INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - GENK

Misiune imposibilă pentru Astra? » Trei aspecte care îi dau fiori lui Șumudică înaintea "dublei" cu Genk

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat joi, 16 februarie 2017 15:37

Astra Giurgiu joacă în această seară pe teren propriu cu Genk în şaisprezecimile de finală ale Europa League. Meciul va consemna prima prezenţă a giurgiuvenilor în primăvara unei competiţii europene.

În ciuda faptului că au produs o surpriză de proporţii, terminând pe poziţia secundă în grupa complicată cu AS Roma, Viktoria Plzen şi Austria Viena, giurgiuvenii vor avea o misiune dificilă în "dubla" cu Genk, aspect confirmat şi de unele comparaţii între cele două echipe.

1. valoarea totală a lotului

Belgienii se laudă cu un lot care valorează 49,65 milioane de euro. O sumă importantă în contextul în care Genk a rămas în această iarnă fără cei mai valoroşi jucători, Ndidi şi Leon Bailey, vânduți la Leicester, respectiv Leverkusen contra unor sume consistente.

De partea cealaltă, lotul Astrei valorează doar 15,95 milioane de euro, cel mai scump jucător fiind Junior Morais, 1,8 milioane de euro conform site-ului transfermarkt.

2. experiența europeană superioară

Astra se află la abia prima prezență în primăvara europeană a unei competiții europene, spre deosebire de Genk, care se bucură de a treia astfel de performanță.

În plus, belgienii au bifat în 2012 și o prezență în grupele Ligii Campionilor, experiență de care Astra nu a avut încă parte.

3. investiții vs low cost

Chiar dacă i-au pierdut pe Ndidi și Bailey, belgienii au cheltuit 12 milioane de euro pe transferurile lui Zebli, Brabec, Susici, Berge și Naranjo.

La polul opus, Astra l-a pierdut pe Alibec, dar nu a investit nici măcar un euro în aducerea unor jucători, preferând să achiziționeze doar fotbaliști liberi de contract.

ECHIPA DE START A ASTREI:

Astra: Lung Jr. - Al. Stan, Săpunaru, Geraldo, Fabricio, J. Morais - Al. Ioniţă II, Takayuki, Teixeira, Budescu - D. Niculae
Rezerve: Gavrilaş, Sg. Buş, D. Florea, Oros, Nicoară, Piţian, Balaure
Antrenor: Marius Şumudică

Echipa probabilă a belgienilor:

Genk: Ryan - Castagne, Brabec, Colley, Uronen - Berge, Heynen - Schrijvers, Malinovski, Trossard - Smatta
Rezerve: Jackers, Wouters, Walsh, Kumordzi, Boetius, Naranjo, Zebli
Antrenor: Albert Stuivenberg

  • Astra - Genk este astăzi, de la ora 20:00, în direct la TV Dolce Sport și liveTEXT pe GSP.RO. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
baruch
baruch  •  16 Februarie 2017, 17:55

"experienta superioara" la belgieni? hmm...dincoace sunt sapunaru, teixeira, budescu, niculae, geraldo, morais, jucatori nu numai maturi dar si trecuti prin multe...

supereduardo10
supereduardo10  •  16 Februarie 2017, 16:20

O singura obiectie maestrte...Astra are un mare antrenor , o sa-i scoata si pe astia ;))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close