INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STRANIERI

EXCLUSIV Povestea fotbalistului român despre care puțini știu că a jucat în acest sezon în grupele Europa League: "Am scoate orice echipă din România"

Articol de GSP - Publicat joi, 15 decembrie 2016 13:18

Gabriel Sava (30 de ani) este un portar român despre care puțini știu că în acest sezon a jucat în grupele Europa League, alături de formația irlandeză Dundalk. 

Născut în România, Gabriel a plecat la vârsta de 14 ani în Italia, unde a crescut la Lazio, iar apoi s-a mutat în Irlanda și a jucat pentru formații precum Bray Wanderers, Drogheda, Monaghan United și din 2014 evoluează pentru Dundalk.

A câștigat deja 3 titluri alături de formația sa, o Cupă a Ligii, o Cupă a Irlandei, President's Cup și Leinster Senior Cup.

A participat cu Dundalk în Grupa D a actualului sezon al Europa League. Irlandezii au terminat ultimii, după Zenit, Alkmaar, Maccabi Tel Aviv. 

Sava a apărat un penalty în meciul cu echipa lui Lucescu, 1-2 pe propriul teren. 

sava

A vorbit pentru GSP.RO și i-am aflat povestea:

- În primul rand cum te-ai apucat de fotbal. Spune-ne câtva lucruri despre tine.
- Sunt din Bacău, am fost la Liceul Sportiv de acolo până la 14 ani, după care m-am mutat în Italia, la familie. Am stat acolo un an și de la 15 ani am venit în Irlanda.

- Cum ai ajuns la Dundalk?
- Am stat o perioadă la Drogheta, dar de 3 ani am venit aici, la Dundalk. Sunt bucuros de alegerea făcută. Dominăm campionatul.

- Cum e fotbalul acolo, toți îl vad la un nivel destul de scăzut...
- Nivel scăzut? Nu vreau să supăr pe cineva. Dar dacă jucam cu o echipă din România în play-off-ul Champions League, sunt 100% convins că ne calificam.

- Ce înseamnă pentru fotbalul irlandez calificarea în grupele Europa League?
- Mult, foarte mult! Poate fi momentul care să schimbe fața fotbalului irlandez. Oricum acest sport capătă o imagine tot mai bună acolo și cred că această calificare a ajutat.

- Ai jucat cu echipa lui Mircea Lucescu, ai vorbit cu dânsul? Ți-a zis ceva?
- A fost un moment cu totul special. Toată lumea știe cine e Mircea Lucescu și nu doar în România. Un adevărat idol. Am discutat cu dânsul, mi-a zis să muncesc mai mult și mi-a urat baftă în continuare. Îi mulțumesc că și-a făcut timp să vorbească și asta înseamnă mult pentru mine.

- Te-ai gândit vreodată ca vei ajunge la un asemenea nivel?
- Cu multă muncă și cu dăruință poți ajunge oriunde. Așa am fost învățat de mic.

- Cat câștigi pe luna din fotbal? Te ocupi și cu altceva?
- (Râde). Nu voi spune o sumă. Dar e destul de bine. Iau mai mult din bonusuri. Este foarte bine! Nu am de ce să mai muncesc și în particular. Mă ocup doar cu fotbalul. Mai antrenez copii când sunt liber.

- Te stabilești acolo?
- Nu știu încă! Chiar nu m-am gândit. Voi vedea. Ce-i drept, de România nu mă leagă nimic. Nu am cunoștințe. Absolut nimic.

- Ce știu irlandezii de fotbalul romanesc?
- Sincer? Foarte simplu! Steaua București și Gigi Becali. Doar despre asta au auzit.


Gabriel Sava Late Penalty Save against Zenit! de wifutty

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
para.para
para.para  •  15 Decembrie 2016, 17:51

De unde sa stie romanii de fotbalul de afara cand ei sunt spalati pe creier zilnic cu fcsb si jiji. Pana si in Irlanda e stie ca in romanika se promoveaza doar fcsb si jiji, alte echipe nu exista si asta datorita necalificatilor angajati la cancanul sporturilor din romanika.

gicab
gicab  •  15 Decembrie 2016, 15:44
Postat de onduku pe 15 Decembrie 2016, 15:17

Ce saracie de echipa si fotbalist. Jucator de fotbal mai bine spus, portar de liga a 3-a la noi.

Un sărac trăiește cu câteva mii de euro pe luna... un păcălici... putea sa stea acasă sa posteze pentru badigarzii la ooi

gicab
gicab  •  15 Decembrie 2016, 15:34

Baaaa dacă nu a fost fecesebist nu se fotbalist

Vezi toate comentariile (8)
Comentează