INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - METALIST HARKOV, AZI, 20:30, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Costel Orac a suferit o intervenţie la inimă şi-i încurajează pe roş-albi înaintea meciului cu Metalist: "Nu vă mai împotmoliţi!"

Articol de - Publicat joi, 23 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 august 2012 01:52

Fostul internaţional din Ştefan cel Mare crede că a venit momentul ca roş-albii să nu se mai împiedice în cupele europene încă de la primele partide. Şi-l avertizează pe Ţucudean că euforia golurilor din competiţiile interne nu e suficientă spre a înscrie şi în EL


Antrenor la divizionara secundă FC Botoşani, Costel Orac (53 ani) s-a întors pe banca echipei la doar cîteva zile după ce fusese spitalizat pentru a i se monta un stent, tub de susţinere a unei artere, în apropierea inimii.

- Domnule Orac, cum vă mai simţiţi?
- Mai bine! Nu am probleme, nu a fost o operaţie pe cord deschis. Doctorii mi-au explicat că au montat un stent la nivelul unei artere. Am simţit la un moment dat o durere acută în piept, chiar în timpul unei partide. Am mers imediat la un control medical, iar doctorii mi-au recomandat să fac imediat această intervenţie, ca să nu apară alte surprize.

- Deci veţi urmări meciul lui Dinamo cu Metalist!
- Băieţii vor întîlni o echipă puternică. Nu ştiu foarte multe despre ucraineni, dar performanţele lor arată că nu vor veni probabil la Bucureşti în excursie. Nu e uşor să ajungi în "sferturile" Europa League. Iar Metalist a reuşit asta chiar anul trecut!

"Mai multă concentrare şi un plus de oportunism"
- Ce ar putea să îi motiveze pe băieţi?
- Foamea de rezultate internaţionale! N-au mai avut de multă vreme succes pe plan european, iar asta este o motivaţie în plus atît pentru jucători, cît şi pentru conducători.

- Credeţi că Ţucudean va reuşi să ţină în continuare ritmul acesta ridicat la capitolul marcatori?
- Mi-aş dori! A început sezonul foarte bine, a marcat şi în Supercupă, şi în campionat, şi la reprezentativa de tineret, aşa că e clar că e pe val. Nu se compară însă Europa League cu competiţiile interne. Aici îţi trebuie mai multă concentrare şi un plus de oportunism. Sînt sigur însă că Ţucudean ar putea face diferenţa şi cu Metalist, la fel cum aştept ca şi ceilalţi tineri din echipă să-şi spună cuvîntul contra ucrainenilor. Iar eu le urez un singur lucru: să nu se mai împotmolească în cupele europene precum în anii trecuţi!


"Le ţin pumnii băieţilor! Ştiu şi ei cu siguranţă că îţi poţi face un CV adevărat doar în astfel de meciuri din cupele europene"
Costel Orac, fost jucător Dinamo

27 de apariţii a bifat Costel Orac în cupele europene, în tricoul lui Dinamo şi al Victoriei, în perioada '81-'89: a marcat 5 goluri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
mihaienache
mihaienache  •  23 August 2012, 13:14

sanatate multa lui orac...mare fotbalist la viata lui sa nu uitam golul cu inter !!!! pe intuneric ca nu era nocturna pe dinamo:))))

reddogsv
reddogsv  •  23 August 2012, 09:44

Multa sanatate! Sper ca aceste incurajari ale fostilor mari jucatori sa ii mobilizeze si sa inteleaga acesti tineri ca viata de fotbalist e scurta, ca banii vin si se duc dar gloria ramane pe veci in inimile suporterilor si le recomand sa isi imagineze cum ar fi sa mearga mandri pe strada dupa ce au eliminat o echipa puternica! Am o presimtire ca diseara va fi bine! Succes!

ionutz.07
ionutz.07  •  23 August 2012, 01:31

Multa sanatate, maestre!Hai Dinamo!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează