INTERNATIONAL  »  CFR CLUJ - INTER MILANO  »  ADVERSARI CFR

Corespondentul GSP Dominique Antognoni face radiografia Interului: ”CFR trebuie să creadă!”

Chivu ar putea fi titular în disputele cu CFR.
Chivu ar putea fi titular în disputele cu CFR.

Articol de - Publicat vineri, 21 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 11:27

Corespondentul GSP zice că Inter îi va trata pe clujeni ca pe Neftci şi Partizan: ”Dacă fac meciul vieţii se pot califica. Prioritatea este să cîştige derbyul milanez de după retur şi să prindă Liga. Altfel sezonul e falimentar, indiferent unde se opreşte în Europa League”.

- După Vaslui, Inter revine în România! E o tragere la sorţi norocoasă pentru italieni?
- Nu conta esenţial dacă e Chelsea, Liverpool sau CFR! Important e ca adversarul să fie dintr-un oraş cu aeroport ca să n-aibă o deplasare epuizantă. Astfel, jucătorii nu vor suferi ca la Baku ori Kazan, mai ales că "dubla" cu Cluj pică între două jocuri foarte importante, cu Fiorentina şi derbyul cu Milan. Pentru fanii nerazzurri, cea mai bună veste a fost ieri nu CFR-ul, ci că Juve a căzut cu Celtic în Ligă şi mai poate trece un tur. Deci oboseală în plus şi sporesc speranţele lui Inter la titlu.

"Inter are lot restrîns valoric"

- Poate fi un avantaj pentru CFR, în sensul că Inter îşi va menaja titularii în Europa League?
- Prioritatea lui Stramaccioni e campionatul. Jocurile cu CFR sînt sîcîitoare. Dacă ratează calificarea în Ligă e faliment pe lîngă eliminarea în Europa într-o competiţie considerată povară de italieni. Clujul nu face decît să perturbe pregătirea derbyului. Problema e că Inter are un lot restrîns şi, în afara unui mijlocaş şi a unui fundaş lateral, titularii sînt ficşi. Sînt destui bătrîni, Milito, Samuel şi Zanetti, ce nu vor juca mult, mizîndu-se, la fel ca-n grupe pe 6-7 rezerve, Livaja, Obi, Mudingayi.

Atenţie la Guarin şi Cassano!

- Ce ar trebui să speculeze CFR-ul, care sînt punctele slabe?
- Fără Guarin şi Cassano, Inter devine previzibilă, o echipă normală, ce stă bine în teren şi atît. Sînt singurii care pot face diferenţa. Primul rupe oricînd ritmul, celălalt e playmakerul cu pase formidabile, care nu rezistă mai mult de o oră. Depinde mult cum pregăteşte Stramaccioni "dubla".

- Adică faptul că turul se joacă la Milano nu e în avantajul lui CFR?
- Inter poate judeca aşa: bag o echipă bună acasă şi încerc să cîştig cu 2-0 ca să-mi asigur un retur fără griji. Iar titularii grei ar putea să nu mai facă deplasarea la Cluj, pregătind liniştiţi derbyul.

"Antrenor maniac"

- Vorbeşte-ne şi de punctele forte ale Interului.
- Echipa are o identitate clară, dată de un antrenor maniac în pregătirea jocurilor, e puternică fizic şi foarte greu de dominat. Şi asta-i problema echipelor româneşti, că n-au forţă! S-a văzut cu Vaslui.

- Ce şanse are totuşi CFR să spere la calificare?
- Trebuie să creadă! Dacă meciul era decisiv pentru ambele echipe, nu exista nici o discuţie. Prioritatea lui Inter e să prindă Liga, nu să treacă de Cluj. Degeaba cîştigi turul dacă după trei zile te bate Milan, e foarte grav în ochii fanilor. Inter o va trata la fel ca pe Neftci sau Partizan pe CFR, care, dacă face meciul vieţii, are şanse să meargă mai departe. Apoi, e o şansă unică pentru majoritatea, să joace prima oară pe San Siro contra unui club mare. Mai ales că îl vor întîlni pe Alvaro Pereira, un exemplu palpabil că dacă joci bine, te vede lumea şi chiar poţi ajunge la Inter.

"Chivu nu-i obosit, joacă titular"
Nu şi-a dorit să înfrunte români, dar Chivu a dat peste CFR în "16-imi"! Cristi va fi printre cei pe care Inter se va baza în dubla manşă. "Cristi n-a mai jucat de 5 luni şi nu e deloc obosit. Stramaccioni îl va folosi sigur, mai ales că în jurul lui a construit apărarea cu 3 fundaşi. E sistemul la care a trecut chiar la jocul cu Chievo, atunci cînd Chivu s-a reaccidentat la încălzire. Este singurul playmaker defensiv, capabil să iasă cu pase. Este mult mai important pentru Inter faţă de acum 3-4 ani", a spus Antognoni.

"Jocurile cu CFR vor fi total diferite de cele cu Vaslui. Sîntem în plin sezon, acum avem obligaţia să respectăm competiţia. Vrem trofeul şi nu ne jucăm!" (Cristi Chivu, fundaş Inter)

"S-a obişnuit lumea cu CFR, jucînd constant în Ligă. Sky poate face promo la TV, echipa ce a învins-o pe United pe Old Trafford. Fotbalul românesc este apreciat în Italia. Antrenorii peninsulari şi-au făcut titlu de mîndrie lansîndu-se în Liga 1" ( Dominique Antognoni)

Curiozităţi despre Inter:
- Alvaro Pereira a jucat şi la CFR, şi la Inter
- are cel mai tînăr antrenor din Serie A: Stramaccioni (36 de ani)
- are doar doi titulari italieni - Ranocchia şi Cassano
- 3 jucători români după 1990 - Chivu, Mutu, Zicu

INTER - ECHIPA-TIP
Handanovici - Ranocchia, Samuel, Chivu - J. Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo - Guarin - Cassano, D. Milito
Antrenor Andrea Stramaccioni

1 victorie în ultimele 6 jocuri acasă în Europa League a reuşit Inter, 1-0 cu Partizan. În rest, a pierdut două partide şi a remizat trei, toate 2-2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
cfrclujole
cfrclujole  •  24 Decembrie 2012, 20:18

Forta CFR!

cfrclujole
cfrclujole  •  22 Decembrie 2012, 20:36
Postat de 1800kappa pe 21 Decembrie 2012, 07:11

FORZZA INTER!!!!

alta oaie........

breky_tm
breky_tm  •  21 Decembrie 2012, 15:25

de la inter cei mai periculosi pt cfr sunt guarin si milito nicidecum casanno...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează