INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA, MIERCURI, 15 DECEMBRIE, 22:05, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Narcis Răducan a văzut luni seara Napoli - Palermo 1-0: "Atmosfera nu e insuportabilă!"

Articol de , - Publicat miercuri, 08 decembrie 2010 00:00

Directorul sportiv al Stelei spune că ambianţa de pe stadionul San Paolo nu trebuie să fie un motiv de teamă pentru stelişti


Steaua a jucat luni seară în Liga 1, dar cam la aceeaşi oră a şi spionat-o pe Napoli în perspectiva marelui meci din 15 decembrie, decisiv pentru calificarea în primăvara Europa League. Narcis Răducan a fost în Italia pentru a vedea din tribune meciul Napoli - Palermo, ultima dispută pe teren propriu a adversarei roş-albaştrilor înaintea întîlnirii directe. Trupa lui Mazzari a cîştigat în minutul 95, prin golul lui Maggio, iar la meci au asistat aproape 40.000 de spectatori.

- Narcis, cum a jucat Napoli?
- Bine. E aceeaşi echipă cu o forţă deosebită în ofensivă. Deţine fotbalişti, de la mijloc în sus, extrem de tehnici şi foarte rapizi. Au făcut şi acum un joc spectaculos.

- Da, dar au cîştigat abia în minutul 95.
- Dar meritat, chiar dacă golul a venit foarte tîrziu. Napoli a creat o presiune continuă în careul lui Palermo, prin atacuri rapide. Pînă la urmă, i-au presat pe cei de la Palermo pînă au greşit şi au încasat acel gol marcat de Maggio. Şi cifrele meciului confirmă că Napoli a fost net superioară şi că a dominat jocul în faţa unei trupe extrem de bune, cu Miccoli, cu Goian.

- Apropo de Goian, el cum a jucat?
- Bine, cred că a fost printre cei mai buni de la Palermo. În jocul aerian a fost aproape imbatabil şi s-a descurcat în defensivă în faţa unor jucători deosebit de valoroşi, cum sînt cei din atacul lui Napoli.

"Nu vor trata meciul cu noi la mişto"

- Atmosfera cum a fost?
- Eu estimez că în tribune au fost prezenţi cam 40.000 de spectatori. Ei fac o atmosferă frumoasă, strigă aproape tot meciul, sînt pătimaşi, însă stadionul are pistă şi, chiar dacă fanii sînt temperamentali, arena n-are o rezonanţă deosebită. Nu e o atmosferă insuportabilă. E ceva asemănător cu ceea ce se întîmplă la Timişoara, unde chiar dacă tribunele sînt pline, nu se creează o atmosferă teribilă, un infern, aşa cum e pe Ghencea atunci cînd sînt peste 25.000 de spectatori. Şi vremea a fost OK, în jur de 13-15 grade, numai bună pentru fotbal, iar terenul mi s-a părut OK, de calitate.

- Din ce ai văzut şi ai mai discutat cu şefii lui Napoli, cîtă atenţie dau meciului cu Steaua?
- Ei erau foarte concentraţi pe jocul cu Palermo. Îşi doreau neapărat victoria ca să o egaleze în clasament pe Juventus şi au reuşit. Totuşi, vor neapărat să se califice şi în primăvara Europa League. Asta pentru că Napoli nu e o echipă care să fi jucat constant în ultimii ani în fazele superioare ale competiţiilor europene. E dornică de performanţă pe plan extern şi nu va trata meciul la mişto, ca alte echipe din Italia, care nu sînt afectate de faptul că au fost eliminate din Europa.


"Concluzia mea după ce am văzut şi acest meci e că trebuie să jucăm foarte bine acolo pentru a scoate un rezultat care să ne califice în primăvara Europa League"
Narcis Răducan, director sportiv Steaua

A scăpat Steaua de Lavezzi?
Napoli a cîştigat meciul cu Palermo, dar s-ar putea să-l fi pierdut pentru duelul cu Steaua pe Lavezzi, unul dintre oamenii săi de bază. Atacantul a fost nevoit să iasă de pe teren în minutul 72, acuzînd o accidentare. Primul diagnostic al medicului e entorsă la glezna dreaptă, iar dacă el se va confirma, atunci nu va putea evolua miercurea viitoare, împotriva roş-albaştrilor.

Cum arată clasamentul în Serie A
1. Milan 33p
2. Lazio 30
3. Juventus 27
4. Napoli 27
5. Inter 23
6. Sampdoria 23

Steaua are 4.000 de bilete
Narcis Răducan a primit din partea celor de la Napoli 3.000 de tichete, mare parte din cota rezervată echipei oaspete pe San Paolo. Şefii grupării italiene au mai păstrat alte 1.000 de bilete pentru românii din Italia, care vor putea achiziţiona tichete direct de la casele satdionului din Napoli prezentînd buletinul sau paşaportul. Presa italiană a scris ieri că Napoli a pus deja în vînzare tichete pentru jocul cu Steaua şi că s-au vîndut deja peste 15.000, organizatorii estimînd că partida se va disputa cu casa închisă! Capacitatea arenei San Paolo e de peste 60.000 de locuri.

Tănase află azi dacă joacă la Napoli
Azi, Cristi Tănase va face un RMN în urma căruia se va stabili cu exactitate gravitatea accidentării de la meciul cu U Cluj. Vestea bună e că cei din Ghencea exclud posibilitatea unei rupturi, caz în care mijlocaşul ar fi ratat sigur partida din Italia. Dacă analiza va confirma că Tănase are doar întindere, acesta ar putea forţa, intrînd din primul minut. Asta şi pentru că meciul de la Napoli este ultimul al sezonului şi, chiar dacă fotbalistul va suferi o mică leziune, el va fi apt la începutul pregătirilor, undeva pe 9-10 ianuarie 2011.


Încă un ghinion pentru Emeghara
După ce a absentat peste două luni din cauza unei rupturi musculare suferite pe Anfield Road, fundaşul nigerian n-a putut fi trecut pe foaia de joc nici la partida cu U Cluj, de luni seară. Emeghara a suferit o contuzie la unul dintre degetele de la picioare după ce a fost călcat de un coechipier la un antrenament şi n-a mai putut încălţa gheata de joc.

Jucătorii au primit liber după meci
Marius Lăcătuş şi-a recompensat elevii după victoria cu U Cluj. El a decis să le permită acestora să meargă acasă, deşi de la venirea lui Mihai Stoica în Ghencea regula era ca după fiecare meci echipa să înnopteze în cantonament pentru o refacere cît mai bună.

"Nu-mi place Steaua!"
Emeric Ienei nu e entuziasmat de ultimele evoluţii ale echipei din Ghencea. "Nu mi-a plăcut jocul Stelie nici cu U Cluj, nici cu Liverpool. Lăcătuş are nevoie de timp să facă o echipă redutabilă. Cu o pregătire bună de iarnă jucătorii pot creşte. Tănase e o pierdere pentru meciul cu Napoli, s-a acomodat la jocul echipei! E singurul stelist care mai driblează", a spus cel care a cucerit Cupa Campionilor cu Steaua în 1986.

"Mi-e jenă să vorbesc de titlu!"
Mihai Stoica spune că locul 7 este unul care nu face cinste echipei. "Cînd eşti pe această poziţie şi te numeşti Steaua Bucureşti, nu ai cum să fii mulţumit. Şi cînd eşti pe locul doi sînt probleme! Mi-e jenă să vorbesc acum de titlu, situaţia e alarmantă, sîntem mult sub aşteptări!", a declarat managerul general din Ghencea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
epishebe
epishebe  •  08 Decembrie 2010, 11:12

@#2(alex.xavier): daca taceai, filosof ramaneai! Invata sa scrii corect si dupa intra sa comentezi, really... Si eu cred ca Steaua VA reusi sa tina piept!

mcbadea
mcbadea  •  08 Decembrie 2010, 08:06

Si asta stie ce atmosfera e...:) sa merga la meciurile cu as roma, cu juve, cu milan, cu inter. Sa vada si asta ce atmosfera fac astia 70-80 mii. Un sezon intreg am fost la meciurile lui napoli de acasa. Nici nu se compara cu vreo echipa romaneasca. Prezent pe stadion. Forza Napoli

drughi009
drughi009  •  08 Decembrie 2010, 02:08

nu-l mai sunati pe senilul de jenei e depasit total de fotbalul actual , nu stia niciun jucator de la nationala italiei , n-a auzit de aron lennon, e praf se uita la meciuri ca la documentare , a cazut lavezi o sa cada si cavani sambata la genoa

Vezi toate comentariile (3)
Comentează