INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB

Gigi Becali schimbă strategia! Ce se întâmplă la FCSB din sezonul viitor

Articol de , , - Publicat luni, 20 iulie 2020 10:00 / Actualizat luni, 20 iulie 2020 10:21

Gigi Becali își îmbătrânește echipa ca să aibă șanse de câștigare a campionatului, după câteva sezoane în care și-a asumat să piardă titlul doar ca să crească tineri buni de vândut. Motivul: fuge de Europa League 2

FCSB a arătat cu primele achiziții pentru stagiunea următoare că a schimbat placa, nu mai recrutează doar fotbaliști tineri pe care să-i scoată la mezat. Au semnat cu roș-albaștrii Marius Briceag, 28 de ani, și Sergiu Buș, 27 de ani. Doi jucători pe care Becali n-are cum să pretindă că-i va vinde pe milioane de euro în anii următori, chiar dacă lui Buș i-a fixat o clauză de reziliere a contractului în valoare de două milioane de euro.

"Eu am vrut bani, nu titluri"

Gigi obișnuia să renunțe la fotbaliștii vârstnici, tocmai fiindcă ei nu mai erau interesanți pe piața transferurilor: Gnohere, Adi Popa, Momcilovici sunt veterani la care a renunțat recent. L-a scos din lot pe Alexandru Stan, 31 de ani, deoarece Panțâru, tot fundaș stânga, e mai tânăr cu șapte ani, deci ieșeanul are un potențial mai mare de a deveni o afacere importantă.

Ce l-a determinat acum pe Becali să se răzgândească? "Noi am ratat titlul în ultimii ani fiindcă am folosit mulți tineri, din cauza asta n-am putut să ne batem cu CFR, care a avut fotbaliști cu experiență" e concluzia la care a ajuns patronul FCSB. El e convins totuși că strategia pe care a folosit-o a fost mai rentabilă, economic, față de aceea la care a apelat Clujul: "CFR trebuie să se califice în grupele Europa League ca să mai aibă bani. Eu vând doi jucători și acopăr toate costurile. Pe Man pot să-l dau și mâine cu zece milioane de euro, dacă vreau". Dacă așa gândește, de ce a trecut acum la achiziționarea unor "bătrâni"?

Locul 1 din campionat va conta și mai mult

"Ca să nu ajungem în Europa League 2" este explicația noului plan. Sezonul care urmează va fi ultimul în care România o să aibă reprezentante în Europa League. Începând cu stagiunea 2021-2022, Liga 1 va trimite campioana în preliminariile Champions League, iar celelalte reprezentante din cupele continentale se vor duce în Europa League 2, o competiție nouă, pe care UEFA a inventat-o ca să le ofere mai multe șanse și cluburilor din campionatele mici.

Doar că premiile din EL 2 vor fi mai mici decât sunt bonusurile în consacrata Europa League.

Tocmai asta îl îngrijorează pe Becali, premiile mai mici. Ca să spere c-ar putea să încaseze bani mulți, FCSB trebuie să câștige campionatul și să meargă în preliminariile Champions. Eliminarea din preliminariile UCL ar coborî-o în Europa League principală și tot ar fi mai bine decât să intre direct în calificări pentru nou-înființata EL 2, un fel de Cupa Intertoto refondată și redenumită.

"Trebuie să câștigăm campionatul în sezonul următor, că nu vreau să participăm în Europa League 2. Competiția asta va fi un "fâs". Bine, nu chiar așa, dar o să fie o cupă cu premii mici. Miza e să fii în Champions League sau măcar în Europa League"
Gigi Becali, la DigiSport

"Europa League 2 a fost înființată ca urmare a tratativelor pe care le-am purtat cu Asociația Europeană a Cluburilor. Scopul este să avem implicate în cupele europene mai multe cluburi și mai multe ligi naționale reprezentate în competițiile UEFA" Aleksander Ceferin, președintele UEFA

Doar primele 15 țări rămân în Europa League

România mai poate ajunge în Champions sau în Europa League numai cu campioana, dacă ea pică din UCL în a doua competiție europeană. Direct în EL vor intra formații din primele 15 campionate europene. Rezultatele slabe din anii recenți, în care parcursul CFR-ului din stagiunea actuală a constituit o excepție, au prăbușit Liga 1 în clasamentul coeficienților până pe locul al 28-lea. Departe de grupul "elitist" păstrat pentru Europa League.

Gigi Becali schimbă strategia! Ce se întâmplă la FCSB din sezonul viitor

5,875 constituie coeficientuleuropean înregistrat de cluburile românești în sezonul acesta, cel mai bun din ultimii cinci ani. CFR a fost singura echipă din Liga 1 care a prins grupele și s-a calificat și în "16"-imi

15.250.000 de euroreprezintă suma pe care o încasează fiecare formație participantă în grupele Champions League. În Europa League, premiul pentru grupe e de 2.920.000 de euro. UEFA nu a anunțat încă bonusurile pentru Europa League 2

Dan Petrescu: "Aș mai rămâne tot pentru grupe"

Rezultatele slabe pe care le-a înregistrat CFR după pauza pe care o cauzase coronavirusul nu i-au anulat tot optimismul lui Dan Petrescu. Ar mai continua în Gruia și în sezonul următor. Ca și Becali, Petrescu calculează tot în funcție de participarea în Europa: 

"Aș mai rămâne la CFR și în sezonul următor, ca să mergem din nou în grupele Europa League. Să vedem ce-și va dori conducerea. Cineva de la Craiova a comentat despre salariul meu, dar n-a spus și câți bani am produs eu la CFR, la Urziceni cu calificările în grupele cupelor europene!". Șefii CFR-ului i-au șubrezit postul lui Dan și șansele de a mai continua colaborarea și în stagiunea următoare sunt foarte mici, indiferent de deznodământul acestui sezon.

34 de țărivor avea reprezentante în grupele cupelor europene o dată cu înființarea Europa League 2, conform estimării UEFA. În prezent, doar 26 de ligi naționale sunt reprezentate în grupe

Gigi Becali a explicat de ce nu poartă mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Mie doctorii asta mi-au spus”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Anamaria Prodan, înregistrare interzisă minorilor: „Mai faceți p**a transferul!” » Limbaj trivial și amenințări

EXCLUSIV Dezvăluire-bombă a lui Anghel Iordănescu » Ce s-a întâmplat înainte de arestarea lui Gică Popescu: „L-am sunat și i-am spus, Mircea Sandu mi-e martor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  20 Iulie 2020, 19:12

S-a terminat perioada in care Fcsb ajungea prin grupele europene !! Nu va castiga nici anul viitor campionatul, mai ales ca insista sa-i vanda pe Coman, Man si Tanase. S-au prins si aia de la Uefa ca dau prea multi bani unor echipe care se chinuie sa ajunga prin grupele Europa League, caci pentru echipele romanesti nici nu poate fi vorba despre Liga Campionilor !! Asadar, ciobanul viseaza cai verzi pe pereti si cum nu vor mai veni bani de la Uefa, ciobanul va duce Fcsb-ul la insolventa !!

sirius8121955
sirius8121955  •  20 Iulie 2020, 18:03

Tot ce trebuie este sa aduci un antrenor bun să-l lasi sa lucreze fara sa intri in bucataria lui si sa aduci jucatori buni cu experienta din tara sau de afara ca sint la preturi accesibile destui, altii care cauta gasesc, sa cistigi si tu campionatul odata sa te califici in grupele L. C. si atunci vei cistiga si bani si suporterii vor fi multumiti, dar pentru mentalitatea ta, toate astea sint de domeniul fantasticului, a imposibilului.

demilitarizare
demilitarizare  •  20 Iulie 2020, 15:42
Postat de stoichkov10 pe 20 Iulie 2020, 14:30

o precizare... ViorelPredosanu nume conspirativ Pantzuru posteaza pe 2 conturi simultan. atit de disperat.e sinistru asta membruPCR si colonel SIE din 87. nu iti ajunge bai...***.sa postezi dupa un singur cont. chiar trebuie sa poluezi forumul asta zilnic cu bazaconiile tale.

Trompeta de cazarma, ca si echipa din groapa, in groapa, prin balariile ligii a IV-a. Continua aiureala despre nume, conturi,etc. de parca asta ar conta aici, nu adevarul incontestabil ca CSA este o structura creata de sovietici, care devoreaza 20 milioane euro pe an, deci 620 milioane euro in cei 31 de ani de la revolutie si care nu ar trebui sa mai existe in democratie, asa cum a fost desfiintata peste tot in UE, Romania fiind unica exceptie. Asta este important nu fumigenele aruncate de acest trist sustinator de UM sportiva!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează