INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LIVERPOOL - STEAUA, JOI, 22:05, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ilie, sub presiune cu Bănel! » Tehnicianul Stelei e nevoit să apeleze la Nicoliţă

Articol de , - Publicat luni, 13 septembrie 2010 00:00

Antrenorul se vede nevoit să recurgă din nou la serviciile lui Nicoliţă, pe care l-a lăsat doar rezervă la Urziceni, dar pe care Becali l-a amintit atunci cînd a argumentat eşecul. Gigi Becali l-a înţepat pe antrenor, spunînd că "poate înfrîngerea cu Unirea e şi din cauza blestemelor lui Bănel. Cu el în teren sigur cîştigam".

Ilie Dumitrescu a pierdut primul meci ca antrenor al Stelei în Liga 1, iar la finalul partidei patronul a aruncat în direcţia lui două săgeţi. Prima a fost una la modul general: "Atunci cînd un antrenor are doar 12-13 jucători la dispoziţie şi pierde nu e vina lui, că n-a avut soluţii. Însă cînd ai un lot de 24-25 de fotbalişti valoroşi, tu eşti primul vinovat de eşec".

A doua săgeată a fost însă cu ţintă precisă. "Poate că înfrîngerea e şi din cauza unor blesteme...blestemele lui Bănel, nu?", a spus în prima fază patronul, care a făcut trimitere la faptul că Nicoliţă a fost lăsat ca rezervă neutilizată. "Ilie Dumitrescu trebuia să joace cu Bănel în locul lui Onofraş şi atunci am fi cîştigat sigur meciul" a fost continuarea declaraţiei prin care Becali îl cere, practic, în teren pe viitor pe favoritul său.

În aceste condiţii, Ilie Dumitrescu se află acum sub o mare presiune, chiar dacă Becali nu s-a pronunţat în mod direct că-l vrea pe Nicoliţă pe teren. Următorul joc al Stelei e programat joi seară, la Liverpool, şi sînt şanse mari ca antrenorul să-i acorde din nou o şansă lui Bănel. Două ar fi argumentele.

Primul: nu are soluţii la îndemînă pe benzi pentru că Onofraş şi Brandan n-au drept de joc, Cosmin Matei şi Szekely sînt indisponibili medical, iar Tănase încă nu e refăcut complet după leziunea fibrilară.

Al doilea: dacă nici acum nu l-ar folosi şi Steaua ar pierde din nou fără Bănel pe teren, atunci s-ar expune şi mai mult în faţa lui Gigi Becali.

"Vă spun ceva foarte sincer. Îmi pare extrem de rău pentru ce i se întîmplă lui Bănel. Chiar mi se rupe sufletul de el, însă am luat decizia de a nu mă mai implica la echipă şi continuu pe această linie"
Gigi Becali, patron Steaua

"Nu se pune problema ca Ilie Dumitrescu să fie demis, nu mai speculaţi aiurea! El va rămîne pînă la finalul campionatului indiferent ce se va întîmpla, apoi vom trage linie"
Gigi Becali, patron Steaua

"Patronul are tot dreptul să fie supărat după meciul de la Urziceni. Aici sîntem la Steaua şi avem un obiectiv clar, cîştigarea campionatului, iar noi am ratat o şansă mare de a ne desprinde în fruntea clasamentului"
Ilie Dumitrescu

Bănel mai bun defensiv, Onofraş mai util ofensiv
GSP a comparat parametrii lui Nicoliţă din ultimul meci disputat pentru Steaua, turul cu Grasshopper, cu cei ai lui Onofraş la partida de sîmbătă, de la Urziceni. Ambii au jucat cam acelaşi număr de minute şi fix pe acelaşi post, cel de mijlocaş dreapta.
Onofraş cu Unirea    Parametru    Nicoliţă cu Grasshopper
59    minute jucate        68
39    baloane jucate    34
14    baloane pierdute    10
9    acţiuni utile    7
2    recuperări efective    11
1    şuturi pe poartă    0

Ilie: "Mi-e frică să-l forţez pe Tănase!"
Titularizarea lui Nicoliţă depinde şi de modul în care va decurge recuperarea lui Tănase. Piteşteanul va face astăzi o nouă rezonanţă magnetică, în urma căreia va şti cu exactitate cît va risca dacă va intra la joc joi. Totuşi, Ilie Dumitrescu s-a consultat cu cei din staff-ul său ieri, iar concluzia a fost: "Mi-e frică să-l bag la joc chiar dacă ar putea evolua. Nu vreau să riscăm să se reaccidenteze şi să-l pierdem pentru tot turul".

Pactul Ilie-Gigi: "Nu te bagi la echipă!"
În momentul în care Becali i-a propus lui Ilie Dumitrescu să preia postul de antrenor al Stelei, tehnicianul a avut două condiţii. "În primul rînd, nu vreau nici un ban ca salariu! În al doilea rînd, nu vreau să te bagi peste mine! Dacă ştii că nu poţi să-mi îndeplineşti a doua cerinţă, mai bine nu începem colaborarea", i-a spus Ilie. Becali a acceptat şi imediat au bătut palma.

13 luni trecuseră de cînd Nicoliţă nu mai fusese rezervă neutilizată, mai precis de la meciul Steaua - Ujpest 2-0, disputat pe 16 iulie 2009 în primul tur preliminar al Europa League

78 la sută din meciurile în care Nicoliţă a evoluat la Steaua de cînd a venit în Ghencea, adică 170 din 219, s-au terminat fără înfrîngere pentru roş-albaştri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
pillgrim
pillgrim  •  13 Septembrie 2010, 18:29

Voi nu vedeti ca Dumitrescu nu stie ce sa faca cu jucatorii astia?Habar nu are sa ii aseze in teren ,iar daca trebuie sa faca mutari tactice,sa schimbe asezarea pe teren in timpul jocului,este varza,varza,varza.Asta va strica echipa asta cum a facut-o prin Grecia unde a umblat pe la vre-o 11 sau 12 echipe.A fost antrenor O ETAPA!!!sa fim seriosi ce cauta asta la Steaua?

vcun
vcun  •  13 Septembrie 2010, 09:44

alt articol prost marca GSP: ilie stia de problemele cu lotul subtire si vrea sa aiba catusi de cat un lot OK pentru liverpool. steaua are echipa. apostol, si restu care nu sunt refacuti 100% pot foi buni pentru 20-30 de min in functie de prospetimea echipei.

sergiu_ms
sergiu_ms  •  13 Septembrie 2010, 09:25

La Urzicieni, Ilie Dumitrescu l-a menajat pe Banel pentru meciul cu Liverpool, sa nu se accidenteze.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează