INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - DINAMO KIEV, AZI, 22:05, ÎN DIRECT LA DIGISPORT, DOLCESPORT, ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Le-a ieşit cînd au stat la mîna rezultatelor! Au strigat "Danke Shanke", iar acum pot zice "Obrigado Rio Ave"

Articol de GSP - Publicat joi, 11 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 decembrie 2014 17:28

În istoria participărilor în cupele europene, Steaua s-a mai aflat o singură dată la mîna altei echipe pentru o calificare în primăvara europeană, iar atunci a ieşit bine pentru echipa din Ghencea.

În decembrie 2011, înaintea ultimei etape din faza grupelor, roş-albaştrii s-au aflat într-o situaţie similară. Atunci, Steaua trebuia să o bată pe AEK Larnaca la Bucureşti şi avea nevoie şi de o victorie a lui Schalke pe terenul celor de la Maccabi Haifa.

Românii au învins cu 3-1, iar nemţii s-au impus cu 3-0, trimiţîndu-i pe roş-albaştri în primăvara europeană. Diferenţa constă în faptul că atunci germanii erau deja calificaţi, iar acum Rio Ave nu mai are nici o şansă. În schimb, ciprioţii ar fi mers ei mai departe dacă o băteau pe Steaua.

"Danke Shanke!"

După acel meci Cristi Tănase a fost pus de unul dintre repoterii prezenţi la meci să-i mulţumească lui Schalke pentru ajutorul dat.

Nefiind un expert al limbii germane, dar şi pentru că probabil se grăbea să sărbătorească alături de colegi calificarea, decarul Stelei a încercat să le mulţumească nemţilor spunînd "Danke Shanke", fără a-şi da seama că al doilea cuvînt este exact numele echipei, adică Schalke.

" Obrigado Rio Ave"

Steaua e obligată să o învingă pe Dinamo Kiev pentru a mai spera la calificarea în primăvara europeană.

Pentru a se califica, Steaua ar avea nevoie şi de ajutorul celor de la Rio Ave, care n-ar trebui să piardă pe teren propriu în faţa lui Aalborg. În caz de egalitate de puncte, campioana României are avantajul meciurilor directe cu Aalborg, impunîndu-se acasă cu 6-0.

Clasament grupa J:
1. Dinamo Kiev 12 p
2. Aalborg 9p
3. Steaua 7p
4. Rio Ave 1p

Steaua - Dinamo Kiev este joi, de la ora 22:05, în direct la DigiSport, DolceSport şi liveTEXT pe GSP.RO.


Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
dinamo..mania
dinamo..mania  •  11 Decembrie 2014, 12:35
Postat de saviola2_8 pe 11 Decembrie 2014, 11:13

NOI SA NE FACEM JOCUL, sa jucam frumos, sa incercam sa castigam! restul....Ave...Rio!:) greu, foarte greu, dar nu imposibil!

unde ne strangem diseara? de unde pleaca galeria? se merge organizat? am si eu bilet la peluza

superstar23
superstar23  •  11 Decembrie 2014, 12:23

Astazi e mai greu. In primul rand Aalborg este o echipa buna si nu cred ca se va impiedica in Portugalia. Iar apoi Dinamo Kiev nu este Larnaca. Steaua are sanse sa bata Kiev, acasa Steaua se simte bine, dar sansele nu sunt grozave.

nordik
nordik  •  11 Decembrie 2014, 12:20

Diseara, strigam...Multumim Aalborg! Multumim Dinamo Kyev, ca aperi Europa de echipa rrrrrom(a)le(s) Rusinea Europei Steaua bucuresti O(a)i(a) Pipera nespalati! :D

Vezi toate comentariile (10)
Comentează