INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - NEC NIJMEGEN 0-0

Căţei comunitari

Articol de - Publicat vineri, 03 octombrie 2008 00:00

Dinamo putea duce meciul în prelungiri în ultimele secunde ale meciului, cînd Lucian Goian a trimis peste dintr-o poziţie excelentă

Dinamo se uită cu jind spre grupele Ligii Campionilor. Are de recuperat doar un gol ca să ajungă macar la grupa mică, în UEFA. Curios însă, “cîinii” nu încep deloc ca o echipă care arde totul în cale. Toate încercările dinamoviştilor spre careul masivului Babos se fac scrum de la mijloc încolo. Cei 4 olandezi din centru, cu nepotu’ lui Davids pe post de distribuitor, mătură mai tot. Echipa lui Rednic n-are ritm, n-are idei.

N-are nici bandă dreaptă. Greu. Numai 4 ocazii importante, culminînd cu bara lui Dănciulescu (30). Nici olandezii nu rămîn datori. Arţăgoşi, pe viteză, cu zvîrlugile Ntibazon kiza şi Tschibamba pe flancuri, nu se pierd cu floricele. Direct spre poartă. Şi după un avertisment al ultimului (12), Van Beukering egalează scorul la bare (33). Bratu e în careu, Wisgerhof îl trînteş te Penalty Arbitrul suedez Johan nes son e impasibil. Merge jocul Nu merge deloc. Şi la pauză e tot 0-0.

UN ZVÎC ŞI CAM ATÎT
De la cabine iese o altă Dinamo. Andrei Cristea (46, 50) şi Cesar (48) îi dau emoţii lui Babos. Dar şi Ntibazonkiza lui Lobonţ. Rednic mizează pe un cal troian, “olandezul” Mitea în locul lui Andrei Cristea. Dinamo schimbă repertoriul. Încearcă să joace în viteză, scurt. dar olandezii sînt peste tot. Şi nu greşesc. Boştină e singur! Dar, vai,! e pe dreptu’ şi pasează responsabilitatea lui Dănciulescu, care nu nimereşte poarta (61).

Ce ocazie! Nici olandezii nu renunţă. Stau la pîndă, să lovească pe contre, mai ales prin Schone, un tupeist cu freză a la Bjorn Borg, care îl ţine pe Pulhac aproape de propriul careu. Ba dă şi o bară (84), la o bîlbă a lui Lobby. Dinamo se stinge ca o lumînare fără oxigen. Pînă la primăvara europeană, a venit iar mai devreme iarna, cu alb-roşii pe post de Moş Crăciun. Ei leau făcut cadou olandezilor momente memorabile şi prima calificare în grupele Cupei UEFA.

Tamaş s-a reaccidentat!
Nu doar Mircea Rednic a avut emoţii aseară, ci şi selecţionerul Victor Piţurcă. În minutul 68, stoperul Gabriel Tamaş a fost înlocuit cu Lucian Goian din cauza unor probleme medicale. Dinamovistul a acuzat dureri la glezna dreaptă, aceeaşi la care a suferit o entorsă în luna mai, într-un joc din campionatul Franţei. El devine astfel incert pentru meciul "naţionalei" de sîmbăta viitoare, de la Constanţa, contra reprezentativei Hexagonului.

PENALTY LA BRATU
Prelungirile primei reprize au adus o fază controversată. După o preluare spre poarta adversă, Florin Bratu a pătruns în careu, dar a fost luat în primire de stoperii olandezi. Căpitanul lui NEC, Peter Wisgerhof, l-a ţinut vizibil pe atacantul dinamovist, însă “centralul” Johannesson nu a acordat lovitura de pedeapsă. În drum spre vestiare, antrenorul Mircea Rednic l-a întrebat pe elevul său dacă a fost sau nu penalty, iar Bratu a replicat: “M-a ţinut!”.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (177)
 •  03 Octombrie 2008, 19:53

Au fost eliminate toate echipele romanesti din cupa UEFA ... deci asta e nivelul! Dinamo a facut un punct.. ca ***! .. deci .. rog oile sa nu isi mai dea cu parerea ca sunt si ei penibili! pardon ele.. adika ***

 •  03 Octombrie 2008, 18:05

rednic..ai spus ca nec e o echipa de batut..baaa//ai confundat echipele...esti un papa laptea..esti vai si amar ca antrenor...demisia!!!!DEMISIAAA!!!

 •  03 Octombrie 2008, 17:12

Stati linistiti...Veti fi campionii tarii ! Nu conteaza ca in Europa sunteti bufoni ....sunteti pe locul 1??? Pastrati-l cu grija ! Pe la anul!

Vezi toate comentariile (177)
Comentează