INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŢSKA SOFIA - STEAUA, JOI, 20:30, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Capcana timpului! » Steaua a călătorit într-un oraş înapoiat faţă de Bucureşti, dar mult mai verde

Tănase a fost aşteptat de un fan care dorea să obţină autograful stelistului
Tănase a fost aşteptat de un fan care dorea să obţină autograful stelistului

Articol de - Publicat joi, 25 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 22:17

Roş-albaştrii au strîns suporteri şi ziarişti bulgari într-un aeroport pe lîngă care Otopeniul pare nava căpitanului Piccard, din Star Trek.

"Welcome, mamaliga!". Aşa a fost întîmpinată Steaua la Sofia. Bulgarii de rînd au preluat şi ei ironia lui Hristo Stoicikov, chiar dacă s-au strîns vreo 150 doar ca s-o vadă pe Steaua sosind. Românii au fost aşteptaţi de mulţi bulgari şi în 2004, ultima dată cînd au jucat la Sofia, tot cu ŢSKA şi atunci, dar pe vremea aia roş-albaştrii erau antrenaţi de Walter Zenga şi prezenţa italianului legendar i-a făcut să se bulucească.

Acum s-au bulucit, pur şi simplu, în holul aeroportului, unul asemănător sălii de aşteptare din Gara de Nord. Adică mic şi cu facilităţi "basic". Ca aeroportul arată mai tot oraşul, cu blocuri vechi, cele mai multe mai urîte chiar şi decît cele din Bucureşti. Hotelurile de lux, cum e şi Hiltonul în care s-a cazat Steaua, par aşezate în decor de mîna unui regizor cu multe efecte speciale la dispoziţie. Nu se încadrează.

Sare în ochi şi verdeaţa. Peste tot există parcuri sau măcar copaci în faţa caselor. Altă comparaţie cu Bucureştiul: lipsesc maşinile de lux. Vezi multe Hyundai, modele vechi, şi rar de tot cîte un Mercedes ori BMW.


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
petru_stelistu
petru_stelistu  •  25 August 2011, 20:07

..cultura.Un lucru este foarte grav la noi in tara.De 21 de ani ne cata imnul ,care incepe astfel:"Desteaptate romane,din somnul cel de moarte" si nici acum nu stim sau mai bine zis nu putem sa ne trezim la realitate.Nu ma-i vorbiti de Ceausescu,nu vede-ti ca toti prietenii lui (Hussein,Gadaffi,Mubarak) sunt pe cale de disparitie.Crede-ti ca de bine ce-au facut?

petru_stelistu
petru_stelistu  •  25 August 2011, 19:54

...ce fac abuz de putere si interlopii,sa-si poata cumpara masinile de lux si sa-si construiasca vile in centrul capitalei.De aceea Buc. arata mai bine la centru decat Sofia.In multe orase ale lumii,cu o economie mult mai solida decat Buc., sunt mai putine masini de lux,dar asta nu conteaza asa de mult.Stiu multi care au masini de lux,dar ei traiesc de la o zi la alta.Stau in chirie,nu au nici o asigurare,dar in schimb au facut o smecherie "a la Romania" si cu banutii aia si-a luat o masina de lux.Crede-ti ca s-au gandit la familie?Nici vorba.Acum 3 ani,am fost cu un taxi in Buc. si i-mi spunea ca Mercedes-ul lui,un E220 e masina de lux.Unde locuiesc eu,astea sunt de duzina.Poftim

petru_stelistu
petru_stelistu  •  25 August 2011, 19:45

Atunci cand mergi la Verona,Venetia,Dablin,Moscova,Budapesta,Florenta,Padova si multe alte orase,tot despre "capcana timpului" este vorba? Din punct de vedere turistic ar trebui sa stam mai bine,dar ne-au luat-o in fata.Cu agricultura,din ce am vazut(am casa pe litoral in Bulgaria),stau mai bine.Industrial suntem probabil la fel.Unde am fost,nu am vazut caini vagabonzi si tigani la cersit.Anul trecut am tras o fuga pana la Eforie Nord si erau numai caini vagabonzi si plaja arata urat,mai ales ca barurile tip cort s-au extins pana pe plaja.Ce ne mentine pe noi langa ei,la ora actuala,e faptul ca romanii au plecat cu milioanele din tara si au trimis miliarde de euro,astfel incat cei

Vezi toate comentariile (43)
Comentează