INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MOLDE - STEAUA, AZI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Ţăranii lor » Prin ce se aseamănă Molde cu Bucureştiul :)

Romsdal Museum +9   FOTO
Romsdal Museum

Articol de - Publicat joi, 08 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 noiembrie 2012 18:26

Precum bucureştenii în parcul Herăstrău, locuitorii din Molde au şi ei un muzeu cu case vechi.


Turiştii care ajung la Molde pot face şi o călătorie în istorie, să viziteze Romsdal Museum, o zonă cu case ale locuitorilor din zonă vechi de 300-400 de ani. Construcţii făcute în mare parte din lemn, doar unele avînd la bază piatră, însă acoperişul e ceva inedit pentru noi, cei din estul Europei. E făcut din lemn, apoi un strat din scoarţă de copac, pe care e pus pămînt pentru a creşte iarba. Preţul de intrare e unul simbolic pentru puterea de cumpărare a norvegianului, 10 euro, adică tot atît cît plăteşte pentru o bere într-un pub.

Parcul e puţin mai mic decît Muzeul Satului din Capitală, adăposteşte aproximativ 50 de stabilimente, dar a fost inaugurat în 1912, cu 24 de ani înaintea celui de la Bucureşti. Nu există alei betonate, totul fiind natural în jurul tău, doar cîteva băncuţe în jurul unui mic lac, care vara e plin de raţe. Acum, iarna, e linişte, nu există ghid, dar cafeneaua de la intrare, cu ferestrele ei mari, e populată pentru că privind pe geam în timp ce bei un ceai ai senzaţia că ai călătorit în timp.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (17)
thesergiu
thesergiu  •  08 Noiembrie 2012, 21:47

Ii laudati cam mult. Stati acolo pana duminica si iesiti in oras vineri si sambata noapte. Sa vedem ce impresii o sa ne impartasiti.

djamorphis
djamorphis  •  08 Noiembrie 2012, 19:32

Imbecila ideea de a ne transmite ca lacul este plin vara de rate, bine ca nu ati spus lepede!! Ar trebui sa se sesizeze cei de la Protectia Animalelor si Greenpeace pentru ca instigati la violenta impotriva animalelor, pentru ca altfel nici-o ratusca nu va mai fi vara viitoare pe lacul respectiv.

teodor.muresan
teodor.muresan  •  08 Noiembrie 2012, 19:11
Postat de vaalah pe 08 Noiembrie 2012, 19:08

Orășeanul p....................... are doua generații în capitala și nevasta a luat din Prahova de la coada vacii ca în București nu a găsit una sa stea cu sonatul . Si țăranca a divorțat și ea după nici 2 ani de coșmar cu diliul .

Ceea ce va spuneti unu altuia, sunt complimente?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează