INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SLASK WROCLAW - RAPID

Nobilii anticomunişti! » Suporterii adversarei Rapidului sunt mai cunoscuţi decît clubul de fotbal

Fanii lui Slask sînt printre cei mai recalcitranţi din Polonia
Fanii lui Slask sînt printre cei mai recalcitranţi din Polonia

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 05 august 2011 21:34

Vicecampioana Poloniei nu ar trebui să-i sperie pe giuleşteni. Mai cunoscuţi sînt fanii echipei din Wroclaw, consideraţi naţionalişti.

Pînă să aflăm dacă "tricolorii" vor face cunoştinţă cu noua arenă Miejski, calificîndu-se la Euro, Rapid merge pe 18 august să-şi ia viza pentru grupele Europa League la Wroclaw, dar pe vechiul stadion. Slask a ajuns vicecampioana Poloniei după ce a fost preluată în septembrie trecut de Orest Lenczyk (68 de ani). Antrenorul cu patru decenii de carieră, aflat la al doilea său mandat la verzi-alb-roşii după experienţa dintre 1979 şi 1981, şi care a luat un titlu cu Wisla Cracovia.

Slask are 6 străini în lotul evaluat la 15,5 milioane de euro de transfermakt.de: argentinianul Cristian Diaz, bosniacul Amir Spahici, slovacul Kelemen, slovenul Rok, olandezul Voskamp şi vîrful brazilian de 19 ani Alexandre, însă numai jumătate dintre aceştia sînt titulari cu Lenczyk.

Cine e Slask Wroclaw?

- Clubul fondat în 1947 are doar un singur titlu în palmares (1976-'77) şi două Cupe ale Poloniei (1976, 1987)

- Slask a jucat o etapă din noul sezon, remizînd "afară" (1-1) cu Widzew Lodz

- În Europa League le-a eliminat pe Dundee United (1-0, 2-3) şi pe Lokomotiv Sofia, după loviturile de departajare, ambele manşe încheindu-se cu 0-0

- Situat pe rîul Odra, Wroclaw e capitala Sileziei şi al patrulea oraş al Poloniei (632.561 de locuitori)

- Va găzdui meciuri de la Euro 2012, pe noul stadion Miejski, 42.771 de locuri. Dar Rapid va juca pe vechiul "Oporoska", 8.346 capacitate

- "Nobilii din Wroclaw", cum sînt porecliţi fanii lui Slask, sînt anticomunişti, avînd legături cu fostul Sindicat Solidaritatea, şi afişează mereu bannere cu mesaj patriotic la stadion

Echipa-tip: Kelemen - Celeban, Pietrasiak, Spahici, Wasiluk - Cetnarski, S. Dudek, Elsner, Mila - Sobota, C. Diaz
Antrenor Orest Lenczyk

300 de mii de euro a plătit Slask pe atacantul olandez Voskamp de la Sparta Rotterdam, la fel ca pe mijlocaşul Cetnarski de la Belchatow.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
iulian96alexx
iulian96alexx  •  25 August 2011, 23:23

Toate meciurile din Europa League live aici in HD www.tivisport.info www.tivisport.info www.tivisport.info www.tivisport.info

ironic
ironic  •  06 August 2011, 14:38

Suporterii unei echipe , Cam violete si-nfrăţite cu " jabiru' " Au inceput prin "B" sa ţipe : "Forţa Poli...Bragadiru !

ironic
ironic  •  06 August 2011, 13:51
Postat de clau19k pe 06 August 2011, 12:15

@ ironic "Cu poezioare ocazionale Nu reuşeşti să avansezi deloc, Iar poantele-s aşa originale De parcă-s cumpărate la talcioc." Raspuns : Frustrarea este tare mare / Ca la toti comunisti / Cand vedeti cei mai frumosi suporteri / Cum sunt polistii si rapidistii. Mereu superiori / Mereu in fruntea voastra / Sa moara steaua si dinamo / Ca suntem in fata voastra.

Ai o poezie peste poate, Codificată până la refuz Şi zău că am rămas confuz Descoperind… cuvinte-ncrucişate! P.S. " Ca la toti comunistii " cred c-ai vrut sa scrii , nu-i asa ?!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează