INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - ŢSKA SOFIA 2-0

GALERIE FOTO şi CRONICA de la Steaua - ŢSKA 2-0 » Risipă, suferinţă, renaştere

Galamaz a marcat cu capul pentru 1-0
Galamaz a marcat cu capul pentru 1-0

Articol de - Publicat joi, 18 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 18 august 2011 22:31

Steliştii au început bine, s-au jucat cu ocaziile. Apoi au ieşit amorţiţi de la cabine. Au rezistat şi au înviat. Galamaz şi Tatu au semnat în clar autografele unei victorii frumoase. Prin fotbal

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Odinioară putea fi un meci la Spartachiadă, competiţia aceea pentru formaţii care aparţineau armatelor din Pactul de la Varşovia. Astăzi, Steaua şi TSKA au descoperit capitalismul. S-au privatizat şi luptă pentru milioanele de la UEFA, care UEFA le bănuieşte că luptă şi pentru alte milioane. Răutăţi.

Magic George
Stadionul din Gruia e plin, are vestiare, tunel, tribune şi teren de Champions League.  Lumea scandează pentru stelişti, la microfonul arenei se aude Gabi Safta. Cum era altădată în Ghencea. Parcă şi jocul a început să semene cu ce ştiam noi că joacă Steaua. Mai pe poartă, mai vertical, mai repede. Tănase şi Bourceanu iau startul natural, fiecare face ce ştie mai bine.  Bănel şi Latovlevici urcă mult, Galamaz, Martinovici şi Iliev apar şi ei la fazele fixe. Deşi Steaua atacă, cel mai puţin se văd vîrfurile Costea şi Tatu. Logic, fundaşii bulgari nu îşi închipuiau că urmau să primească prima lovitură decisivă de la un fundaş central. Prezent în careu şi nu doar cu fizicul, Galamaz a reuşit din a doua încercare să-l bată pe M'Bolhi, cu o lovitură de cap precisă şi puternică, de atacant veritabil. Trecuse doar un minut peste primul sfert de oră şi Steaua conducea cu 1-0 în faţa unei echipe în care Delev şi Zicu înseamnă plusul de tehnică dintr-o masă de voinţă.

Tatu, dar tu?
Interesant pentru Steaua clădită de Ronni Levy, Bourceanu a devenit executant frecvent al cornerelor, lucru explicat prin plusul de concentrare al lui "Gatuso", urmînd ca energiile lui Bănel să fie canalizate în acţiuni combinative care nu presupun foarte multă precizie. Alt element nou, mai multe grade de libertate pentru Tănase. Toate bune şi frumoase, numai că din cînd în cînd mai jucau şi bulgarii. Latovlevici şi-a scăpat din marcaj adversarul (31), care a centrat la Delev, iar copilul teribil al fotbalului de dincolo de Dunăre a ratat nici el nu ştie cum din faţa lui Tătăruşanu pe chipul căruia se putea citi iminenţa execuţiei. Replica stelistă a venit prin Tatu (41), lansat în mijlocul careului cu o pasă minunată de Latovlevici. Pachet de muşchi şi de precipitare, brazlianul şutează orb, direct în M'Bohli. Prima parte nu se termină aşa fiindcă bulgarii ameninţă şi ei poarta lui Tătăruşanu. Iar un compatriot de-al lor, Iliev, încheie jumătatea balului cu o lovitură de cap care putea duce scorul la un 2-0 mai aproape de realitatea din teren.

Ceva noroc, mult sacrificiu
Repriza secundă începe cu o baie de petarde aruncate de galeria venită de la Sofia. Publicul clujean îşi dă seama că are de a face cu o grupare venită din evul mediu timpuriu al fotbalului. Şi fluieră. Meciul are ritm, lui Bănel îi ies şi centrările, dar se simte şi oboseala din picioarele lui Tănase, care înoată, înoată. Bourceanu ia galben, iar Platini, Michel Platini, nu cel de la UEFA, cel de la TSKA, carevasăzică Platini şutează periculos, undeva spre vinclu. Tătăruşanu scoate, o minge grea cît o bilă de oţel, dar Steaua gîfîie şi scapă din cleştele ofensiv al adversarilor, animaţi mai ales de intrarea lui Nelson. Împins de la spate de Caramarin, Levy înţeleg în sfîrşit că e nevoie de o schimbare. Accidentat, Galamaz îi lasă locul lui Geraldo. Dar nu asta e soluţia, nu, pentru că jocul s-a frînt la mijloc, acolo unde se vede doar negru în faţa ochilor.

VEZI CUM S-A DESFĂŞURAT MECIUL ÎN FORMAT TEXT!

Bulgarii în negru, românii în roşu şi roşii în obraji de atîta alergătură. Cum-necum, Steaua reuşeşte să înghită furia celor de la TSKA şi reuşeşte să rupă un pic ritmul care o sufoca. Iese şi Martinovici, la fel de accidentat ca Galamaz, intră Rusescu. Spor în atac, dar şi tribut defensiv prin trecerea lui Nicoliţă ca fundaş dreapta. Meciul curge liniar pe rezultatul de la pauză şi încep regretele pentru ratările lui Tatu şi Iliev. Tatu nu regretă, şutează decisiv şi înscrie golul cu care rămăsese dator din prima repriză. La 2-0 lumea se vede altfel, mai liniştit, mai clar. Purtătoare a unei moşteniri solide, Steaua dovedeşte încă o dată că deţine cheia care descuie uşile spre grupele Europei fotbalistice. Iar asta nu poate fi negat de nimeni.

STEAUA - ŢSKA Sofia 2-0
Au marcat: Galamaz 16, Tatu 77

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici (Rusescu 67), Galamaz (Geraldo 59), Iliev, Latovlevici - Nicoliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase - Tatu, M.Costea (Nikolici 77)
Rezerve: Stanca, Gardoş, Prepeliţă, Bicfalvi,

ŢSKA Sofia: M'Bolhi - Ademar, Yanchev, Stoyanov, Delev, Trifonov (Nelson 46), Michel, Bandalovski, Galchev, Zicu, Halilovici
Rezerve: Karadzhov - Vidanov, Kostov, Petrov, Dechev, Zivec

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (232)
soringhise
soringhise  •  20 August 2011, 01:38
Postat de saviola2_8 pe 19 August 2011, 18:35

si punctele din europa league unde sunt ba? sau alea nu se pun vezi ca dupa coeficienti STEAUA e pe primul loc adica echipa care a adus cele mai multe puncte ROMANIEI.Daca dupa mintea ta echipa care aduce cel mai mult coeficient se face de rusine celelalte echipe ce naiba fac? Vezi ca esti prost, nu ma contrazice ca nu-i nevoie m-ai convins ca esto doar alt frustrat, unu`n plus in minus nu conteaza.

ce te-agiti asa? se pare ca tu esti frustratul-poate pentru ca tocmai iti spuneam ce faceau celelalte echipe: CFR(in 2 sezoane) si Unirea(intr-un singur sezon) mai multe puncte decat Steaua in 3 sezoane de grupe Champions League-deci cine ne-a facut de ras: STEAUA!de ce? pentru ca fura si blatuia campionatele pe plan intern si apoi facea cate un punct in Champions League; a facut per total mai multe puncte pentru ca a avut mai multe participari din moment ce a furat cel mai mult pe plan intern; iar prin grupele europa league ce-a facut chiar asa in ultimul timp: n-a fost in stare sa bata nici echipe gen Sheriff Tiraspol;de ce? pentru ca daca nu fura n-ar fi ajuns pe un loc de europa league.

mamaya
mamaya  •  19 August 2011, 23:36

mai fratilor...acus e tragerea pt.champions league si vb cam prea mult despre divizia B europeana

bgheorgheos
bgheorgheos  •  19 August 2011, 20:08

Ar trebui sa va fie jena pentru "licenta" : ....inpins din spate de Caramarin,Levi ntelege.....E clar levi e antrenor,care stie sa aseze echipa,sa joace la scor,iar voi nu intelegeti ca dl caramarin nu7 a trecut de perioada de ajutor de antrenor.Dar cind esti platit scrii la comanda.

Vezi toate comentariile (232)
Comentează