INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BRAGA - PANDURII, AZI, ORA 22:30, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Forca Pandurii » Corespondenţă din Portugalia: Gorjenii încearcă azi minunea la Braga

Stadionul celor din Braga este construit la baza unei stînci +1   FOTO
Stadionul celor din Braga este construit la baza unei stînci

Articol de - Publicat joi, 29 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 28 august 2013 21:55

După eliminarea lui Hapoel, gorjenii mai încearcă azi o minune la Braga.

În urmă cu 3 săptămîni, gorjenii au poposit în Israel la Locurile Sfinte şi sperau într-o minune. Minunea de a elimina pe Hapoel Tel Aviv din turul III preliminar al Europa League.

Ieri, după 7 ore de drum lung, " pandurii" au ajuns la Braga, un oraş din nord-vestul Portugaliei, în care se găsesc 38 de catedrale, biserici ori mînăstiri. După drumul de ieri, orice fotbalist gorjean ar putea fi un mic Phileas Fogg, eroul din Ocolul Pămîntului în 80 de zile.

Echipa a decolat de la Craiova, charterul a facut o escală la Bergamo pentru alimentare, a aterizat la Porto, de unde a urmat un drum de 56 de kilometri cu autocarul pînă la Braga.

Brazilianul Eric e la fel de neastîmpărat ca şi pe teren. Vede Gazeta şi face cu ochiul. "Îmi dai ziar, facem schimb". Replica reporterului vine firesc. "Ce schimb?". "Îţi dau interviu", răspunde brazilianul şi începe să rîdă.

Gazeta a publicat analiza din care reiese că Eric a primit cel mai mare index InStat din toată Liga 1, după golul şi cele două pase de gol pe care le-a dat la Chiajna în ultima etapă. "Briliantul" Pandurilor întoarce pe toate feţele pagina cu "King Eric".

Înapoiază ziarul, dar adaugă rîzînd. "Să mi-l dai înapoi, decupez fotografia!". Revine la ai lui. Da, la "ai lui", fiindcă a transformat un rînd de 3 scaune într-o Copacabana în miniatură. El, Da Silva şi Alex Dos Santos, ultimul transferat recent.

"«Hei,hei Pandurii» pe aeroportul din Porto"
Pedro Mingote stă relaxat cu căştile pe urechi. E portughez şi e "ultimul mohican" al coloniei lusitane pe care antrenorul Joaquim Teixeira a debarcat-o la Tîrgu Jiu în ianuarie 2008. Mingote a şi vrut Braga la tragerea la sorţi.

E născut în apropiere, la vreo 20 de kilometri de Porto, de fapt. Aşa s-a şi "tradus" surpriza la aeroport, la sosire, cînd sala de marmură a răsunat de "Hei, hei, Pandurii". Era familia lui Mingote.

La Braga pădurile ard. Focurile sînt stinse din elicopter. De pe colina hotelului unde stau "pandurii" nu se vede un oraş, ci un tablou. Credeam că doar formidabilul Estadio Axa e sculptat în stîncă.

Tot oraşul parcă a fost dat pe mîna unor maeştri cu dalta şi ciocanul. Şi tocmai în acest oraş scobit în piatră şi dealuri, urmaşii lui Brâncuşi vor încerca diseară să se ia la braţ cu istoria, calificarea în grupele Europa League.

Vizitaţi de Ioan Timofte
Delegaţia Pandurilor a avut parte aseară de o vizită-surpriză din partea fostului internaţional Ioan Timofte. Timofte a jucat la FC Porto şi Boavista. Suporterii celor din urmă l-au numit "O Deus Romen", adică " Dumnezeul Român".

Acum e agent FIFA, dar a venit la Porto ca invitat al preşedintelui secţiei de handbal de la Porto, echipa care se va duela pentru accederea în grupele Champions League cu HCM Constanţa. "Indiferent unde am jucat şi cu cine, sînt român", a ţinut să precizeze Timofte.

584953-braga-pandurii.jpg

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (4)
avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  29 August 2013, 16:29
Postat de dash.berlin pe 29 August 2013, 14:20

Hai Pandurii ! E singura echipa romaneasca ce pastreaza cat de cat sanse de calificare.

asa e ,forza pandurii !

dash.berlin
dash.berlin  •  29 August 2013, 14:20

Hai Pandurii ! E singura echipa romaneasca ce pastreaza cat de cat sanse de calificare.

tiger91rom
tiger91rom  •  29 August 2013, 11:11

Sper in acelasi scor ca si cu Hapoel!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează