INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DE TELEGRAAF: “VAN BASTEN, ŢI-A SUNAT ALARMA?”

“Mutu, ce forţă!”

Articol de - Publicat sambata, 12 aprilie 2008 00:00

După ce l-au văzut pe “tricolor” marcînd de două ori la Eindhoven pentru Fiorentina, olandezii au intrat în panică.

Olanda se teme de Mutu. Jocul excelent al decarului Fiorentinei în Cupa UEFA, cele două goluri superbe de joi, faptul că “tricolorul” a eliminat-o de unul singur pe Eindhoven în “sferturi” (trei reuşite la 1-1 în tur şi 2-0 în retur) i-au speriat rău pe batavi înainte de Euro.

“Românul a fost duhul rău pentru PSV”, a comentat “De Telegraaf” pe copertă, continuînd la interior: “Mutu, magistral, inegalabil, ce forţă! Prea tare pentru PSV!”. Completare: “N-a surprins pe nimeni că el a deschis scorul. Dar modul în care a lovit mingea la acea lovitură liberă de la 30 de metri trebuie să-i fi dat serios de gîndit selecţionerului Van Basten. Marco, ţi-a sunat alarma?”.

Algemeen Dagblad a fost încîntat de Mutu. “Nu doar golurile sale, ci fiecare atingere de balon i-au subliniat clasa excepţională”, a scris al doilea cotidian din Ţara Lale lelor. “Mutu a ieşit în 2004 din abisul cocainei şi a redevenit un ju că tor cu o tehnică sublimă, care poate fi senzaţia Europenelor. În spa tele fiecărui atac e o idee, fie care sprint e o ameninţare, iar şutu rile năucitoare nu iartă”.

8,5 e nota din Gazzetta dello Sport

22 goluri are Mutu în acest sezon în toate competiţiile jucate

REACŢII

GAZZETTA DELLO SPORT: “Primul gol a fost o bijuterie de Balon de Aur, o execuţie divină. Acest fuoriclasse român e omul visurilor”

IL GIORNALE: “Mutu, picior de aur. Personalitate şi clasă”

FIRENZEVIOLA.IT: “Mutu e comoara Fiorentinei”

GOAL.COM: “Dublă splendidă, partidă extraordinară. Fenomenul Viola e devastator”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
 •  13 Aprilie 2008, 00:07

un nume consacrat...mutu:tace,dar e magnific!!! nu ca "fotbailstii" nostri din ligaI care.s tocmai invers:(

 •  13 Aprilie 2008, 00:05

da ba , se sperie olandezii de mutu , deja fac pe ei de frica . la europene vor fi alte echipe , acolo sa vedem clasa romanior

 •  12 Aprilie 2008, 18:59

Bravo MUTU, tine-o tot asa.Sanatate si bafta

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close