INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - SCHALKE, JOI 15 SEPTEMBRIE, ORA 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gazon olandez pentru Steaua - Schalke » Costă 200.000 de euro, plăteşte Steaua, decontează Primăria

Gazonul de pe National Arena, înainte de a fi montat
Gazonul de pe National Arena, înainte de a fi montat

Articol de - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 22:36

Firma din Ţara Lalelelor e una specializată în schimbatul rapid al suprafeţelor de joc. Steaua suportă costurile, urmînd să-şi recupereze banii de la Primărie pe parcurs


Steaua e cea mai interesată din România să se repare gazonul de pe National Arena. Roş-albaştrii sînt următorii care joacă acolo, cu Schalke, joia viitoare, şi au acţionat deja ca să refacă terenul. Becali s-a întîlnit ieri cu primarul Oprescu, iar Gigi a obţinut aprobarea să se ocupe el de înlocuirea ierbii de pe stadion.

Nu mai contribuie cu bani nici George Copos, nici Marius Stan, ale căror echipe vor evolua, de asemenea, pe National Arena. "Plătesc eu şi îmi voi recupera banii pe parcurs, poate dintr-o reducere de la plata chirie, vedem cum", a explicat finanţatorul roş-albaştrilor.

Cum va rezolva Steaua problema? Becali a contactat cea mai importantă firmă specializată din Olanda, una care s-a ocupat de înlocuirea gazonului pe mai multe arene din Europa, mai ales după concerte ce aveau loc pe acele stadioane şi care provocau distrugerea suprafeţelor. Un olandez urma să ajungă aseară la Bucureşti, cu un avion privat.

El le-a cerut steliştilor: "Vreau să văd arena şi ce s-a întîmplat cu iarba de s-a stricat! Dar, indiferent care ar fi problema, garantez că joia viitoare veţi juca pe un teren foarte bun!". El le va propune mai multe variante disponibile pentru noul teren. Cel mai probabil, vor fi montate noi rulouri de gazon, dar mai lungi şi mai groase decît cele care au fost puse pe Naţional Arena de firma lui Adrian Oprişan şi care au cedat la primul joc oficial, cel cu Franţa.

"M-am ocupat personal fiindcă pe data de 15 joacă Steaua cu Schalke, deci sînt interesat să repar terenul. Oprescu putea spune că nu-l interesează, dar a venit imediat şi a dat ordin în Primărie să se ocupe Becali de gazon"
Gigi Becali, patron Steaua

"Olandezii au garantat că pe 15 septembrie se poate juca fără probleme. Am plătit 20.000 de euro în plus, pentru un avion privat care să-i transporte imediat la Bucureşti"
Gigi Becali, patron Steaua

"UEFA nu va fi de acord să se joace în Champions League şi în Europa League dacă nu se repară terenul! Oţelul, Steaua şi Rapid sînt în pericol!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

Îl aduc cu avionul
Olandezii care se vor ocupa de schimbarea suprafeţei de joc vor trimite gazonul cu un avion în zilele viitoare. "Firma respectivă vine cu utilajele ei, cu tot. Oamenii mi-au zis că nu trebuie decît să plătesc un avion privat, că nu găseau bilete la cursele de linie, în rest, se ocupă ei de tot!". Costurile? În jur de 200.000 de euro. Există un precedent de la Euro 2008. UEFA a plătit 200.000 de euro ca să schimbe gazonul stadionului din Basel, care se stricase. La acelaşi turneu şi pe aceeaşi arenă s-a disputat după aceea o semifinală.

UEFA: "Să fie perfect!"
La meciul cu Franţa a asistat şi o delegaţie de la UEFA şi de la TEAM, firma care se ocupă cu organizarea Champions League şi a Europa League. Oficialii au venit să inspecteze National Arena în vederea finalei Europa League din mai 2012. Ei au remarcat problema cu gazonul foarte prost, dar şi alte deficienţe şi au cerut "să fie totul pus la punct pînă în mai anul viitor, fiindcă o finală de cupă europeană trebuie disputată pe un stadion perfect!".

Dinamo joacă acasă derby-ul cu Rapid
Oficialii din Ştefan cel Mare au anunţat ieri că au informat LPF şi FRF de faptul că meciul de campionat din 18 septembrie, dintre Dinamo şi Rapid, se va disputa pe arena roş-albilor, şi nu pe National Arena. Aşa era stabilit în urmă cu o lună, ca acest derby să se joace pe noul stadion, însă "cîinii" au motivat: "Aţi văzut ce s-a întîmplat cu iarba, nu are rost să ne rupem picioarele pe terenul ăla. Jucăm la noi acasă, unde ne simţim bine, unde gazonul este extraordinar!".

Oprişan dă vina pe stadion
Firma Gama Verde, cea care s-a ocupat de montarea gazonului pe Naţional Arena, susţine că "şi la stadionul din Frankfurt, după modelul căruia a fost construit cel din Bucureşti, au existat probleme cu gazonul, dar în timp s-au găsit soluţii tehnice. Nu tehnologia folosită de noi a fost de vină, ci condiţiile arhitecturale, ambientul, microclimatul, aceştia au fost factorii care au dus la degradarea gazonului".

Ce meciuri se vor disputa pe National Arena în perioada următoare:
15 septembrie Steaua-Schalke
18 septembrie Steaua-Pandurii
27 septembrie Oţelul-Benfica
29 septembrie Rapid-PSV
2 octombrie Steaua-Oţelul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
liviuemil
liviuemil  •  08 Septembrie 2011, 16:25

Cum dr* acu sa pui gazon pe nisip? De ce nu au plantat cactusi?

kllass
kllass  •  08 Septembrie 2011, 14:01

Ziaru' lu' peste...Firma se numeste DESSO si sistemul patentat de ei se bazeaza pe armarea /ranforsarea firelor de iarba cu cele artificiale..Alte echipe care folosesc aceasta tehnologie pe stadioanele lor:Arsenal FC, Denver Broncos, Green Bay Packers, Tottenham Hotspur FC and RSC Anderlecht.Sistemul patentat se numeste: Desso GrassMaster.

stelistu.batran
stelistu.batran  •  08 Septembrie 2011, 10:46

@Cubdegheata Ziceai ca tii pe viata cu o echipa, ca nu poti renunta indiferent cine e patron si oricat de tampeet sau aberatii face. Uite iti spun ca de cand ma stiu am tinut cu Steaua dar de vreo 2 ani si ceva plus ca a plecat din Ghencea, l-as mierli eu pe becali si pe carnatul ala de ianuli, sponte si alti nasosi ciudati si aciuati pe aici sub culorile de aur ale Stelei, cu mainile goale. jur ca ii urasc atat de tare ca mi-e frica sa ma mai duc la stadion sa nu-i termin pe aberatiile alea umane.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează
Close