INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - STEAUA

Imuni la provocări! » Atenţie, Steaua! Ajax e cea mai fair-play echipă din Olanda

Jucătorii lui Ajax fac ce știu mai bine. Celebrează fotbalul
Jucătorii lui Ajax fac ce știu mai bine. Celebrează fotbalul

Articol de - Publicat joi, 17 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 ianuarie 2013 19:45

În 18 etape de campionat, olandezii au comis cele mai puţine faulturi, 192, şi au încasat cele mai puţine ”galbene”, 17, dintre toate echipele.

Trageri de tricou? Injurii? Ghionturi? Gesturi obscene? Faulturi grosolane? Ajax nu ştie aşa ceva. Iar dacă Steaua şi-a propus să includă ea un asemenea arsenal în strategia pentru "dubla" din "16-imile" Europa League (14/21 februarie), e cazul să-l uite. Olandezii sînt imuni la provocări.

Potrivit cotidianului Allgemeine Dagblad, Ajax e cea mai fair-play echipă din Eredivisie. În prima parte a campionatului, adică în 18 etape, jucătorii lui Frank de Boer au făcut cele mai puţine faulturi dintre toate cele 18 competitoare: 192 (10,6 pe partidă). Logic, au încasat şi cele mai puţine cartonaşe galbene: 17. Nici măcar unu pe meci!

Aceeaşi sportivitate au demonstrat-o "lăncierii" şi în grupele Ligii Campionilor: numai 7 avertismente în 6 întîlniri. Cel mai "recalcitrant" dintre jucătorii alb-roşiilor a fost fiul fostului internaţional Danny Blind, Daley, cu două "galbene".

Nu scăpăm de De Jong
Siem de Jong, căpitanul lui Ajax, nu pleacă în această iarnă la Newcastle. Impresarul Louis Laros a anunţat că atacantul în vîrstă de 23 de ani (18 meciuri în campionat/7 goluri) va rămîne pe loc cel puţin pînă la sfîrşitul sezonului.

Hoesen şi Fischer incerţi
Ajax are probleme de efectiv înaintea meciului cu Feyenoord, programat duminică. Danny Hoesen suferă de mai mult timp de o inflamaţie a tendonului la genunchiul stîng, iar Viktor Fischer s-a plîns de dureri la inghinali. Ambii sînt incerţi pentru derby.

28 de zile au mai rămas pînă la primul meci al Stelei cu Ajax din "16-imile" Europa League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
alpin
alpin  •  17 Ianuarie 2013, 08:59

N-au ce face, cei de la Ajax! Deoarece mingea este tot timpul la ei, nu au cand sa faca faulturi si alte chestii. Avang mingea sunt obligati sa joace fotbal!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează