INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO

Dinamoviştii visează să ajungă în primele 8 echipe din Europa League

Articol de - Publicat duminica, 11 iulie 2010 00:00

Acţionarii dinamovişti au promis jucătorilor un bonus consistent dacă vor atinge faza sferturilor de finală a cupelor europene.

Dinamo intră de joi în focurile preliminariilor Europa League, urmînd s-o întîlnească pe Olimpia Bălţi, la Chişinău. "Cîinii" vor trebui să treacă trei tururi pînă să ajungă în grupele competiţiei, însă aşteptările sînt mari în privinţa acestui sezon de cupă europeană. Roş-albii speră chiar să atingă faza "sferturilor" în Europa League, adică să ajungă în primele 8 echipe de pe continent în această întrecere intercluburi!

Dacă vor îndeplini acest obiectiv, elevii lui Ioan Andone vor cîştiga cîte 100.000 de euro pentru performanţă. Au primit semnale în acest sens şi de la Cristi Borcea în recentul stagiu austriac. Fotbaliştii nu s-au entuziasmat peste măsură. De ce? Anul trecut, după "Minunea de la Liberec", li s-a promis o primă totală de echipă de 750.000 de euro, bani pe care nu i-au mai încasat în întregime cu toate că au dus echipa în grupele Europa League.

N-au parte de cadouri
De-a lungul ultimilor ani, jucătorii au avut promise mai multe bonusuri consistente, pe care n-au reuşit să le obţină. În ediţia 2005-2006, pe lîngă bani, dinamoviştii primeau cadou şi un sejur de lux la Miami dacă deveneau campioni. În urmă cu doi ani, ar fi luat şi cîte o limuzină Audi dacă terminau campionatul pe primul loc. Sau, în august 2007, cînd ar fi încasat cîte 150.000 de euro dacă o eliminau pe Lazio şi ajungeau în grupele Champions League. Nu s-a materializat nimic, întrucît Dinamo nu şi-a îndeplinit ţelurile propuse.

Vine Borcea la meci?
Cristi Borcea ar putea lipsi la prima partidă europeană din acest sezon a "cîinilor", cea din Republica Moldova. Fostul preşedinte executiv al roş-albilor este în concediu cu familia şi cu prietenii în Antalya, la Belek, iar vacanţa lui se încheie tocmai în ziua meciului respectiv. Încă nu s-a decis ferm dacă va face sau nu deplasarea la Chişinău.

1,6 milioane de euro va lua Dinamo numai de la UEFA în cazul în care ajunge în sferturile Europa League

Niculae, dorit în Turcia
Marius Niculae, 29 de ani, a fost în atenţia campioanei Turciei, Bursaspor, care oferea dinamoviştilor 300.000 de euro pentru împrumutul pe un sezon. Deşi roş-albii erau tentaţi de discuţii, cei de la Bursa au renunţat la a mai continua negocierile. Mai nou, conducerea "cîinilor" a fost anunţată de diverşi impresari că Manisaspor (locul 14 în ultimul sezon), formaţia ce l-a luat zilele trecute pe Nicolae Dică, l-ar dori şi ea pe Niculae. Se aşteaptă o ofertă concretă.

"Petre vine şi ca ajutor de antrenor"
Şi Ioan Becali a confirmat iminenţa transferului lui Florentin Petre în Ştefan cel Mare, ex-căpitanul roş-albilor urmînd să revină azi în Bucureşti pentru ultimele discuţii. Mijlocaşul dreapta de 34 de ani e văzut ca un viitor antrenor sau oficial al clubului. "Transferurile la Dinamo le decide doar Andone. Florentin Petre poate veni ca jucător, ca ajutor de antrenor, ca sfătuitor. Mai sînt discuţii referitoare la bani, dar diferenţele sînt mici, aşa că situaţia e rezolvabilă", a declarat Becali.

Impresarii fac probleme
Dinamoviştii se plîng că în tentativa aducerii brazilianului Cardoso de la Pandurii întîmpină diverse probleme: "Noi ne-am înţeles cu jucătorul, dar cei de la Tîrgu Jiu îl opresc. Probabil au o altă combinaţie. Iar impresarii lui Cardoso cer 25 la sută din afacere, deşi nu există o sumă clară în joc. Dinamo ar ierta Pandurii de plata unei părţi a datoriei de 550.000 de euro, aşa că n-avem de ce să plătim agenţii brazilianului".

Oli face reclamă pentru golgeter
Cosmin Olăroiu l-a propus pe Andrei Cristea la Samsung Blue Wings, în Coreea de Sud! Mai ales că asiaticii îl voiau şi pe antrenor, care în trecut a jucat la această echipă. Dar "cîinii" n-au fost de acord cu prima ofertă a coreenilor, de un milion de euro. Au solicitat cu 500.000 de euro mai mult, deşi pentru piaţa europeană preţul golgeterului e de 1,2 milioane de euro.

- Internaţionalul armean de tineret Andrykian, 21 de ani, a întîmpinat probleme în a ajunge în România. De 5 zile aşteaptă viza, pe care n-o mai primeşte. 
- Dănciulescu, acum la Alicante: "Aştept un sezon bun pentru Dinamo, după ce s-a întîmplat anul trecut. Nea Ando trebuie să fie ajutat, întrucît un antrenor nu poate rezolva totul de unul singur. Dacă îşi va motiva băieţii şi-i va pune la treabă, se pot vedea lucruri frumoase".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
je__
je__  •  11 Iulie 2010, 14:42

Astea-s aberatii! Nu am avut niciodata un lot atat de slab...

calin_p
calin_p  •  11 Iulie 2010, 14:24

Ar fi de ras daca nu mi-ar veni sa lang pentru situatia in care se afla echipa... La scandalurile si nebunia pe care le-au produs la echipa clanul varilor Becali nu cred ca trecem de turul 1... cel mult tutrul preliminar. Moralul unor jucatori este la pamant, sunt zapaciti de toate stirile (Helder, Cristea) iar andone nu are nici o autoritate. Asa ca pur si simplu nu avem cum sa facem performanta anul acesta!!!

glanetasu
glanetasu  •  11 Iulie 2010, 13:57

Paun nu are decit fluturi in cap! Asta nu aleaga nici cit Printu! In ghencea dupa gol, dadea numai calciie! E prea redus ca sa fie un jucator folositor! Auzi Paun, mori de ris! Treziti-va copii ca asa retogradeaza Dinamo!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează