INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - NAPOLI, AZI, 20:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lăcătuş riscă tot: Gardoş titular!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2010 00:00

Lăcătuş îl titularizează pe stoperul de 21 de ani în locul fostului braşovean, gafeur în ultimele meciuri.

Marius Lăcătuş ia o decizie importantă încă de la primul său meci. “Fiara” îl va folosi în această seară pe Florin Gardoş în prima echipă. Sacrificat e Octavian Abrudan, care a greşit aproape la fiecare apariţie în ultima vreme. A gafat grav la Liverpool şi a făcut un joc slab şi în etapa trecută de campionat, la Galaţi. Gardoş se află în faţa celui mai important meci al carierei. Internaţional de tineret, el a fost adus în vara asta în Ghencea, la solicitarea lui Victor Piţurcă. Împotriva lui Napoli va face cuplu în centrul defensivei cu Geraldo, care-şi păstrează locul din primul “11”. “Lateralii” aleşi sînt Bonfim, care redevine titular după cîteva jocuri în care pierduse echipa, şi Latovlevici. Brazilianul profită de absenţa lui Emeghara, accidentat, şi de faptul că noul antrenor nu-l vede pe Nicoliţă fundaş, ci numai mijlocaş de bandă.

Doi de la Urziceni la închidere
Lăcă păstrează sistemul folosit şi de Ilie Dumitrescu, şi de Edi Iordănescu, adică 4-2-3-1. Cei doi din faţa fundaşilor vor fi Apostol şi Ricardo. Au mai jucat împreună titulari la Steaua doar cu Gaz Metan CFR Craiova, în Cupa României. Sînt şi singurii dintre fotbaliştii veniţi de la Unirea care au drept de joc în Europa League, întrucît ei nu au evoluat pentru ialomiţeni în această competiţie, din cauza unor probleme medicale.

Gafeurii de pe Anfield, out!
Ultimul meci al Stelei în Europa, cel de la Liverpool, explică de ce Lăcătuş vrea să facă schimbări în centrul defensivei, dar şi în linia mediană. Atunci, meciul a început practic de la 1-0 pentru englezi din cauza lui Abrudan, în vreme ce în ultimele 40 de minute, cînd s-a jucat la mijloc cu doi puşti, Bicfalvi şi Răduţ, s-au încasat 3 goluri.

46 de ore vor trece de cînd Lăcătuş a făcut cunoştinţă cu jucătorii din actualul lot şi pînă la ora de start a meciului cu Napoli

13 goluri a încasat Steaua în acest sezon în cele 13 jocuri oficiale, avînd o medie de un gol primit pe meci

"Dacă vom evolua aşa cum am făcut-o la Galaţi, nu avem nici cea mai mică şansă cu Napoli. Acest meci e important, dar mai important e cel cu Sportul, de duminică"
Helmuth Duckadam, preşedinte Steaua

"Cum adică nu are Lăcătuş timp să pregătească meciul cu Napoli? Păi, două-trei zile sînt supersuficiente pentru că are lot valoros la dispoziţie"
Gigi Becali, declaraţie dată luni

Răduţ: "Lăcătuş, idolul meu"
Venirea "Fiarei" pe banca Stelei l-a entuziasmat pe mijlocaşul transferat în urmă cu trei luni de la Internaţional Curtea de Argeş, Mihai Răduţ. "Lăcătuş era unul dintre idolii mei cînd eram copil. E unul dintre simbolurile echipei şi cînd îl vedeam jucînd, îmi doream să ajung ca el", a spus Răduţ, care avea doar 9 ani atunci cînd Lăcătuş a jucat ultimul meci în tricoul roş-albastru.

Record negativ: 24 de meciuri fără victorie
Steaua va încerca diseară să rupă o serie negativă incredibilă în Europa. Partida de la Liverpool a fost a 24-a consecutivă în grupele unei competiţii europene în care Steaua nu a reuşit victoria. Ultimul succes datează tocmai din septembrie 2006, 4-1 la Kiev, împotriva lui Dinamo. De atunci, deşi Steaua a jucat an de an fie în grupele Champions League, fie în Europa League, Nicoliţă şi compania n-au mai bifat nici o victorie, avînd, în schimb, 16 înfrîngeri.

Dumitru: "Pentru tata, care e dinamovist"
Din delegaţia deplasată de Napoli la Bucureşti face parte şi Nicolao Cardoso Dumitru (foto), un atacant în vîrstă de 19 ani, născut în Suedia din tată român şi mamă braziliană. El a fost singurul care a vorbit imediat după ce a ieşit din aeroport. "Sînt fericit că am ajuns în România. E un meci special pentru mine pentru că tatăl meu e dinamovist! Nu cred că forma Stelei e mai bună acum că s-a schimbat antrenorul. Rămîne o echipă periculoasă", a declarat Dumitru.

Nu plouă diseară, dar e frig
Prognoza meteo pentru ziua de azi spune că în prima parte a zilei sînt şanse de 80 la sută să mai plouă, însă diseară, la ora meciului nu sînt anunţate averse. Totuşi, azi va fi mult mai frig decît ieri, iar pe perioada celor 90 de minute ale partidei sînt anunţate maximum 10-11 grade.

Ilie Dumitrescu vine la meci
Fostul antrenor al Stelei, Ilie Dumitrescu, va fi prezent diseară la partida cu Napoli. "S-ar putea să stau în lojă la Gigi Becali, dar dacă vine şi Victor Beali la meci, o să merg în loja lui să urmăresc jocul alături de el", a declarat ieri Ilie.

Lăcătuş anunţă remanierea lotului
Noul antrenor al Stelei a spus ieri ce are de gînd pentru pauza competiţională din iarnă. "Am găsit aici un lot cu mulţi jucători valoroşi, însă nu e în regulă să fie atît de numeros. Începînd din iarnă nu vom mai rămîne cu 29-30 de fotbalişti, ci cu maximum 24-25. Deci, vom renunţa la minimum 5 jucători", a declarat Lăcătuş.

Statistică horror cu italienii
Steaua a disputat în istoria ei nu mai puţin de 11 meciuri împotriva echipelor din Italia în cadrul competiţiilor europene. Nu numai că nu a cîştigat niciodată, însă nici măcar nu a reuşit să marcheze vreun gol. Iată partidele:
Anul    Meciul
1984    Roma - Steaua 1-0
1984    Steaua - Roma 0-0
1989    Milan - Steaua 4-0
1991    Steaua - Genoa 0-1
1991    Genoa - Steaua 1-0
1995    Juventus - Steaua 3-0
1995    Steaua - Juventus 0-0
2004    Parma - Steaua 1-0
2005    Sampdoria - Steaua 0-0
2008    Fiorentina - Steaua 0-0
2008    Steaua - Fiorentina 0-1

- Steaua vinde online bilete pentru meciul cu Sportul, programat duminică seara în Ghencea (ora 20:00, în direct pe DigiSport). Cel ieftin tichet e la peluze şi costă 10 lei.
- Tănase va fi căpitan şi la meciul de diseară căpitan, Lăcătuş anunţîndu-l deja că nu vrea să mai schimbe purtătorul banderolei.
- "Nu mă interesează absolut deloc meciul Steaua - Napoli! Ce treabă mai am eu cu Steaua în momentul ăsta?", a declarat ieri Victor Piţurcă, tehnician care i-a antrenat pe roş-albaştri în perioada iunie-august.
- Viorel Moldovan, antrenorul Sportului, despre meciul cu Steaua din Cupa României, din "optimi": "Nu mă sperie absolut deloc. De ce m-aş teme, mai ales după ultimele prestaţii ale Stelei?".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
alexiulian1993
alexiulian1993  •  30 Septembrie 2010, 12:14

Steaua-Napoli live pe SPORT-ACTUAL. T K.necesita inregistrarea

domodo
domodo  •  30 Septembrie 2010, 07:42

inca odata lacatus demonstreaza ca habar nu are!cum sa nu joci cu anghelov la inchidere?bulgarul are doua clase peste ricardo si apostol!!!

sica2ro200
sica2ro200  •  30 Septembrie 2010, 06:43

sa va spalati cu abrudan pe cap si cu 75 % din gloabele super managerului pitzii...si daca plangeti dupa el mergeti la craiova sa il vedeti. aveam victorii?...dada contra unei noi promovate si una cu marea echipa oltenia force care vai de capul nostru cum am batut-o...cu cascadele de pase si centrari marca pitzi. nici cardos asta n-are ce cauta la echipa doar ca nu se mai poate schimba nimic acum. STEAUA NU E ECHIPA DE INCERCARI.la steaua vi cand esti cel mai bun...daca nu...mergi la di

Vezi toate comentariile (8)
Comentează