INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAPOEL BEER SHEVA - FCSB, JOI, 20:00, PROTV, TELEKOM, GSP

Corespondență din Israel // FOTO Alona din deşert sau Gigi din Pipera? Patroana de la Beer Sheva a făcut avere din IT și se comportă ca finanțatorul FCSB

Articol de , - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 14:50

Alona Barkat, patroana lui Beer Sheva, e singura femeie din fotbalul israelian. Cu afaceri diferite de ale lui Becali, dar cu aceeaşi tentaţie de a se implica în alcătuirea lotului şi chiar a galeriei.

Hapoel Beer Sheva nu e dintre numele mari din Israel, ca tradiţie, dar a atras atenţia în ultimii ani cu titluri de campioană şi cu rezultate peste aşteptări în Europa League. Mai surprinde şi cu patronatul: proprietar e Alona Barkat, o femeie de 48 de ani care deţine echipa de un deceniu. Practic, ea a produs progresul unei formaţii minuscule în trecut. 

IT şi speculă imobiliară

A prins gustul fotbalului de când s-a implicat şi a preluat din apucăturile lui Becali. Doar că nu-şi expune implicarea la posturile TV în direct. Altfel, îi place şi ei să decidă achiziţii, să stabilească şi cui trebuie să-i fie prelungit contractul şi cine nu merită să mai fie păstrat. Surse din fotbalul israelian o descriu drept discretă, dar cu un stil de manager absolut, asemănător cu al lui Gigi.

Există şi destule diferenţe între ei. În primul rând, sursa banilor. Alona e căsătorită cu fratele primarului din Ierusalim şi familia ei deţine cea mai mare societate de IT din Israel. 

Becali s-a ocupat în copilărie şi în tinereţe cu creşterea oilor, iar averea uriaşă din prezent a dobândit-o după ce a trecut de la agricultură la vânzarea pământului pentru dezvoltatori imobiliari. 

"Mai înjuraţi? Plec!"

Gigi a repetat că nu acceptă să colaboreze în fotbal cu femei. Dar s-a comportat faţă de galeria Stelei aşa cum a procedat Alona cu ultraşii din Beer Sheva. Numai că lui Becali nu i-a ieşit pasienţa, a îndepărtat o bucată importantă din galerie. Nu a reuşit nici să pună muzică religioasă la staţia de amplificare, cum plănuia, nici nu i-a disciplinat pe fani cu ajutorul bodyguarzilor, cum a încercat. 

Patroana Barkat a presat şi ea galeria, dar mai eficient. Cu trei ani în urmă, un grup de suporteri a încercat să oprească maşina în care se afla antrenorul principal, pe care galeria îl contestase şi în timpul unei partide.

"Dacă se va mai repeta scena o singură dată, eu las clubul! Mă retrag!", i-a ameninţat Alona pe ultraşii nervoşi. Care s-au "domesticit" de atunci. "Atmosfera din tribune e cea mai cuminte acum, galeria nu mai supără pe nimeni", povestesc jurnaliştii israelieni. 

Becali i-a presat pe fani până când o parte importantă a lor a migrat către CSA Steaua, clubul nou înfiinţat de Armată. Nu i-a dresat cum ar fi vrut. z

2007este anul în care Alona a devenit patroana lui Beer Sheva, echipă care se afla atunci în Liga a doua

Plăteşte salarii mai mari

Alona nu asigură cel mai mare buget din Israel, pentru că Beer Sheva e sub Maccabi Tel Aviv, spre exemplu. Maccabi e Steaua israeliană, adică echipa cea mai bogată din competiţie. Beer Sheva îşi permite şi ea să achite salarii mult mai mari decât cele cu care suntem obişnuiţi în Liga 1, mult peste cele de la FCSB, chiar!

Tony, un fotbalist subestimat în România, câştiga 3.500 de euro lunar la U Cluj, cu care lupta pentru salvarea de la retrogradare. La Hapoel primeşte acum 45.000 de euro pe lună! Cu 20.000 de euro mai mult decât încasează Alibec, cel mai bine plătit roş-albastru. 

Galerie doar din Israel

Peluza roş-albastră, noua grupare de ultraşi fidelă FCSB, nu face deplasarea în Israel din cauza costurilor ridicate pe care le-ar fi implicat călătoria. Oamenii lui Dică vor avea parte totuşi de susţinere din partea unor români stabiliţi în Israel. În jur de 300.000 de români trăiesc în Israel şi câteva zeci, din Beer Sheva sau din împrejurimi, sunt interesaţi să alcătuiască un grup de susţinători ai conaţionalilor.

Hapoel Beer Sheva - FCSB are loc joi, de la ora 20:00. Meciul este în direct pe ProTV și TV Telekom Sport și va fi liveTEXT pe GSP.RO.

CLASAMENTUL GRUPEI G

1. FCSB 5-1 6p
2. Plzen 3-4 3p
3. Beer Sheva 3-4 3p
4. Lugano 2-4 0p
 
  • S-au jucat: FCSB - Plzen 3-0, Beer Sheva - Lugano 2-1, Lugano - FCSB 1-2, Plzen - Beer Sheva 3-1
  • Etapa viitoare (19 octombrie, ora 20:00): Beer Sheva - FCSB, Plzen - Lugano

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
moshu_cu_ruc.sacul
moshu_cu_ruc.sacul  •  18 Octombrie 2017, 19:58
Postat de zagna pe 18 Octombrie 2017, 19:55

***

"de o pipai" ?!...Se vede treaba că, în școala generală, erai mai preocupat să-ți *** (***) decât cartea de gramatică !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zagna
zagna  •  18 Octombrie 2017, 19:55
Postat de Cristescu Radu pe 18 Octombrie 2017, 19:37

Cat as fi eu de patriot, dar tot as dori sa-l bata Alona Barkat pe Gigi, pentru ca Gigi nu reprezinta Romania reala si nici pe amaratii de noi, rumanii.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204687314457599
Cristescu Radu  •  18 Octombrie 2017, 19:37

Cat as fi eu de patriot, dar tot as dori sa-l bata Alona Barkat pe Gigi, pentru ca Gigi nu reprezinta Romania reala si nici pe amaratii de noi, rumanii.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează