INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PETROLUL - DINAMO ZAGREB 1-3

FOTO Colţi frînţi » Petrolul a pierdut pe "Ilie Oană", 1-3 cu Dinamo Zagreb, deşi a dominat partida

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 22 august 2014 00:10

"Lupii galbeni" au pierdut aseară în faţa lui Dinamo Zagreb după un meci pe care l-au controlat aproape tot timpul

În zi de meci, Ploieştiul respiră fotbal! Copii, tineri, bătrîni, toţi au ceva ce arată pasiunea pentru echipa din oraş, un steguleţ, un tricou galben, un fular, o şapcă. Pare a fi un carnaval, iar stadionul atrage lumea ca un magnet, ai zice că toate drumurile duc la el. E "Arena lupilor", cum îi spun localnicii, iar acum e locul în care Mutu şi ai lui luptă pentru a ajunge în grupele Europa League.

Croaţii nu se văd niciunde, nimic nu aminteşte de haosul pe care l-au creat în urmă cu 5 ani pe străzile Timişoarei, cînd Poli a jucat şi ea împotriva lui Dinamo Zagreb. Cei veniţi de pe malul Adriaticii sînt deja în peluză, dar nici nu se văd. Sînt doar 18, mai exact, şi stau cuminţi, filmînd show-ul din jurul lor. Ploieştenii, vreo 14.000, trăiesc la maximum momentul. Cîntă, scandează, sar, dansează, aşteaptă fluierul de start.

Click aici pentru FOTO!

Teixeira, Sînmărtean de Prahova
Echipa lui Răzvan Lucescu începe bine, apărararea funcţionează, atacul pare capabil să destabilizeze defensiva adversă. Doar la mijloc Hoban are cîteva execuţii nesigure. Compensează Teixeira, acest Sînmărtean de Prahova, ajuns şi el la aproape 33 de ani, dar care pare că mănîncă din aceeaşi farfurie cu mijlocaşul Stelei. Driblează cu uşurinţă, pasează la foc automat şi are timp să mai şi recupereze. Prima ocazie îi aparţine, după o fază lucrată (8).

Ghinionistul Mutu
Croaţii se tem şi asta se vede, nu se descoperă deloc şi încearcă să aglomereze centrul. Tamuz iroseşte aiurea o şansă bună, trăgîndu-şi cu stîngul în dreptul, iar Mutu loveşte slab o minge la 16 metri. Ce ironie! Mutu vrea multe, puţine îi ies. Ajută şi apărarea, dar o minge îl loveşte nefericit în mînă şi italianul Orsato arată punctul cu var (29). Execută Cop şi oaspeţii deschid scorul neştiind nici ei cum.

Slalomul lui Tamuz
Căpitanul Petrolului e aproape să se revanşeze, dar lovitura sa de cap se duce pe centrul porţii (32). Croaţii prind curaj, însă Pecanha respinge şutul lui Wilson. La poarta cealaltă, arbitrul anulează un gol marcat de Tamuz pentru un fault al lui Mutu la portar. Cheia e la acelaşi Teixeira, inventează o pasă pentru Toto, acesta preia perfect, driblează un adversar şi plasează mingea pe lîngă portar (45). 1-1, scorul pauzei!

Asediu de 5 minute
Croaţii închid culoarele şi în partea a doua, ploieştenii găsesc greu drumul spre poarta lor. Răzvan e nemulţumit. Îl aruncă în luptă pe Albin, iar Teixeira trece în centru, lăsîndu-i locul său lui Mutu. Mutarea e benefică, dar Mustivar ratează ţinta (68). Urmează încă un gol anulat, tot al lui Tamuz (72), iar Mutu îşi bate joc de o preluare perfectă şi alunecă în momentul şutului (73). Tot el mai iroseşte o şansă peste 5 minute, după o fază creată de israelianul din atacul Petrolului.

Golul a venit tot la poarta Petrolului, autor acelaşi Cop, a cărui lovitură de cap l-a învins pe Pecanha. Iar "lupii" n-au mai avut puterea să revină, degeaba a încercat Răzvan şi cu Nepomuceno. Finalul a fost de-a dreptul dureros pentru elevii lui Răzvan, aceştia primind lovitura de graţie la ultima fază a partidei. Croaţii au beneficiat de o lovitură liberă, la o fază în care Geraldo a fost eliminat pentru un placaj ca ultim apărător. Machado a executat din colţul careului mare, profitînd de zidul prost făcut, direct la colţul scurt.

Meci oprit de două ori
Arbitrul italian Daniele Orsato a decis să oprească de două ori meciul de ieri, de la Ploieşti, după ce fanii Petrolului foloseau lasere, pe care le puneau pe faţa jucătorilor în timpul execuţiilor sau în timp ce se aflau în posesia balonului. Dacă prima dată italianul i-a cerut arbitrului de rezervă să informeze organizatorii despre această problemă, în minutul 15 al meciului Orsato a mers personal la Răzvan Lucescu, explicîndu-i problema. După cele două întreruperi şi după anunţul crainicului, fanii au continuat folosirea laselor, urmînd să fie amendaţi de UEFA.

Devorator de români
Atacantul lui Dinamo Zagreb, Duje Cop, 24 de ani, care a marcat aseară golul de 1-0, a mai jucat împotriva Unirii Urziceni în 2010, cînd evolua la rivala lui Dinamo, Hajduk Split. Şi atunci, Cop a dat gol. Mai mult, în perioada în care evolua pentru Hajduk, atacantul a întîlnit-o şi pe Dinamo Bucureşti, dar a fost doar rezervă. Sezonul trecut a marcat 22 de goluri în campionat pentru Dinamo Zagreb, iar sezonul acesta a punctat deja de 6 ori în 4 partide.

Una bună, una rea
"Centralul" italian Orsato a avut două decizii importante. În minutul 28, a dat corect penalty pentru oaspeţi, mingea lovind mîna lui Mutu în careu. În schimb, eliminarea lui Geraldo din ultimul minut a fost eronată, portughezul meritînd doar cartonaş galben.


"Nu ştiu dacă Răzvan Lucescu, dar trebuia să fie cineva, poate şi printre jucători, care să gîndească şi să aşeze echipa după forcingul ăla, la 1-1, şi să nu îşi piardă capul"
Cosmin Contra, antrenor Getafe

"Eliminarea a fost gratuită, greşeală de arbitraj, intrarea lui Geraldo n-a fost dură"
Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul

"Arbitrul mi-a zis că am fost violent, eu nu cred că aşa a fost, dar e decizia arbitrului. Îmi pare rău că nu ajut echipa la retur. Mergem la Zagreb să jucăm pe viaţă şi pe moarte, încă mai sperăm în calificare"
Geraldo Alves, fundaş Petrolul

"O seară de coşmar. Croaţii au echipă mare. Jocul s-a rupt la 1-1, la acea mare ocazie ratată de Adi Mutu, dar aşa e viaţa. Cît timp vom avea şanse, ne vom lupta pentru calificare"
Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul

"Ştiam că Petrolul e o echipă mare, a dominat tot meciul, dar noi am meritat din plin victoria. Am fost mai inteligenţi şi am cîştigat"
Ivo Pinto, fundaş Dinamo Zagreb

630994-caseta.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 August 2014, 03:03

oopsss.. 1-3 ? nu ma asteptam...

torque1981
torque1981  •  27 August 2014, 09:40
Postat de andrei.f pe 22 August 2014, 14:49

Valoarea unei echipe se vede în cupele europene. Petrolul, cu toţi negroteii, a fost departe de Zagreb. Ciocu mic !

Ia si priveste clasamentul Ligii I Ciocu mic!

humanimal
humanimal  •  24 August 2014, 12:52
Postat de benise pe 22 August 2014, 10:06

Ieri am aflat de la Razvanel cat de mare este Dinamo Zagreb!?Hai sa va spun ceva elocvent despre ''valoroasa'' echipa din Croatia:Anul trecut in grupa B din grupele uefa, celebra echipa croata a terminat pe ultimul loc cu 1p!!!Ludogoret a terminat grupa pe primul loc cu 16p!Ludogoret a castigat cu Dinamo 3-0 la Sofia si 2-1 la Zagreb!Fara comentarii, nu?

Si totusi hai sa te intreb si eu ceva bai poolifrici: pe ce loc a terminat Stuttgart acum 2 ani? Aia care au batut Steaua acasa cu 5-1?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează