nicco  •  15 Decembrie 2010, 16:30

E si mai grozav la el in cartier!

star01
star01  •  15 Decembrie 2010, 03:29

fkumore tata,Stancu e "batran"?...nu fraiere,are o cariera mare inainte..si cu 1 la NAPOLI FACE 7!!!...

nessarian
nessarian  •  15 Decembrie 2010, 02:58

@fkumore arata-mi alt jucator roman care la varsta lui stancu avea 6 goluri in cupele europene... fie...stai sa intre MM in paine bn sa vezi atunci cu participari anuale in europa...primaveri europene...si tot tacamu..pana una alta: FORZA STEAUA...BATEM LA NAPOLI CU 2-1 iau scor fix la pariuri:D

Vezi toate comentariile (4)
Comentează