INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AALBORG - STEAUA, JOI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Fără lance » Costel Gâlcă nu va putea miza la Aalborg pe cel mai bun marcator în cupele europene din lot

Articol de - Publicat marti, 25 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 25 noiembrie 2014 10:30

Misiunea Stelei în Danemarca e complicată avînd în vedere că antrenorul Costel Gâlcă nu va putea miza pe Raul Rusescu, fotbalistul din lot cu cele mai multe goluri în Europa


Steaua poate obţine joi calificarea în primăvara europeană, dar pentru asta are nevoie de o victorie pe terenul celor de la Aalborg. Un rezultat de egalitate ar obliga-o pe campioana României să cîştige în ultima rundă, acasă, cu Dinamo Kiev, dacă vrea să fie sigură de calificare.

Antrenorul Constantin Gâlcă a anunţat după meciul cu Rio Ave, din Portugalia, că-şi doreşte să obţină calificarea în Danemarca, însă roş-albaştrii n-au deloc o misiune uşoară, iar asta şi pentru că tehnicianul roş-albaştrilor nu-l va putea folosi pe Raul Rusescu, cel mai bun marcator al Stelei în cupele europene, dar şi fotbalistul cu cele mai multe reuşite în deplasare.

Pînă acum, Rusescu a marcat de 12 ori în competiţiile continentale în tricoul Stelei, iar 5 dintre reuşite au fost izbutite în deplasare. Din acestea, patru le-a reuşit în faza grupelor, una anul acesta, la Kiev, două în sezonul 2011-2013 şi una în cel din 2011-2012. Atacantul de 26 de ani este şi cel care a marcat ultima oară pe tărîm danez, el fiind cel care a înscris în poarta lui FC Copenhaga în urmă cu doi ani, cînd Steaua a obţinut calificarea în grupe, după un 1-1 în deplasare.

De asemenea, Raul Rusescu este şi cel care a reuşit o "dublă" în tur, cînd el şi colegii săi s-au impus cu 6-0!

Golurile europene ale lui Rusescu în deplasare
Sezon Meci Scor
2014-2015 Dinamo Kiev - Steaua 2-1
2012-2013 Copenhaga - Steaua 1-1
2012-2013 Stuttgart - Steaua 2-2
2012-2013 Spartak Trnava - Steaua 0-3
2011-2012 Schalke - Steaua 2-1

Bookmakerii n-au aflat de accidentare
Rusescu n-a mai evoluat într-un meci de pe 26 octombrie, cînd a fost lovit cu cotul în faţă de Gabi Mureşan şi a suferit o fractură de orbită. De atunci, acesta este indisponibil şi nici măcar nu a reluat pregătirea alături de colegii săi.

El va reveni pe gazon abia în 2015. Chiar şi aşa, cei de la bet365.com îl văd ca fiind al doilea potenţial marcator al Stelei cu o cotă de 3.50, ca şi Robert Vîlceanu, alt fotbalist care nu va fi în lot peste două zile!

De asemenea, Gabi Iancu, indisponibil şi el pînă la anul, are o cotă de 4.75, peste Alex Chipciu, care e cotat cu 6.00.

Principalii posibili marcatori ai Stelei conform bet365.com
1. Claudiu Keşeru 2.60
2-3. Raul Rusescu 3.50
Robert Vîlceanu 3.50
4. Adi Popa 3.60
5. Lucian Sînmărtean 4.50

De partea lui Mureşan
Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti a comentat cazul Gabi Mureşan - Raul Rusescu, printr-un comunicat de presă remis AFAN: "Faptul că un cartonaş galben nu poate fi contestat după acordarea lui face parte din sistemul de fotbal. Cartonaşele galbene sînt sancţiuni imediate, rezervate strict arbitrului ca decizie de meci. Ca şi celelalte decizii ale arbitrului, şi aceasta este definitivă şi irevocabilă. Această decizie trebuie respectată, ca fiind parte a jocului. Acelaşi principiu se aplică şi la nivel naţional şi nu poate fi schimbat nici de organismele disciplinare".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
cristid.
cristid.  •  25 Noiembrie 2014, 17:02

Steaua joaca foarte bine pe contra-atac in era Galca si Reghecampf, foarte putini dintre "specialistii" de la TV vad asta. A se vedea golurile cu Stromgodset, cu cazacii, ocaziile cu Dinamo Kiev, etc. In campionat nu putem face asta, pentru ca TOATE echipele se apara supra numeric. Asa s-a creat cliseul asta cu Steaua tiki-taka.

vladutz13
vladutz13  •  25 Noiembrie 2014, 13:00

Bun, in cazul asta furia si responsabilitatea trebuie mutate asupra arbitrului. Din cauza lui nu poate fi suspendat Muresan desi o merita cu prisosinta. Pedeapsa minima pentru jucator era 16 etape, daca primea rosu in cadrul meciului. Ei bine, de la pedeapsa asta minima trebuie pornita si pedeapsa pt arbitru. 16-24 de etape... adica tot restul campionatului. Automat, scoaterea de pe lista FIFA. In plus, la ce maniera de arbitraj a avut, batatoare la ochi se poate discuta si retrogradarea lui la liga a 2-a, dar cu mentinerea suspendarii si pt acolo.

valah1986campionii.europei
valah1986campionii.europei  •  25 Noiembrie 2014, 11:41
Postat de alexbibirica1 pe 25 Noiembrie 2014, 10:33

pai daca arbitru este hot sau rau intentionat ... ce facem ? ne lasam macelariti fara a se putea intampla NIMIC ? _____ fif pro ... cine pana' mea e ? ... cazul va ajunge la TAS si in instantele civile ... lucrurile nu raman asa ... adica nu vor ramane la mana celor care sunt corupti si care vor infunda puscariile !

La 12 ore dupa macelul de la Tg Mures, fostul consilier prezidential al Kioretelui si mafiei PSD la rasplatit pe Istvan Kovacs, semnând avansarea pe lista ecuson FIFA ca nr 2. - Clona ASiA Tg Mures, nu are absolut nicio legatura cu vechiul club ASA si este finantata din banii publici de catre mafia basista PDL. MAFIA PORTOCALIE BASISTA PDL LA BUTOANE LA FRF.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează