INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ÎN EUROPA LEAGUE!

Ilie Dumitrescu despre grupa Stelei: "Va fi spectacol total!"

Articol de , - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

Ilie Dumitrescu spune că e o grupă tare, dar că e o mare provocare pentru jucători şi pentru antrenori să joace împotriva a 3 adversari cu nume importante în Europa.

Steaua a aterizat ieri pe aeroportul Henri Coandă, întorcîndu-se de la Zurich, la ora 14:10, iar peste 4 minute şi-a aflat primul adversar din grupele Europa League: Liverpool. În timp ce îşi aşteptau bagajele, au auzit apoi şi restul componenţei grupei K, după care, primul care a comentat a fost chiar Ilie Dumitrescu.

Antrenorul: "Grupă grea, dar motivantă"
"Vă spun sincer ceva, va fi extraordinar pentru noi. E o grupă tare, da, aşa este, însă ce poate fi mai motivant pentru jucători, pentru noi, ca antrenori, decît să te baţi cu astfel de nume mari? Va fi spectacol total în această serie la cele 6 jocuri. Cum să nu avem şanse de calificare? Păi, altfel nu ne mai prezentăm", a spus Ilie Dumitrescu.

Jucătorii: "Grupă frumoasă"
Elevii săi au fost ceva mai rezervaţi, însă şi ei spun că e bine, dintr-un anumit punct de vedere, că e o grupă cu formaţii puternice. "Noi ne vom bate de la egal la egal şi cu Liverpool, şi cu Napoli, şi cu Utrecht. Nu ne e frică de nimeni şi credem în şansa noastră", a spus Dorel Stoica. "E o onoare să joci meciuri cu astfel de echipe, vor fi meciuri frumoase, iar cine crede că la acest nivel mai poţi întîlni adversari accesibili se înşală", a completat şi Abrudan.

"Ilie Dumitrescu era în aeroport cînd s-a tras la sorţi şi mi-a zis că vrea adversari tari, cu nume mari şi aşa s-a întîmplat. Pînă acum stăteam şi ne uitam la TV, acum ne plîngem că avem meciuri mari?"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

"Îmi pare bine că avem o grupă mai valoroasă decît a CFR-ului. Deci noi jucăm, practic, într-o serie de Champions League, nu cei de la CFR"
Gigi Becali, patron Steaua

CE SPUN EI DESPRE NOI
"Sorţii ne-au trimis într-o grupă nu grea, ci foarte tare. Liverpool e, probabil, favorită la cîştigarea competiţiei, Steaua are o tradiţie fabuloasă în Europa, iar Utrecht este reprezentanta unei şcoli de fotbal de mare calitate"
Walter Mazzarri, antrenor Napoli

"Pentru noi, Europa League nu e o prioritate, ci campionatul. Totuşi, în Europa e în joc un trofeu şi noi nu am mai cîştigat aşa ceva de 4 ani, deci ar fi important dacă am putea cîştiga Europa League"
Steve Gerrard, căpitan Liverpool

"Această tragere la sorţi este fantastică pentru noi şi pentru suporterii noştri deoarece vom întîlni nume mari ale Europei. Pe Liverpool o ştim, dar de forţa Stelei şi de a celor de la Napoli nu ştim nimic"
Du Chatinier, manager FC Utrecht

"Chiar dacă a avut statutul de cap de serie, Liverpool s-a trezit cu o tragere la sorţi neplăcută şi foarte dură în compania unor adversari tari"
BBC

Programul grupei K
Data    Meciurile    Ora
16 septembrie, ora 22:05
Liverpool - Steaua
Napoli - Utrecht
30 septembrie, ora 20:00
Steaua - Napoli
Utrecht - Liverpool
21 octombrie, ora 20:00
Utrecht - Steaua
Napoli - Liverpool
4 noiembrie, ora 22:05
Steaua - Utrecht
Liverpool - Napoli
2 decembrie, ora 20:00
Steaua - Liverpool
Utrecht - Napoli
15 decembrie, ora 22:05
Napoli - Steaua
Liverpool - Utrecht

GRUPA A
Juventus
Manchester City
Red Bull Salzburg
Lech Poznan

GRUPA B
Atletico Madrid
Bayer Leverkusen
Rosenborg
Aris Salonic

GRUPA C
Sporting Lisabona
Lille
Levski Sofia
Genk

GRUPA D
Villarreal
FC Bruges
Dinamo Zagreb
PAOK Salonic

GRUPA E
AZ Alkmaar
Dinamo Kiev
Sheriff Tiraspol
Bate Borisov

GRUPA F
ŢSKA Moscova
Palermo
Sparta Praga
Lausanne

GRUPA G
Zenit
Anderlecht
AEK Atena
Hajduk Split

GRUPA H
Stuttgart
Getafe
Odense
Young Bouys

GRUPA I
Eindhoven
Sampdoria
Met. Harkov
Debrecen

GRUPA J
Sevilla
PSG
Dortmund
Karpat Lvov

GRUPA K
LIVERPOOL
STEAUA
NAPOLI
UTRECHT

GRUPA L
Porto
Beşiktaş
ŢSKA Sofia
Rapid Viena

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
paulirimia
paulirimia  •  28 August 2010, 10:52

Un "spectacol " deja l-ai dat ,se pare ca stai mult prea peste la tupeu si se pare ca nu stii ca si noi am vazut meciul cu elvetienii

pufulycy
pufulycy  •  28 August 2010, 10:32

CAND JUCAM CU ECHIPE MEDIOCRE,MERGEAM PE MENTALITATEA ROMANULUI:"CU CAT CASTIGAM?"LA ASA ADVERSARI,CRED CA POT FACE O FIGURA FRUMOASA CA PLEACA DIN POZITIA DE OUT-SIDERI!DECI NU AR FII EXCLUS SA LUAM MAI MULTE PUNCTE,DECAT CRED RIVALELE,CARE JOACA SI ANUL ACESTA IN EUROPA...PE CALCULATOR!DE UNDE TE ASTEPTI MAI PUTIN,DE ACOLO VIN SURPRIZELE.VOM TRAI,SI VOM VEDEA!SANSE SUNT,DE CE SA NU CREDEM IN ELE?AMINTITI-VA DE UNIREA URZICENI,ANUL TRECUTCAND A JUCAT IN EUROPA NIMIC NU E IMPOSIBIL

lupta_steaua
lupta_steaua  •  28 August 2010, 10:29

Dar nu cu jocul asta. Sau poate se rfera la faptul ca adversarii vor face spectacol daca noi nu jucam nimic.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează