INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, JOI 16 FEBRUARIE, 22:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Gazonul intră azi la tratament » Măsuri inedite pentru ca iarba să reziste pe Arena Naţională

Vinerea trecută, Gigi Becali se arătat încîntat de cum arată gazonul de pe Arena Naţională. Între timp însă, în Capitală au căzut cantităţi însemnate de zăpadă
Vinerea trecută, Gigi Becali se arătat încîntat de cum arată gazonul de pe Arena Naţională. Între timp însă, în Capitală au căzut cantităţi însemnate de zăpadă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2012 10:20

Administratorii stadionului au pregătit un program special de întreţinere a terenului. Totul e calculat din oră în oră pînă joi seară.

Cum se va prezenta gazonul la ora jocului dintre Steaua şi Twente? E întrebarea-cheie pentru staff-ul, jucătorii şi suporterii roş-albaştrilor. Presiunea cea mai mare apasă pe umerii celor care se ocupă de soarta suprafeţei de joc. Telefonul responsabilului cu gazonul sună neîntrerupt, cei din conducerea Stelei dorind să afle veşti din sfert în sfert de oră. Ieri, terenul a fost deszăpezit în totalitate, iar folia care-l protejează a fost îndepărtată. "Gazonul trebuie să mai respire şi el!" e explicaţia oamenilor care se ocupă de el.

Apoi, iarba a fost din nou acoperită de prelata care în zilele cu căderi masive de zăpadă din Capitală a salvat-o. "Cel mai probabil, prelata o vom îndepărta joi dimineaţă, atunci cînd vom tunde gazonul şi îl vom tăvălugi!", spune unul dintre administratorii arenei.

E necesar să fie soare
Pentru ca gazonul să fie de calitate, mai mulţi specialişti ai firmei care se ocupă de administrarea terenului au luat decizia ca astăzi iarba să fie supusă unui tratament fitosanitar. "În această perioadă, din cauza umezelii, apare un mucegai. E un tratament contra bolilor. Practic, vrem să evităm ca pe gazon, la ora meciului, să apară nişte pete albe. Totuşi, pentru a face acest tratament e nevoie de soare!", a declarat pentru GSP acelaşi administrator.

Twente să nu intre pe stadion!
Administratorii de la Arena Naţională speră ca olandezii să nu susţină în această seară antrenamentul oficial chiar pe stadionul unde va avea loc partida: "Ar fi de preferat ca Twente să accepte soluţia Mogoşoaia. Iarba ar avea de suferit dacă s-ar intra acum pe el. O decizie finală se va lua în cursul zilei de miercuri, după ce vor ajunge şi batavii în Bucureşti!".

Ninge tare, se depune zăpada
Meteorologii anunţă că la ora jocului de joi vor fi din nou precipitaţii sub formă de ninsoare. Acest lucru îi îngrijorează cel mai mult pe îngrijitorii terenului: "Dacă ninsoarea va fi una superficială, atunci zăpada se va putea topi. Dacă însă afară va fi ca luni sau marţi, atunci zăpada se va aşeza. E imposibil ca instalaţia de căldură să o topească, mai ales dacă afară vor fi minus şase grade, cum se preconizează!".

Poze pentru UEFA
Şefii UEFA sînt la curent cu starea vremii din Bucureşti, de aceea au solicitat să fie informaţi în permanenţă cum decurg pregătirile pentru meciul cu Twente. Cel mai interesaţi sînt de suprafaţa de joc, de aceea, Steaua a trimis zi de zi poze forului continental cu felul în care se prezintă gazonul. UEFA va decide azi dacă va permite sau nu olandezilor să facă antrenamentul oficial pe Arena Naţională.

"Toată lumea ne-a asigurat că gazonul va fi unul foarte bun la ora jocului. Pe noi ne-ar avantaja să avem o suprafaţă de joc cît mai bună pentru că sîntem echipa care combină mai mult" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Scapă de Mihailov?

Steve McClaren are o problemă în plus pentru partida de la Bucureşti. Titularul postului de portar, bulgarul Nikolai Mihailov, se resimte după ultimul meci, 2-3 cu Heracles. El nu s-a antrenat normal ieri, iar presa olandeză spune că sînt şanse ca între buturi, mîine seară, să apară veteranul Sander Boschker, în vîrstă de 41 de ani, care a evoluat ultima dată pe 20 august, în victoria 5-1 în deplasare cu Heerenveen. În schimb, Landzaat şi Tiendalli, accidentaţi, nu vor face deplasarea la Bucureşti.

Arbitrează un englez blînd
Turul cu Twente va fi condus la centru de Mark Clattenburg. "Centralul" englez, în vîrstă de doar 37 de ani, a mai arbitrat un joc al Stelei în Europa, în vara lui 2007, returul cu Zaglebie Lubin, din Ghencea, cîştigat de trupa lui Hagi cu 2-1. Clattenburg e recunoscut pentru greutatea cu care scoate cartonaşele galbene, avînd o medie de doar 3 avertismente pe meci în ultimii ani la jocurile pe care le-a oficiat.

"Twente nu cîştigă nici un meci"
Fostul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, care acum o pregăteşte pe Apollon Limassol în Cipru, a prefaţat "dubla" cu Twente Enschede. "Întîmplător, am văzut vinerea trecută meciul lui Twente din campionatul Olandei. Nu numai că nu m-a impresionat, dar cred că Steaua se teme exagerat de mult de această echipă. Twente nu va cîştiga nici la Bucureşti, nici în retur, în Olanda! Era mult mai bună echipa lor în 2009, cînd am jucat eu şi Steaua împotriva lor, şi nici atunci nu ne-au învins", a spus "Lippi".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
steelica
steelica  •  15 Februarie 2012, 11:47

tratamentul prescris consta in 2 x 100 galeti Duffa/zi , the green one

puiu.mordasan
puiu.mordasan  •  15 Februarie 2012, 10:47

Mai bine ati inchide Arena si o transformati in muzeu.....

alpin
alpin  •  15 Februarie 2012, 08:47

Astazi incepe tratamentul?! Adica, se vopseste terenul!!! Si nu trebuie sa vada olandezii!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează