INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA-SCHALKE 0-0

Criza, bat-o vina » Este pentru PRIMA DATĂ cînd la un meci produs de ProTV pică transmisia

Problemele tehnice de la carul de transmisie au dus la întreruperea imaginilor de la Steaua-Schalke 0-0
Problemele tehnice de la carul de transmisie au dus la întreruperea imaginilor de la Steaua-Schalke 0-0

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 12:32

Meciul Steaua-Schalke nu s-a putut vedea la PRO TV minute bune, cam 10, din cauza picării transmisiei de la la Cluj, acolo unde s-a desfăşurat jocul din Europa League, scor final 0-0.

Este pentru prima dată cînd la un meci produs de principala televiziune din România, Pro TV, se întîmplă aşa ceva fără să fie vorba de vreo problemă de satelit sau pană de curent. Dacă ar fi fost vorba de una dintre aceste două situaţii, imaginile ar fi revenit imediat pe ecran datorită soluţiilor de rezervă existente.

În lipsa unei declaraţii oficiale, GSP.ro a încercat să lămurească de ce a picat transmisia. La astfel de evenimente, televiziunile nu stau într-o singură sursă de transmisie. Pe lîngă transmisia prin satelit, cea mai bună şi mai sigură, televiziunile au ca back-up releeleTV, plus fibra optică.

Publicitatea a avut parte de public record ;)
ProTV avea toate aceste soluţii la îndemînă la Cluj, plus generator pentru curent în eventualitatea căderii tensiunii electrice. Problema care a forţat televiziunea din Pache Protopoescu să dea reclame şi promo în loc de imagini de la Steaua-Schalke a fost generată de o defecţiune apărută la carul de transmisie! Din cauza crize economice, lucrurile nu mai sînt la fel de sigure ca înainte nici la ProTV, cînd investiţiile erau mult mai mari, iar condiţiile de lucru duc şi la astfel de rateuri.

Cum problema nu a fost chiar una minoră, remediarea a durat cam 10 minute şi abia apoi cei aproximativ 1,4 milioane de oameni care au stat pe Pro TV ( la un rating de peste 11 procente în mediul urban) au putut urmări desfăşurarea meciului. "Ne cerem scuze pentru problemele tehnice avute şi să sperăm că nu vor mai apărea şi altele", a fost auzit Costi Mocanu la revenirea imaginilor de la meci.

Peste două săptămîni, Pro TV va avea de produs două partide: Rapid-PSV şi Vaslui-FC Zurich.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (58)
sportliveonline.net
sportliveonline.net  •  28 Septembrie 2011, 12:12

vrajeala

fibra
fibra  •  17 Septembrie 2011, 09:50

De ce are ProTv-ul cei mai multi telespectatori?Raspunsul este acelasi ca la intrebarea de ce silabisesc (ca de citit nu stiu)tot ce e de can can si mirlanie?Pentru ca asta este nivelul de cultura,civilizatie si bun simt,adica sub zero.Tot inainte,spre inapoi.

tvcrew
tvcrew  •  17 Septembrie 2011, 02:10

pai de unde va informati/dezinformati, voi mai "ziaristilor"? A fost pana de curent si nu defectiune a carului. Alimentarea cu tensiune a fost de la inceput pe generator, care s-a defectat(deci generatorul, nu carul) si s-a trecut la alimentarea de la panoul electric,care nu a functionat cum trebuie initial. Vina este a lui PRO, dar nu asta conteaza acum, ci faptul ca A FOST PANA DE CURENT, contrar informarilor/dezinformarilor voastre...

Vezi toate comentariile (58)
Comentează