INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MOLDE - STEAUA 1-2

FOTO Mîndria oraşului » Antrenorul lui Molde este văzut ca un erou local în orăşelul norvegian

Magazinul campioanei Norvegiei e tapetat cu imagini ale vedetelor lui Solskjaer +3   FOTO
Magazinul campioanei Norvegiei e tapetat cu imagini ale vedetelor lui Solskjaer

Articol de - Publicat vineri, 09 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 02:00

Adversara Stelei de aseară e la tot pasul în Molde, iar Solskjaer e văzut ca un erou local.

Localnicii din Molde nu sînt înnebuniţi după fotbal, dar apreciază lucrurile făcute bine. Aşa că performanţa echipei din sezonul trecut, cînd a cucerit titlul în Norvegia, în exact anul în care sărbătorea centenarul, i-a uimit pe toţi. Astfel, sigla echipei se întîlneşte peste tot, de la steaguri agăţate pe stîlpii de iluminat, bannere deasupra străzii sau plăcuţele de numere de maşină.

Magazinul oficial al clubului are şi alte oferte: periuţe de dinţi, lenjerie intimă, hăinuţe pentru bebeluşi, cravate, draperii, lenjerie de pat, practic orice!

Meritul cel mai mare pentru ascensiunea echipei îl are Ole Gunnar Solskjaer (39 de ani). Norvegienii nu sînt foarte sociabili. Din păcate! Pentru că au darul povestirii.

Atunci cînd îi întrebi de Solskjaer, toţi, de la şoferi de taxi, recepţioner sau vînzător, renunţă la sobrietatea nativă, li se luminează chipul şi vorbesc cu o mîndrie precum a unui părinte ce-şi laudă copilul: "E de-ai noştri. A jucat la Molde pînă la 23 de ani, cînd a plecat la Manchester, dar uite că s-a întors! Aici are succes! Tot la noi a confirmat şi ca jucător, acum sigur va pleca în Anglia ca manager. E visul lui să antreneze acolo, dar vrea la United. Îl iubim pentru că şi el ne iubeşte. În aprilie a avut ofertă de la Aston Villa, dar nu ne-a părăsit".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
dinamo_rusinea_europei
dinamo_rusinea_europei  •  07 Februarie 2014, 21:01

dinamo rusinea romaniei

dinamo_rusinea_europei
dinamo_rusinea_europei  •  07 Februarie 2014, 21:00

-

kris09
kris09  •  09 Noiembrie 2012, 12:15
Postat de cordos_eu pe 09 Noiembrie 2012, 02:00

ne-ati intoxicat cu orasul de 25.000 de locuitori, Molde din Norvegia! orasul asta nici nu e pe harta mica a Europei. zici ca ati vazut New Yorkul. ati iesit vreodata din mahala?

oraşul ăsta de 25 000 de locuitori e mult mai curat decât Bucureştiul sau orice alt oraş din Românica. atât aerul de acolo cât şi oamenii sunt incomparabili cu ce e la noi, aşa că stai liniştit, nu cred că e vorba de "intoxicare"

Vezi toate comentariile (6)
Comentează