INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - TWENTE, JOI, 16 FEBRUARIE, ORA 22.05, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ilie Stan şi-a stabilit echipa cu Twente » 5 slăbiciuni de care olandezii pot profita

Steliştii trebuie să-şi acopere unele slăbiciuni pentru a-i învinge pe olandezi
Steliştii trebuie să-şi acopere unele slăbiciuni pentru a-i învinge pe olandezi

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 15:44

Steaua va juca joia viitoare meciul tur cu Twente iar Ilie Stan şi-a stabilit deja primul "11". Fără Bouceanu, suspendat, dar avîndu-i absenţi şi pe Chipciu şi Latovlevici, accidentaţi, echipa roş-albaştrilor trebuie să-şi acopere unele slăbiciuni pentru a-i învinge pe olandezi

Ce probleme pot avea steliştii, dacă Ilie Stan va trimite în teren formula:

Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Brandan - Rusescu, Prepeliţă, Bicfalvi, Cr. Tănase - Tatu, Nikolici.


- Doi dintre jucătorii decisivi în turul campionatului nu vor juca pe posturile lor de bază. În lipsa lui Latovlevici, nerefăcut, Brandan va fi folosit de Ilie Stan pe postul de fundaş stînga, un compromis ţinînd cont de faptul că argentinianul este cel mai bun pasator din lotul Stelei. În aceeaşi situaţie este şi Raul Rusescu. Golgeter, cu 7 goluri, va juca mijlocaş dreapta, înlocuindu-l pe Chipciu, accidentat.

- Nu are cine să-l servească pe Nikolici cu mingi înalte. Mijlocaşii de bandă ai Stelei, Rusescu şi Tănase sînt amîndoi dreptaci. Rusescu, fiind atacant de meserie, nu ştie să joace liniar şi nu e obişnuit să centreze, iar Dodel este tipul de mijlocaş lateral care preferă să intre cu mingea în centru, aşa că centrează rar.

- Lipsa de omogenitate a apărării. Steaua va avea cu Twente doi jucători noi în apărare. Dănănae şi Chiricheş vor fi la primul meci oficial în tricoul Stelei şi nu şi-au creat încă automatismele cu ceilalţi coechipieri.

- Ambii mijlocaşi centrali sînt cu profil defensiv. Deşi a spus în mai multe rînduri că vrea ca în retur să folosească un mijlocaş central mai ofensiv, Ilie Stan n-are altă soluţie în afara cuplului Prepeliţă-Bicfalvi. Cei doi sînt mai degrabă închizători, nu au dribling bun şi nu sînt pasatori de excepţie. În schimb, Prepeliţă şi Bicfalvi pot asigura o "pază" eficientă în faţa apărării.

- Steaua nu s-a descurcat prea bine în faţa echipelor care joacă 4-3-3. Roş-albaştrii pot avea probleme cu Twente, McClaren preferă sistemul 4-3-3, iar steliştii n-au reuşit să învingă în turul campionatului nici o echipă care evoluează în acest sistem de joc:
Steaua - Pandurii 1-2
Steaua - Rapid 0-0
Steaua - CFR Cluj 1-1

Steaua - Twente se va disputa pe 16 februarie, de la 22:05, în direct la Pro tv şi liveTEXT pe GSP.RO

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
biancorossi
biancorossi  •  10 Februarie 2012, 22:50
Postat de alpin pe 10 Februarie 2012, 20:29

Nu am fost la acel meci. Corvinul era deja transferat in corpore la Dinamo. Poate am fost impreuna la meciul din 1986, dupa Sevilla, cand a fost 3-1 pentru Corvinul; cu doua goluri Mateut si unul Gabor! Cand a declarat Belodedici ca ar dori sa termine campionatul neinvinsi, dar... trebuie sa mearga la Hunedoara. Era vremea celebrei norme hunedorene. Nu scapa nimeni fara cel putin trei boabe!!!

relativ corect. dar 4 jucatori nu inseamna "in corpore" (rednic, andone, klein si mateut, dar mai tarziu. cu amendamentul ca ABSOLUT TOTI cei 4 plecati la dinamo au vrut sa-l urmeze pe mircea lucescu. gabor a avut alte dorinte. si i-au fost respectate. a jucat fotbal mult si bine la corvinul.

alpin
alpin  •  10 Februarie 2012, 20:36
Postat de the_cezar pe 10 Februarie 2012, 17:57

capul in gura arbitrului a lui gabor parca? ce meci si ala cu o echipa sarbeasca.....

Nu a fost Gabor. La Sarajevo, cu echipa lui Susici, Dumitrache a fost Killerul! Gabor are un Balon de Aur!!! Cati romani au asa ceva?!

alpin
alpin  •  10 Februarie 2012, 20:34
Postat de the_cezar pe 10 Februarie 2012, 17:48

e din hunedoara? ce vremuri, cangurii din 1982!nu ai prindem performantele alea veci!

Nu sunt din Hunedoara. Dar mergeam pe unde juca echipa lui Lucescu de atunci. Intr-un fotbal jucat pe teren, Corvinul ar fi castigat cel putin 8 titluri, in anii '80. Dar nu era voie!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează