INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FINALA EUROPA LEAGUE

FOTO » Trofeul Europa League a ajuns la Bucureşti » Vezi unde va fi expus în următoarea lună

Trofeul Europa League a ajuns în Bucureşti +10   FOTO
Trofeul Europa League a ajuns în Bucureşti

Articol de - Publicat miercuri, 11 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 aprilie 2012 18:31

UPDATE Ora 18:30 Trofeul Europa League a "ajuns" în Piaţa George Enescu, în zona Ateneului Român, fiind aşezat într-o vitrină securizată. Miodrag Belodedici, ambasadorul finalei Europa League, a oferit o serie de autografe suporterilor veniţi să admire şi să se fotografieze alături de trofeu.

UPDATE Ora 18:00 După ceremonia de la National Arena, trofeul Europa League a "plecat" într-o maşină decapotabilă, fără geam securizat, păzit de mai multe forţe de ordine, într-o coloană oficială formată din cinci autoturisme. Trofeul urmează să ajungă în scurt timp în Piaţa George Enescu, acolo unde va fi expus şi mîine. Vezi mai jos programul de expunere şi locaţiile.

Michel Platini a înmînat, miercuri, trofeul Europa League primarului Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul unui eveniment organizat la Arena Naţională. Cristian Săpunaru a adus trofeul de argint, care cîntăreşte 15 kilograme, la Bucureşti în calitatea de reprezentant al clubului FC Porto.

"A fost cel mai important trofeu din viaţa mea, sper să nu rămînă numai acesta şi sper ca aceasta să fie una dintre cele mai frumoase finale", a afirmat fostul rapidist.

La rîndul său, Sorin Oprescu a declarat că este mîndru de Arena Naţională. "Absolut da, e gata stadionul. Am ocazia să le mulţumesc tuturor începînd cu domnul preşedinte al UEFA, domnul Platini, Mircea Sandu şi tuturor prietenilor mei, constructorilor, care au făcut ca în doi ani şi jumătate această construcţie să fie terminată. Sînt mîndru de ea", a afirmat şi primarul capitalei.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, speră ca UEFA să acorde României şi organizarea altor competiţii, explicînd că o finală de Liga Campionilor ar fi imposibil de găzduit pe această arenă: "E unul dintre cele mai ieftine stadioane din Europa. E superb, ne bucurăm de el şi sper să se obţină cît mai multe performanţe pe el. Finala de Champions League nu putem organiza, deoarece ar fi trebuit să aibă cel puţin 60.000 de locuri. Sper ca în 2024 sau 2028 să putem găzdui, alături de o ţară limitrofă, un Campionat European".


După încheierea ceremoniei, ambasadorul finalei Ligii Europa, Miodrag Belodedici, se va deplasa împreună cu trofeul în Piaţa George Enescu, prima oprire din cadrul unui tur bucureştean, care cuprinde următoarele "staţii":
11-12 aprilie: Piaţa George Enescu;
13-16 aprilie: Băneasa Shopping City;
17-19 aprilie: Pasajul Universităţii;
20-22 aprilie: Centrul Vechi (pe strada Lipscani);
23-26 aprilie: Căminele studenţeşti ale Institutului Politehnic din Regie;
27-29 aprilie: Tribuna VIP a Naţional Arena;
30 aprilie-1 mai: Primăria Generală a Capitalei;
2-3 mai: sediul SEAT;
4-6 mai: Parcul Unirii;
7 mai: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Finala Europa League va avea loc la 9 mai, pe Arena Naţională. Echipele din ultimul act vor fi cunoscute după dublele manşe din semifinalele:  Sporting Lisabona - Athletic Bilbao şi Atletico Madrid - Valencia (19 şi 26 aprilie).

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (16)
decateu
decateu  •  12 Aprilie 2012, 09:54

O ceremonie frumoasa. Felicitari domnului primar general ca a facut ca o finala UEFA sa se joace in Bucuresti!

bdgeorge
bdgeorge  •  11 Aprilie 2012, 21:53

Finala de toata jena echipe care se afla pe locurile 4,7 sau chiar 11 in campionatele lor la cate 30 de pc diferenta de primul loc isi sting si ele frustrarile la Bucuresti..in fiecare an cupa asta devine din ce in ce mai slaba d.p.d.v. valoric..in cariva ani echipele nou promovate si cele retrogradate vor juca pt "trofeul" Europa League...acum s-au gasit si astia sa cheltuie sute de milioane!!! cand nu mai conteaza competitia asta..pai la o finala Atletico-Atletico se uita un cartier din Madrid si 2/3 din Bilbao!! pe cine altcineva ar interesa o asemenea finala..pe mine sincer nu..

bdgeorge
bdgeorge  •  11 Aprilie 2012, 21:48

Finala de doi bani...nu conteaza ce echipe ajung in finala...Sporting locul 4 la 13 pc de lider,Valencia pe 4 la 30(treizeci) de pc de lider,Atletico Madrid pe 7 si Bilbao pe 11 echipe din esalonul 2 si 3 in fotbalul european..Cupa asta e umplutura si deviine in fiecare an tot mai de rahat..o sa se ajunga ca in 4-5 ani sa fie o cupa dedicata echipelor nou promovate si celor de la retrogradare!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează