INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC ZURICH - FC VASLUI 2-0

Bye, bye Europa! » Vasluienii spun adio cupelor europene

Vasluiul nu a reuşit să se califice în primăvara europeană.
Vasluiul nu a reuşit să se califice în primăvara europeană.

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 decembrie 2011 00:48

În faţa unei performanţe istorice, Hizo a pregătit o tactică haotică, iar elveţienii nu au făcut nici un cadou şi au cîştigat fără probleme în faţa unei echipe timorate.

Meciul a început alert, dar deloc bine pentru noi. Chermiti a marcat la prima fază ofensivă (8), dar asistentul a semnalizat şi i-a demontat ideile lui Hizo cum că "UEFA o vrea pe Lazio mai departe. Cine sîntem noi?". Trupa "Dulăului" nu a ieşit din pumni, dar Margairaz, găsit perfect de Mehmedi între apărătorii moldoveni, l-a evidenţiat pe Cerniauskas (10), însă lituanianul s-a resimţit şi l-a lăsat pe Milisavljevici să bată auturile de poartă. Imediat, şi Mehmedi şi-a încercat şansa, dar şutul a trecut pe lîngă (12).

Vasluiul trăieşte?
Pînă la urmă au ieşit şi "plăieşii" din jumătatea proprie. Corner! Fără Wesley şi Temwanjera, sperăm la orice fază, dar nimic. Zurich a revenit în atac prin Mehmedi "pentru că noi nu facem cadouri", aşa cum anunţa Urs Fischer (15). Vasluiul a preferat contraatacul şi Bello a scăpat, în sfîrşit, dar africanul a arătat de ce este rezerva lui Temwanjera (21).

Ghinion! S-a accidentat Cerniauskas şi a intrat Puia, neutilizat în UEFA din vara lui 2010. Iar elveţienii au continuat asediul, Djurici (35) şi Mehmedi (36) au cadrat, dar Puia a arătat că are calităţi. Defensiva vasluiană a rezistat pînă în pauză, dar acolo au primit vestea. Lazio conducea, iar moldovenii erau out din Europa.

Putem cîştiga?
Hizo şi-a adus aminte că ei sînt cei care au şanse de calificare, nu Zurich, iar galben-verzii au ieşit schimbaţi de la cabine: Pavlovici a fost primul, dar "capul" lui a fost scos in extremis de Guatelli (54), iar şutul lui Adailton a trecut puţin pe lîngă (61). Elveţienii nu au mai forţat, dar acelaşi Margairaz, profitînd de greşeala lui Gerlem, intrat şi el în locul accidentatului Sînmărtean, a inventat o execuţie care l-a lăsat fără replică pe nefericitul Puia (69). Hizo s-a resemnat, la Roma era 2-0, jucătorii nu au mai contat. Iar Buff i-a îngropat cu o "scăriţă" în minutul 90.

"Nu trebuia să pierdem, dar Gerlem este un iresponsabil şi am pierdut totul. A făcut o greşeală nepermisă, a pierdut mingea şi am luat gol. Din vina lui am ratat calificarea!" (Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Am dorit foarte mult să cîştigăm. Accidentarea lui Cerniauskas a fost un moment greu, jucătorii mei s-au retras, apoi am echilibrat meciul, am revenit în joc, dar am primit o nouă lovitură fiindcă l-am pierdut şi pe Sînmărtean şi am pierdut toată forţa ofensivă" (Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Ne-au lipsit foarte mult jucătorii accidentaţi şi suspendaţi. Vreau să îi felicit pe jucători pentru cum s-au descurcat în această grupă" (Viorel Hizo, antrenor Vaslui)

"Atît am putut face. Nu se aştepta nimeni să ne calificăm. I-am pierdut şi pe Cerniauskas, şi pe Sînmărtean. Poate dacă îi aveam pe Wesley şi ceilalţi absenţi în echipă altfel ar fi stat lucrurile" (Adrian Porumboiu, finanţator Vaslui)

Clasament final grupa D

1.     Sporting     6     4     0     2     8:4     12    
2.     Lazio     6     2     3     1     7:5     9    
3.     FC Vaslui     6     1     3     2     5:8     6
4.     Zurich     6     1     2     3     5:8     5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
microbistul_vasluian
microbistul_vasluian  •  17 Decembrie 2011, 14:31

Cand lipsesc din teren acesti salvatori demonstreaza prin competenta tu si rezolva meciul cu idei tactice si cu o strategie bine pusa la punct , ca de aceea esti platit , nu sa gasesti tapi ispasitori gen Gerlem, Ljubinkovici,Frunza,Aliuta, Kuciak ca sa te scoti tu si niciodata nu ai nici o vina!!!!. Alungarea acestor valorosi fotbalisti de catre tine a privat clubul de milioane de euro. Esti depasit total. Esti campion detasat la accidentat jucatorii , cum iti permiti sa injuri ca un birjar jucatori ca : Wesley , Gerlem , Sanmartean in vazul tuturor. Esti un ticalos , nu inteleg cum domnul Porumboiu mai accepta circul si nonvaloarea ta domnule Hizo si a amatorilor din jurul tau.

microbistul_vasluian
microbistul_vasluian  •  17 Decembrie 2011, 14:29

Hizo lasa vrajeala! Te-ai aciuat in Moldova, singura zona mai poti pacali fotbalul si un patron. Daca esti antrenor cum te consideri rezolva orice situatie de criza nu sa cauti alibi si scuye la tv si in presa. Nici Dinamo nu a transferat jucatori iar in meciul direct ai fost ajutat de arbitri si sunt pe primul loc cu 9 pct avans. Steaua a avut multi accidentati si nu au plans ca tine iar acum sunt calificati in primavara europeana. Ai avut noroc cu patru fotbalisti , cei mai valorosi din campinatul Romaniei , care au castigat meciuri prin executii si actiuni individuale care ti-au salvat scaunul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează