INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DEMERS

OFICIAL Pas major spre organizarea unei noi finale de Europa League la București » Hotărârea de Guvern a fost adoptată!

Bucureștiul ar putea găzdui o nouă finală de Europa League / foto: Gazeta Sporturilor +19   FOTO
Bucureștiul ar putea găzdui o nouă finală de Europa League / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 17:03 / Actualizat sambata, 28 octombrie 2023 09:35

Guvernul României a aprobat, vineri, Hotărârea de Guvern în ceea ce privește declararea de interes public și de importanță națională a candidaturii României pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027. E un pas important demarat de stat în vederea organizării unui nou eveniment sportiv de amploare în Capitală.

Se conturează un nou moment reprezentativ pentru fotbalul autohton! După ce Bucureștiul a găzduit finala Europa League din 2012, precum și partide de la Europeanul din 2021 și turneul final U21 de anul acesta, un alt eveniment-reper ar putea fi găzduit în Capitală în anii următori. 

Printr-o Hotărâre de Guvern făcută publică vineri, statul își asumă susținerea candidaturii României pentru organizarea unei noi finale de Europa League, a doua competiție europeană intercluburi din punct de vedere al importanței!

Anunț-șoc al finanțatorului din Superligă: „Mă aliez cu Pițurcă! Investitor la Steaua? Sună interesant!”
CSA STEAUA
Anunț-șoc al finanțatorului din Superligă: „Mă aliez cu Pițurcă! Investitor la Steaua? Sună interesant!”

„Candiatură de interes public și de importanță națională”

Există patru categorii de finale organizate de UEFA. Champions League masculin și feminin, Europa League și Conference League. Iar România și-a manifestat interesul pentru a fi gazda unei noi finale de Europa League, după cea din 2012.

Ce prevede Hotărârea de Guvern adoptată vineri: „Se declară candidatura României pentru desfășurarea la București a Finalei UEFA Europa League în anul 2026 sau 2027 de interes public și de importanță națională

Comitetul are ca obiective principale asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea Finalei UEFA Europa League, obținerea dreptului de organizare a finalei, precum și pregătirea și desfășurarea efectivă a acesteia la București în anul 2026 sau 2027”. 

Pas major spre organizarea unei noi finale de Europa League la București » Hotărârea de Guvern a fost adoptată!
Hotărârea de Guvern publicată vineri

Termenul depunerii candidaturii este 15 noiembrie, iar alte 3 țări au făcut deja acest pas: Turcia, Germania și Scoția.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, anunțase încă de marți că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii privind organizarea finalei Europa League, în 2026 sau 2027, pe Arena Națională.

Potrivit frf.ro, o cercetare UEFA scoate în evidență faptul că interesul românilor pentru Europa League este de 62%, față de media europeană de 41%.

2012 a fost un succes

Prima finală europeană găzduită de țara noastră s-a desfășurat pe data de 9 mai 2012, pe Arena Națională din București. Atlético Madrid și Athletic Bilbao au ajuns în marea finală, iar meciul s-a încheiat 3-0 pentru „Colchoneros”, grație celor două goluri înscrise de Radamel Falcao, plus reușita lui Diego. La meci au asistat 52.347 spectatori.

+15 FOTO

Nu cred că voi mai apuca o altă finală de cupă europeană găzduită de România. Evenimentul acesta trebuie să fie şi un punct de plecare pentru fotbalul românesc, care e dominat de scandaluri şi nu-şi mai regăseşte identitatea”, spunea, la acel moment, fostul mare portar Bogdan Stelea. Astfel, pronosticul pesimist al lui „Arnold” s-ar putea infirma în perioada următoare. 

Pentru următorii doi ani, orașele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, și Bilbao (Spania), în 2025.

VIDEO Răzvan Burleanu, despre o eventuală finală Europa League la București: „Statul e implicat”

Citește și alte știri de actualitate:

Anunț-șoc al finanțatorului din Superligă: „Mă aliez cu Pițurcă! Investitor la Steaua? Sună interesant!”

EXCLUSIV Trei dintre granzii Superligii intră în rând cu marile echipe din Anglia » Gazeta dezvăluie ce presupune întreg procesul și ce beneficii vor avea fotbaliștii și cluburile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează