INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TOP

În topul Europei » FCSB are un parcurs formidabil în acest sezon european! E depășită de doar 5 echipe

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2017 09:13

Parcursul formidabil din grupa de Europa League, dar şi ce a reuşit în preliminariile Champions League o readuc pe Steaua în prim-planul competiţiilor europene, acolo unde s-a mai aflat în diferite perioade de glorie din istoria clubului.

Ţinând cont doar de punctele pe care fiecare formaţie le-a acumulat pe teren, fără a pune la socoteală bonusul oferit de UEFA pentru accesul în grupele Champions League, trupa lui Dică se află în top 10, deşi la startul actualei ediţii de cupe europene au participat peste 200 de formaţii!

FCSB e pe locul 6, cu 8 puncte strânse, ținând cont că în preliminarii punctajul se înjumătăţeşte. Primele locuri sunt ocupate de Salzburg şi marea senzaţie a Europei, Ostersunds, dar ambele au jucat mai multe partide decât Budescu şi compania. Singura grupare care e peste Steaua şi care are acelaşi număr de jocuri e un nume grandios al istoriei fotbalului, AC Milan!

236 de echipe 
au luat startul în ediţia actuală a cupelor europene

Top punctaj sezon 2017-2018

Echipa - Punctaj - Nr. meciuri
1. Salzburg - 10 - 9
2. Ostersunds - 9,5 - 9
3-4. AC Milan - 9 - 7
Steaua Roşie - 9  -11
5. Ludogoreţ - 8,5 - 9
6. FCSB - 8 - 7

Citește întreg articolul în ediția tipărită sau cea digitală a Gazetei Sporturilor! Câte locuri a urcat FCSB în clasamentul coeficienților, cum își domină rivalele din Liga 1 și capitolul la care o surclasează pe Dinamo.

30 de locul 
ocupat în momentul de faţă de România în topul coeficienţilor cupelor europene 2017-2018. Dacă FCSB n-ar fi făcut niciun punct, România ar fi fost pe 48 din 55 de ţări participante

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
planetfun
planetfun  •  21 Octombrie 2017, 17:58
Postat de martinpen pe 21 Octombrie 2017, 13:16

"...Parcursul formidabil din grupa de Europa League, dar şi ce a reuşit în preliminariile Champions League..." Ce branza a reusit in CL ? A reusit sa piarda...

probabil esti mai pretentios de fel, invatat cu succesele echipei favorite.

10203986717708531
Paul Codreanu  •  21 Octombrie 2017, 15:25

Dupa ideea lui Andrei Crăiţoiu, in articol FCSB e mai tare in acest moment decat Lazio, Arsenal, Zenit (din E.L.) + celelate echipe din C.L. cu maximum de puncte. Bravo FCSB si imi doresc ca toate marile echipe din Europa sa nu joace tururi preliminare ca FCSB sa fie inaintea lor !!!

mosvasile
mosvasile  •  21 Octombrie 2017, 15:12

Aaaa...*** ! ***,*** ! Pai de ce nu dai bre si clasamentul fcsb-ului de anul trecut in grupele UEL ,unde a ocupat ultimul loc,incepand din prma si pana in ultima etapa ? Si cu cine a fost in grupa ? Cu F.C.Zurich-din liga a 2 a elvetiana si cu Osmanlispor-locul 5 in Turcia,debutanta

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează