INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO - STEAUA 2-1

Narcis Răducan a spionat Utrecht-ul lui Neşu: "Tineri şi imprevizibili"

Articol de , - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Narcis Răducan a fost sîmbătă să-i spioneze pe olandezii de la Utrecht, cu care Steaua va juca joi, în deplasare. Directorul sportiv al Stelei spune că trupa lui Neşu joacă acelaşi sistem ca şi formaţia din Ghencea şi are un atacant, Van Wolfswinkel, extrem de periculos.

Chiar dacă a avut de pregătit marele derby cu Dinamo, Lăcătuş n-a uitat că în această săptămînă are meci şi în Europa League, deplasarea de la Utrecht, unde va da peste echipa lui Mihăiţă Neşu. Tocmai de aceea, l-a trimis în Olanda pe directorul sportiv Narcis Răducan, iar acesta a văzut din tribunele stadionului pe care va evolua joi seară şi Stancu şi compania disputa cu De Graafschap, terminată la egalitate, scor 2-2.

Narcis Răducan a revenit ieri din Olanda şi în timp ce urmărea la TV o altă adversară a Stelei, pe Liverpool în duelul cu Everton, a acceptat un dialog despre FC Utrecht, despre Neşu, despre atmosfera de pe stadionul De Galgenwaard şi despre organizarea adversarei roş-albaştrilor.

- Narcis, care e prima impresie pe care ţi-a lăsat-o Utrecht?
- E o formaţie tînără, cu o medie de vîrstă a primului <11> de pînă în 25 de ani, iar jucătorii de la mijloc în sus au chiar pînă în 23 de ani. Poate tocmai de aceea, echipa e foarte imprevizibilă, adică e capabilă să scoată rezultate mari şi surprinzătoare, cum a fost cînd a bătut-o în acest sezon pe Ajax, chiar pe Amsterdam Arena, cînd a scos egal cu Liverpool şi la Napoli, dar şi cînd a pierdut două puncte mari pe teren propriu în faţa lui De Graafschap, echipă nou promovată.

- Ce sistem joacă?
- Au evoluat într-un modul 4-2-3-1. Au un atacant foarte bun, surpriza începutului de sezon în Olanda, Van Wolfswinkel. Are doar 21 de ani, măsoară 1,86 metri şi, chiar dacă evoluează atacant împins, nu e genul de vîrf de careu, masiv, e mai degrabă fîşneţ, are rapiditate şi execuţii deosebite. A marcat în actualul sezon, în toate competiţiile, nu mai puţin de 11 goluri, dintre care 7 din penalty.

Buget de 20 de milioane
- Utrecht a avut 2-0 sîmbătă, dar n-a cîştigat, de ce?
- Au marcat extrem de repede, cred că în minutul 2, apoi au făcut 2-0 în minutul 13. Totul părea rezolvat, mai ales că şi meciul curgea într-o singură direcţie. Chiar îmi zicea preşedintele clubului la final că explicaţia lui e că jucătorii s-au gîndit după primul sfert de oră la confruntarea cu Steaua şi de-asta n-au mai tratat cum trebuie restul meciului. După 2-0, Utrecht a avut o posesie aşa, la trecerea timpului, fără să mai pună în pericol poarta adversă, a primit gol şi apoi tot jocul s-a schimbat, iar pe final a fost chiar la un pas să piardă partida.

- Mihai Neşu cum se prezintă la doi ani după ce a plecat din Ghencea?
- E neschimbat. A jucat titulat, ca fundaş stînga, şi a luat un cartonaş galben în repriza secundă, însă a fost gratuit, nu-l merita. E acelaşi jucător determinat, agresiv, care joacă fiecare duel la scrificiu, e foarte apreciat acolo la Utrecht poate tocmai datorită atitudinii lui din teren.

"Public energic, gazon excepţional"
- Stadionul?
- Are 25.000 de locuri, a fost plin, atmosfera frumoasă, publicul fiind unul energic. Olandezii nu sînt cunoscuţi ca nişte fani fanatici, dar la Utrecht suporterii sînt renumiţi că reuşesc să creeze o atmosferă încinsă. Mai interesant decît stadionul e modul de organizare a clubului, unul atipic pentru restul formaţiilor din Olanda.

- Adică?
- La Utrecht, există un patron al clubului, care asigură 60 la sută din bugetul pe acest an, buget care în 2010-2011 se ridică la 20 de milioane de euro. Restul de 40 la sută e acoperit de vînzarea biletelor, de diverşi sponsori şi alte activităţi. Celelalte cluburi din Olanda se autofinanţează şi au doar un manager, care coordonează activitatea.

- Gazonul e bun?
- Nu bun, ci excepţional.

"Preşedintele lui Utrecht mi s-a plîns că jucătorii au evoluţii inconstante în campionat din cauza faptului că echipa trebuie să evolueze şi în Europa League, şi în întrecerea internă"
Narcis Răducan, director sportiv Steaua

"La meciul de sîmbătă, cu De Graafschap, un suporter mai în vîrstă al lui Utrecht a făcut atac de cord pe stadion şi a murit. Nu ştiu dacă din cauza modului în care a decurs scorul"
Narcis Răducan

15 goluri a încasat Utrecht în primele 9 etape, avînd golaveraj negativ pentru că a reuşit să marcheze doar de 14 ori

Neşu a jucat toate meciurile
Fostul stelist Mihăiţă Neşu (27 de ani) a evoluat în actualul sezon în toate partidele oficiale susţinute de Utrecht în 3 competiţii: campionat, Europa League şi Cupa Olandei. În total 18 jocuri, de fiecare dată fiind titular. N-a marcat gol şi a încasat 3 cartonaşe galbene. Neşu i-a costat pe cei de la Utrecht un milion de euro în august 2008.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează