INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ATHLETIC BILBAO - DINAMO, JOI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Corespondență de la Bilbao // Ce a spus Contra la conferința de presă: "Am pregătit bine fazele fixe! Nu îmi e frică" » Cum îi motivează pe jucători + a găsit tactica spaniolilor

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2017 20:26

**Corespondență din Bilbao de la Victor Vrînceanu**

Athletic Bilbao și Dinamo se vor duela joi, de la ora 21:45, în manșa a doua a turului III din prelimariile Europa League. Meciul va fi în direct pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, a susținut o conferință de presă și a vorbit despre duelul cu formația bască și despre șansele de calificare în play-off-ul Europa League.

"Este un meci important pentru noi, după un tur din care Bilbao are avantajul scorului, prin rezultatul de 1-1. Suntem conștienți ce putere are Bilbao acasă, dar venim cu dorința de a face supriza. Vom lupta până în ultimul minut.

Sper ca jucătorii să nu intre timorați și să repetăm a doua repriză din meciul tur. Dacă vom face asta, avem șanse serioase de calificare. Eu sper să nu se repete rezultatul pe care l-am făcut cu Getafe aici (n.r. Pe când Contra era antrenorul madrilenilor, a pierdut la Bilbao cu 0-1). Este clar că trebuie să facem un meci fără greșeli și tactic, și fizic. Bilbao începe meciurile în forță pe teren propriu și încearcă să marcheze foarte repede. De la mijloc în sus poate foarte ușor să facă diferența. Trebuie să ținem jucătorii lor cât mai departe de poarta noastră.

Cu siguranță nu vom sta să așteptăm, pentru că nu ne ajută 0-0. Mie nu mi-e frică de nimeni. Nici ca jucător, nici ca antrenor.

Sunt mai valoroși, dar prin dăruire putem să îi depășim. Știu echipa mea 99%, dar să vedem cum dorm băieții diseară, mai e o zi, mai avem un antrenament.

E un meci special pentru că suntem în Europa League și jucăm împotriva unei echipe din Primera, pe care o cunosc foarte bine. Stau în Spania de 15 ani, dar pentru mine e doar un meci de calificare și îl tratez ca atare", a spus Contra la conferința de presă.

"Le-am pregătit ceva special"

Contra a dezvăluit cum îi va motiva pe jucătorii săi și a spus că în aceste zile a vrut ca ei să fie cât mai relaxați.

"În ziua meciului le-am pregătit ceva special jucătorilor. Zilele astea am încercat să le iau tensiunea de pe umeri, pentru că nu au experiență în meciurile europene. M-a interesat ca ei să fie cât mai destinși. Vreau să nu aibă trac când intră pe teren. De când sunt eu la Dinamo, nu am putut să le reporșez mentalitatea. E foarte bună mentalitatea jucătorilor de a nu se da învinși. De când sunt eu aici, această echipă a arătat în multe meciuri că luptă până în ultimul minut pentru a câștiga".

"Ne-am concentrat pe fazele fixe, Suntem gata de orice"

Contra a declarat că a pregătit foarte bine fazele fixe și a vorbit și despre Inaki Williams, cel care nu a jucat în tur, dar va juca joi:

"Williams e un jucător de excepție, care a crescut mult în ultimii ani și poate face diferența în față. Suntem pregătiți pentru toate posibilitățile. Suntem gata și pentru Raul Garcia, Aduriz, Muniain și restul. I-am studiat foarte bine.

Am pregătit foarte bine fazele fixe. Ne-am concentrat pe asta. Ne cunoaștem mai bine după meciul tur. Sper să fiu inspirat și să îmi iasă tactica și schimbările, așa cum mi-au ieșit săptămâna trecută".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
spinoza
spinoza  •  03 August 2017, 00:07

Contra e ca studentul care n-a invatat nimica in sesiune si se prezinta la examen! De ce sa-i fie frica? De cate goluri o sa incaseze? Asta o stie foarte bine.

896192190498051
Adi Mitrea  •  02 August 2017, 21:08

In seara asta vei plânge.nu uita!

1425838917717550
John Milne  •  02 August 2017, 20:53

Minunea de la Saftica . Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează