INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - GRASSHOPPER 1-0

Inima Stelei a obosit de fluierături! » Ilie îl sprijină pe Bănel, ultimul mohican de la Middlesbrough

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 august 2010 00:00

Antrenorul Stelei încearcă să-l ţină pe linia de plutire pe Nicoliţă, căpitanul lovit din toate părţile. Într-o discuţie privată, Dumitrescu l-a încurajat ieri pe Nicoliţă, aflat cu moralul la pămînt în urma evenimentelor din ultimele 10 zile, culminînd cu ieşirea de pe teren în huiduielile publicului la meciul cu Grasshopper.


Huiduit de suporterii Stelei la meciul cu Grasshopper, umilit la echipa naţională, jonglerii mediatice cu transferuri forţate peste hotare. Sînt trei dintre loviturile pe care le-a primit Bănel Nicoliţă în ultimele 10 zile, cînd căpitanul din Ghencea s-a transformat parcă într-un magnet care atrage numai energii negative.
 
Titular la Vaslui
Spre a-l "reabilita" pentru deplasarea programată duminică la Vaslui, unde intenţionează să-l titularizeze, Ilie Dumitrescu a purtat ieri un dialog cu Bănel. "Depui un efort extraordinar , munceşti mult şi eşti un sufletist. Trebuie să treci peste tot ce ţi s-a întîmplat şi să-ţi faci cît mai bine treaba şi de acum înainte", i-a transmis tehnicianul căpitanului său.

"E o problemă mentală. El încearcă multe centrări, dar nu îi ies prea des, iar acest lucru îi scoate din sărite pe fani. Nu e prima dată cînd a fost huiduit, dar parcă acum s-au adunat prea multe", explică un apropiat al jucătorului.

L-a înjurat pe Lucescu jr.
Problemele lui Nicoliţă au început la amicalul "naţionalei" României din Turcia (0-2), de pe 11 august, cînd a fost înlocuit după numai 11 minute de la intrarea sa, fiind considerat vinovat de Răzvan Lucescu la ambele reuşite ale gazdelor.

De altfel, martorii de pe banca "tricolorilor" au dezvăluit că fotbalistul a răbufnit la adresa selecţionerului: "A mormăit ceva de genul «De ce dracu' m-ai schimbat acum?». Cu nişte cuvinte însă ceva mai colorate!". Incidentul l-ar putea priva de viitoarele convocări, ţinînd cont că Lucescu jr. nu agreează actele de indisciplină.

Singurul supravieţuitor de la "dubla" cu Boro
Un alt aspect care i-a afectat moralul lui Nicoliţă a fost speculaţia privind oferta de la Dinamo Moscova. Deja de 5 ani la clubul din Ghencea, fotbalistul n-ar refuza o nouă provocare chiar dacă Ilie Dumitrescu nu doreşte să-şi piardă unul din oamenii de bază.

Situaţia sa a fost lămurită însă de Gigi Becali: "Cineva a lansat un zvon zilele trecute cu transferul lui Nicoliţă, iar eu am preferat să nu îl neg. Am zis să îl ambiţionez un pic, aşa că n-am infirmat". Dacă l-ar vinde pe Bănel, Steaua l-ar pierde pe ultimul "supravieţuitor" al "dublei" cu Middlesbrough (1-0, 2-4), din aprilie 2006, în semifinalele Cupei UEFA, cea din urmă performanţă notabilă a cluburilor româneşti în Europa.

"Nu dorim să comentăm reacţia tribunei la înlocuirea lui Nicoliţă"
Costi Vasile, reprezentant AISS

"M-au sunat şefii de galerie să-mi ceară numărul lui Bănel ca să-i explice că nu pe el l-au fluierat, ci pe un jucător de la Grasshopper care se tăvălea pe gazon în momentul schimbării lui Nicoliţă"
Gigi Becali, finanţator Steaua

"Bănel e afectat. Nu ştiu de ce e huiduit. Merită respect şi sînt convins că va trece repede peste aceste momente"
Romeo Surdu, colegul de cameră al lui Nicoliţă

Misivă de la un prieten
"
Şi eu l-am înjurat pe Bănel...acum 16 -17 ani cînd ne jucam împreună pe un maidan în Făurei. Avea o gheată ruptă, pe acolo ieşea degetul mare, alerga nebuneşte şi ne faulta pe noi, cei mai mari. Anii au trecut şi Bănică al nostru de la Făurei a ajuns Bănel şi joacă la Steaua.
Eu am ţinut şi am să ţin cu Rapid. Însă pentru frumuseţea jocului şi pentru Bănică al meu de la Făurei am mers pe Ghencea să-l văd jucînd şi m-am bucurat pentru el cînd a eliminat din Europa echipa mea de suflet, Rapid.
Aseară, Bănică n-a jucat prea bine, dar Steaua a cîştigat cu un gol frumos..."
Preot Antasiuc Florentin

A jucat cu Grasshopper în nota lui obişnuită
Parametru Sezonul 2009-2010* Meciul cu Grasshopper
Baloane jucate 36,7 34
Baloane pierdute 49,6% 30%
Baloane utile 7 7
Recuperări 8,6 11
Ocazii create 1,1 1
Şuturi la poartă 1,1 1
* medii la 68 de minute jucate, exact cît a jucat joi cu elveţienii

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (55)
tonyflorin
tonyflorin  •  23 August 2010, 14:18

Lasa-ne banele..ca nu esti sufletul ecipei..esti un jucator in minus pentru steaua. ai creierul varza..esti o petarda de fotbalist! rezerva la o echipa de div D scrie pe tine. Forza STeaua!!!

marius_forza_steaua
marius_forza_steaua  •  22 August 2010, 07:55

Pt. fluieracii idioti. Oamenii n-ar trebui sa vina pe stadion pentru a scuipa seminte in capul celui din fata sau pentru a putea injura cum le vine la gura. Un suporter adevarat ar trebui sa incurajeze ECHIPA FAVORITA mai ales cand ii este GREU. Vezi meciul cu Branesti cand TRIBUNA a salvat Steaua de la cadere dupa golul primit si a reusit sa dea aripi jucatorilor. MELTENILOR NU VA MAI VREAU PE STADIOANE SAU PE FORUMURI). MERGETI INAPOI LA GRADINITA SA VA CIVILIZATI. CAPUL SUS BANELE!

iceman77
iceman77  •  21 August 2010, 20:01

Mda... oare nu vede nimeni ca Banel asta nu stie nimik.... Frate aici se joaca cu mingea nu e atletism... probabil la atletism era campion dar un mijlocas care nu stie sa centreze ... nu stie sa faca un dribling .. scuzati dar nu doar daruirea face un jucator mare !!! Sufletul... da aia are Banel.. are un suflet mare dar atat !!!

Vezi toate comentariile (55)
Comentează