INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  KUPS - GAZ METAN 1-0

Fotbalul românesc a debutat cu stîngul în Europa » Gaz Metan a avut ghinion cît carul cu KuPS!

Eric n-a reuşit să-şi conducă echipa spre victorie
Eric n-a reuşit să-şi conducă echipa spre victorie

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 iulie 2011 23:26

Bawab şi căpitanul Todea au fost protagoniştii unui şir de ratări la poarta finlandezilor.


La botezul în Europa, Gaz Metan nu a început deloc timid. Dimpotrivă, jucătorii lui Pustai au ameninţat primii poarta finlandeză, cînd Eric l-a întins prima oară pe Hilander (3), iar Pîrvulescu a fost blocat în momentul şutului (10). Gazdele s-au trezit rapid şi au replicat instant, cînd Venalainen a deschis scorul cu o execuţie simplă din interiorul careului mare (16). S-a jucat pe contre, ambele formaţii întrecîndu-se în ratări monumentale. Mai întîi, Williams a făcut şah-mat defensiva românilor, dar a trimis peste poartă din faţa lui Pleşca (26). L-a imitat Hoban, care nu a nimerit cadrul porţii din patru metri (30). Mediaşul s-a întîlnit prima oară cu ghinionul chiar înainte de pauză, cînd Todea a ţintit transversala cu o "bombă" de la 25 de metri.

Repriza secundă a fost dominată net de medieşeni, însă Zeiţa Fortuna i-a părăsit. Bawab i-a întors pe fundaşii adverşi, a driblat şi portarul, dar a reluat din întoarcere la o palmă de bară (61), iar trei minute mai tîrziu, Nissinen a deviat mingea cu capul spre poarta proprie, dar mingea a nimerit din nou bara! Degeaba au atacat furibund românii pentru că reduta finlandeză a rezistat pînă la final.

Adversarii din turul 3
Gaz Metan îşi va afla astăzi adversarul din turul 3 preliminar al Europa League, în cazul în care medieşenii se vor califica. Echipa lui Pustai nu este cap de serie şi a fost repartizată în grupa 5, urmînd să întîlnească unul dintre următorii adversari:
Club Bruges (Belgia)
FSV Mainz 05 (Germania)
Helsingborgs (Suedia)
FK Rad (Serbia) / Olympiakos Volou (Grecia),.0-1 în tur
SK Metalurgs Ljepajas (Lituania) / FC Salzburg (Austria)

Del Campo la "satelit"
Transferat anul trecut la Mediaş de la echipa secundă a lui Real Sociedad, mijlocaşul spaniol Raul Martin del Campo nu a reuşit să se integreze la echipă, iar evoluţiile sale i-au detereminat pe oficialii Gaz Metanului să nu îl treacă pe lista trimisă la UEFA pentru preliminariile Europa League. Mai mult, din cauza randamentului scăzut, Del Campo a fost trimis să se antreneze cu echipa secundă a clubului. Sezonul trecut, spaniolul a bifat doar 102 minute în tricoul medieşenilor în 4 partide.

A jucat în memoria vărului său
Eric de Oliveira a evoluat aseară în memoria vărului său Marcelo, care a decedat în urmă cu 8 ani. "Azi este o zi de neuitat. Se împlinesc opt ani fără Marcelo. Am crescut împreună şi într-o zi a trebuit să ne despărţim. Ştiu că acolo de unde eşti, vei avea mereu grijă de mine, la fel ca şi bunica şi bunicul. Vor trece 10, 20, 50 sau 100 de ani şi tot nu voi uita ce m-aţi învăţat. Mulţumesc pentru toate!", a postat Eric pe pagina sa de Facebook. (Cosmin Prişcă)

De 12 ori mai scump
Preţul unui tichet de acces la partida de aseară a fost unul destul de piperat pentru orice suporter român. Valoarea unui bilet a oscilat între 15 şi 30 de euro. Pentru partida retur, care va avea loc joia viitoare, la Mediaş, oficialii medieşeni vor pune în vînzare bilete, începînd de luni, la preţul de 10 lei, echivalentul a 2,5 euro. (Cosmin Prişcă)

Doar o repriză
Internaţionalul georgian Akaky Kubhutia nu a evoluat decît 42 de minute în partida de aseară. Fotbalistul medieşean a suferit o accidentare la picior şi a fost înlocuit de Pustai cu mijlocaşul Breeveld, aflat la debutul său într-un meci oficial pentru Gaz Metan. Altfel, în minutul 28, Buzean a primit îngrijiri medicale în afara terenului preţ de un minut, dar a putut continua partida, după un fault dur al unui finlandez. (Cosmin Prişcă)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  16 Iulie 2011, 10:23

Pai nu ziceau astia de la "marea echipa aragaz mediazs" ca o sa faca scor cu anonimii astia? Ca va fi transata calificarea inca din primul meci si se pune doar problema scorului? Marea vedeta Eric asta care e mai des la tv ca oricare alt jucator....zicea ca nu concepe fara 5-0 sa vina acasa....Pe cat punem pariu ca nu se califica?

midnightstorm
midnightstorm  •  15 Iulie 2011, 14:22

E greu dar nu imposibil, hai baieti ca se poate, succes Gazu sa aveti noroc si sa dati totul pe teren.

filozoful
filozoful  •  15 Iulie 2011, 12:27
Postat de samy11 pe 15 Iulie 2011, 01:59

Slabi astia de la ARAGAZUL

... INCEPEM SA-I DAM CREZARE LU' ZENGA: "NE-AM INTORS IN URMA.."..NU AVEM ECHIPE DE VALOARE-> NU AVEM JUCATORI ROMANI DE VALOARE(si aia car mai sunt,cu gandul tot pe "afara" stau) ->NU AVEM NATIONALA DE VALOARE.ASTA E!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează