INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO KIEV - STEAUA, JOI, 20:00, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lipseşte tripleta marilor victorii » Steaua va înfrunta Dinamo Kiev fără vedetele din ofensivă!

Articol de , - Publicat marti, 30 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 septembrie 2014 23:10

Gâlcă nu-i va putea titulariza la Kiev pe Adi Popa, Rusescu şi Cristi Tănase, mijlocaşii ofensivi cu care roş-albaştrii au cîştigat meciurile cu Ajax şi cu Chelsea din sezonul 2012-2013


Costel Gâlcă are probleme de lot înaintea duelului cu Dinamo Kiev din Europa League, programat joi seara, de la ora 20:00, în deplasare. Antrenorul din Ghencea trebuie să găsească formula cîştigătoare în condiţiile în care în ofensivă are trei piese lipsă. Pe lîngă Cristi Tănase, care s-a refăcut, însă n-a mai evoluat într-un meci oficial de pe 27 august, data meciului de la Sofia, cu Ludogoreţ, cînd oricum a bifat doar 5 minute, tehnicianul din Ghencea are şanse aproape nule de a putea miza pe Rusescu şi pe Adi Popa. Primului i-a sărit umărul la meciul cu Astra, cînd a fost schimbat în minutul 36 cu Nicuşor Stanciu şi a părăsit terenul cu mîna imobilizată, iar extrema dreaptă a suferit o entorsă la antrenamente zilele trecute.

Tănase va fi rezervă
Medicii i-au transmis antrenorului că Popa are şanse minime de a fi recuperat. În schimb, Tănase va face deplasarea, dar cel mai probabil se va afla pe banca de rezerve, Gâlcă nedorind să rişte după ce a mai făcut-o o dată, în Bulgaria, cînd l-a titularizat deşi nu era complet refăcut, iar mijlocaşul ofensiv a suferit o recidivă.

Astfel, Costel Gâlcă nu se va putea baza pe nici unul dintre cei trei mijlocaşi ofensivi din sezonul 2012-2013, cînd Steaua condusă de Reghecampf a ajuns pînă în "optimile" Europa League. Atunci, în primăvara europeană, roş-albaştrii le-au bătut pe Ajax, 2-0, şi pe Chelsea, 1-0, la Bucureşti. În ambele partide, toţi cei trei fotbalişti au fost titulari, iar Rusescu e cel care a marcat golul cu formaţia pregătită de Mourinho.

Cum va arăta Steaua fără cei trei
Arlauskis - Papp, Varela, Szukala, Toşca - Breeveld, Prepeliţă - Chipciu, N. Stanciu, Sînmărtean - Keşeru

"Dodel" şi Rusescu, ultimi marcatori în poarta Kievului
Cristi Tănase şi Raul Rusescu sînt şi jucătorii din actualul lot al Stelei care au reuşit să marcheze într-un meci cu Dinamo Kiev. În ultimii doi ani, în pauza de iarnă, cînd s-au pregătit în sudul Spaniei, steliştii au susţinut cîte un meci amical cu Dinamo Kiev. Cel din ianuarie anul acesta s-a terminat cu scorul de 0-0, însă în 2013, înainte de duelul cu Ajax, roş-albaştrii s-au impus cu 2-0. Golurile românilor au fost reuşite de Rusescu şi Tănase!


"Nu ştiu dacă îl voi putea folosi pe Popa. A suferit o entorsă la gleznă şi a intrat pe mîna staffului medical. Mi s-a spus că sînt ceva şanse să fie recuperat, vom vedea ce va fi"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

5 minute, cele de la Sofia, cu Razgrad, a bifat Tănase pe teren în ultimele 50 de zile, adică de la meciul cu CFR, programat pe 10 august, cînd a şi marcat. Atunci el a suferit o ruptură musculară la muşchii inghinali


La al treilea meci al Stelei
UEFA l-a desemnat la meciul de joi, de la Kiev, pe austriacul Robert Schorgenhofer, în vîrstă de 41 de ani. Acesta a mai arbitrat-o pe Steaua în două rînduri pînă acum: în înfrîngerea de pe terenul lui Twente, 0-1, din "16-imile" Europa League, precum şi în victoria de pe terenul lui Dinamo Tbilisi, 2-0, din turul trei preliminar al Champions League, din sezonul trecut. De asemenea, acesta a fost la centru şi la partida dintre România şi Albania, de la Piatra-Neamţ, 1-1, meci din preliminariile pentru Euro 2012. Acesta va fi ajutat la linii de Matthias Winsauer şi Roland Brandner.

Cer amendarea Stelei
Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a anunţat că în cazul în care FRF şi LPF nu vor sancţiona incidentele antimaghiare de la partida Steaua - Astra, atunci instituţia pe care o conduce va aplica pedepse. "La meciul dintre Astra şi Steaua au fost incidente antimaghiare. Dacă FRF şi LFP nu vor lua măsuri, vom sancţiona cele două entităţi, pentru că ele fac business în sportul ăsta şi trebuie să-şi asume responsabilitatea", spune Asztalos. În repriza a doua a partidei, fanii Stelei au aprins mai multe torţe în culorile roşu, galben şi albastru şi au scandat trivialităţi la adresa maghiarilor şi a Ungariei."

"Sîntem mai agresivi"
Costel Gâlcă a vorbit la finalul partidei cu Astra despre diferenţele dintre actuala echipă şi cea pregătită în sezonul trecut de Laurenţiu Reghecampf: "Steaua e bine pregătită, dar am avut momente în care am suferit foarte mult. E agresivă şi pasează mult mai mult ca anul trecut, are o posesie prelungită. Anul trecut era mai agresivă. Cînd construieşti şi te desfaci, e normal că şi adversarii joacă. Dacă am sta în propria jumătate, adversarii nu şi-ar crea atîtea ocazii. Asta e filosofia mea de joc. La Kiev mergem să cîştigăm!".

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (42)
ador13
ador13  •  30 Septembrie 2014, 13:23

Bine ca au Dinamo si Rapid suporteri elevati, atat de bine au invatat la "facultate" la Spiru Haret incat nu sunt inca in stare sa scrie corect romaneste pe bannere, habar n-au la ce se foloseste cratima, probabil este doar un minus de la matematica. Si sunt atat de frustrati pentru ca echipa lor joaca mereu doar in Insolventa League incat, in meciurile europene tin cu adversarii echipelor romanesti, dovada a culturii si patriotismului lor de 2 lei. Sunt stelist dar am tinut si voi tine intotdeauna cu Dinamo, Rapid, CFR, atunci cand joaca in Europa, pentru ca asa este normal. Ce sa le ceri unora care nu joaca nicaieri? Poate sa le oferi ceva, mila, caci de cerut nu ai ce.

nordik
nordik  •  30 Septembrie 2014, 12:32
Postat de rizocel pe 30 Septembrie 2014, 12:24

imi aduc aminte cu placere ca anul trecut am fost la bulgari la mare,eram singurul din bucuresti ,erau si doua familii de ardeleni foarte de treaba care tineau cu dinamo,oameni de calitate exceptionala,desi oameni simpli,erau si niste familii de moldoveni stelisti si ne-am angajat la un volei in piscina,cu fileu,joc dinamo-steaua,arbitrat de un bulgar,angajat sa intretina atmosfera.ne-am distrat....dar i-am intrebat dc tin cu steaua?stii ce au raspuns?cand erau mai pusti nu prindeau decat TVR 1,iar acolo nu se facea propaganda decat stelei,pai atunci sunt mandru ca sunt dinamovist,mai bine mai putini si de calitate ,decat multi si prosti

si azi e prezent acest fenomen...deschizi tvul, citesti ziare, asculti radio...ce aude taranul pe camp? numai despre steaua...normal ca mentalitatea de comunism mai traieste, si daca sarmanul aude numai de steaua, are impresia ca alta echipa nu este. cel putin 10 mii dintre stelisti sunt asa...daca ii zici ca este o echipa si in judetul lor, se mira! oricum, ii respect pe cei putini ramasi, care tin cu oricare echipa, nu ma intereseaza, dar ramane OM! ma uit la meciurile din bundesliga 2...e o placere sa vezi ce suporteri au acolo, se bucura la orice meci, orice adversar, parca ar fi o sarbatoare, un fiesta! iar rebuturile stelisti...foarte trist...

rizocel
rizocel  •  30 Septembrie 2014, 12:24
Postat de nordik pe 30 Septembrie 2014, 12:06

:)))))) foarte tare!!! :)))))) respect! ;) asa e, ai dreptate!!!

imi aduc aminte cu placere ca anul trecut am fost la bulgari la mare,eram singurul din bucuresti ,erau si doua familii de ardeleni foarte de treaba care tineau cu dinamo,oameni de calitate exceptionala,desi oameni simpli,erau si niste familii de moldoveni stelisti si ne-am angajat la un volei in piscina,cu fileu,joc dinamo-steaua,arbitrat de un bulgar,angajat sa intretina atmosfera.ne-am distrat....dar i-am intrebat dc tin cu steaua?stii ce au raspuns?cand erau mai pusti nu prindeau decat TVR 1,iar acolo nu se facea propaganda decat stelei,pai atunci sunt mandru ca sunt dinamovist,mai bine mai putini si de calitate ,decat multi si prosti

Vezi toate comentariile (42)
Comentează