INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, AZI, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

GSP vă dezvăluie ce fac steliştii înaintea unui joc de maximă importanţă » Antrenament cu filme, muzică şi jocuri

Geraldo, Tatu și Brandan petrec împreună majoritatea timpului. Primii
doi, ambii vorbitori de portugheză, aleg filmele, iar argentinianul se va
uita azi la poze cu familia ca să se motiveze. FOTO Raed Krishan
Geraldo, Tatu și Brandan petrec împreună majoritatea timpului. Primii doi, ambii vorbitori de portugheză, aleg filmele, iar argentinianul se va uita azi la poze cu familia ca să se motiveze. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2012 21:27

Golgeterul Rusescu e preocupat să-şi conserve energia, muntenegreanul Nikolici îşi fixează ţinta la masa de biliard. Bulgarul Iliev e singurul care consacră religiei orele dinaintea jocului


S-au dus Poiana Braşov şi Antalya, programele de antrenament şi număratul zilelor de cantonament! Din momentul în care se trezesc astăzi, steliştii au doar 12 ore pînă la startul meciului cu Twente. Mai e vreme doar pentru ultimele indicaţii ale lui Ilie Stan, într-o minişedinţă. În rest, fiecare fotbalist îşi petrece timpul cum crede el. Şi nu există doi care să o facă în acelaşi mod.

Stefan Nikolici, omul cu golurile calificării în meciul cu AEK Larnaca, din finalul lui 2011, crede că biliardul îl ajută să se concentreze pentru meci: "Joc cam înaintea fiecărei partide. Ce efect are? Parcă îmi limpezeşte gîndurile". Alt atacant, Rusescu, e atent să nu-şi consume energia: "Evit să fac efort în orele care preced un meci. Spre exemplu, nici nu vreau să urc scări, ca să nu obosesc aiurea".

Vizitat de duhovnic
Un caz special e al bulgarului Iliev, unul dintre cei mai influenţi oameni din lot. Un tip foarte religios, el caută sprijin în credinţă şi înaintea meciurilor importante pe care le are. Duhovnicul lui a venit de la Sofia la Bucureşti, ca să-l susţină. "El simte că lucrurile vor ieşi bine pentru mine şi pentru Steaua", a povestit stoperul. El îşi petrece majoritatea timpului rugîndu-se.

Dar cei mai mulţi dintre jucători au filmele şi muzica printre pasiunile care îi ajută să se relaxeze. Machado ascultă muzică braziliană în căşti, Geraldo se uită la un film pe laptop ca să scape de tensiunea jocului care se apropie. Spre deosebire de portughez, care ar vedea orice fel de film, Nikolici se gîndeşte să nu devină şi mai stresat făcînd asta: "Poate aleg şi eu un film, dar ceva uşor, o comedie spre exemplu, nu vreau o peliculă care să mă solicite".

Latovlevici nu ştie exact ce va face, dar ştie la ce va renunţa: "Eu renunţ de fiecare dată la telefon în zilele cu meciuri. Nu suport să-l aud sunînd, nici SMS-uri nu mai vreau!". Fundaşul stînga e printre cei mai puternici fotbalişti din România. Ce secret crede el că are: "Înaintea unui meci dorm, pe zi, cam patru-cinci ore. În funcţie de timpul pe care-l am la dispoziţie, dorm cît de mult pot. Asta mă încarcă fantastic, mă face să simt o energie incredibilă!".

"Reacţionez bine cînd sînt sub presiune. De fiecare dată înaintea unui meci scap de orice alt stres şi reuşesc să mă concentrez total"
Paul Pîrvulescu, fundaş Steaua

"Obişnuiesc să citesc, aşa uit de stres, de presiune, de toate. Mă prinde lectura şi nu mai simt tensiunea deloc. Iar cînd intru pe teren, deja nu mai simt nici o greutare pe umeri, sînt prea concentrat"
Vlad Chiricheş, fundaş Steaua

"Am suficientă experienţă ca să nu-mi mai pierd capul, indiferent ce meci ar urma. Mă mai gîndesc la meci în orele dinaintea lui, caut să identific eventuale pericole din echipa adversă"
Geraldo Alves, fundaş Steaua

Pericolul stresului european
Dorin Goian a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai Stelei în campania din 2005-2006, în care echipa a jucat o semifinală în Cupa UEFA, plus în sezoanele următoare, care au însemnat participări în grupele Champions League. El explică de ce e mai complicat un meci european decît unul obişnuit din campionat: "Mă simţeam diferit cînd mă trezeam dimineaţa ştiind că urmează un meci din cupele europene. Din primele minute ale zilei începeam să simt presiunea, tensiunea, care creşteau treptat pînă cînd începea jocul".

Ilie îi mobilizează cu goluri
Stan obişnuieşte să le arate jucătorilor diverse imagini înaintea partidelor, fie secvenţe din filme, fie altfel de pelicule: "De data asta am ales o colecţie cu toate golurile pe care le-a dat Steaua în această ediţie din Europa League". Ultimele trei reuşite, cele din meciul decisiv cu AEK Larnaca (3-1), le-au aparţinut lui Nikolici, două, şi lui Rusescu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează