INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PSV - RAPID, AZI, 20:00, SPORT.RO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Obiectivul Rapidului în meciul cu PSV: "Să nu luăm multe"

Rapid va juca în deplasarea de la Eindhoven ultimul meci din cupele europene din acest sezon
Rapid va juca în deplasarea de la Eindhoven ultimul meci din cupele europene din acest sezon

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2011 21:08

Giuleştenii şi-au fixat obiectiv în Olanda să nu se facă de rîs în faţa cîştigătoarei grupei, echipă care i-a marcat de trei ori lui Coman în tur.

Fără o miză concretă, dar plini de indisponibilităţi, giuleştenii s-au gîndit la ce-i mai rău pentru meciul din seara asta. Elevii lui Răzvan Lucescu strîng rîndurile pentru a nu le da ocazia olandezilor să-şi menţină media de aproape trei goluri date pe meci, cît are PSV în ultimele cinci întîlniri.

"Olandezii joacă ofensiv, marchează mult, însă nu luăm în calcul o înfrîngere la un scor umilitor. Nu trebuie să ne gîndim că vom lua multe şi căutăm să obţinem un rezultat onorabil", a declarat Daniel Pancu la plecarea în Olanda. Răzvan Lucescu va miza în seara asta pe un prim "11" format preponderent din rezerve, însă tocmai pentru a nu risca un eşec la un scor fluviu se gîndeşte să nu-l scoată din poartă pe Dani Coman.

"Stilul Mourinho, nu tiki-taka"
De cînd a revenit în Grant, Lucescu jr. a încercat să imprime Rapidului un stil de joc asemănător cu cel brevetat de idolul său, Pep Guardiola, dar jucătorii nu simt că ar fi început să evolueze cîtuşi de puţin precum Barcelona. "Nu prea e tiki-taka la noi. Ştiu că Răzvan e fan Guardiola, dar ca stil aduce mai mult cu Mourinho", a dezvăluit Pancone.

11 goluri au încasat alb-vişiniii în ultimele şase întîlniri oficiale

"Am început foarte bine, totul părea OK, dar, din păcate, n-am mai reuşit să mai adunăm nici un punct în Europa şi nu înţeleg de ce! Poate şi experienţa şi-a spus cuvîntul, chiar nu înţeleg ce s-a întîmplat" (Ovidiu Herea, mijlocaş Rapid)

Renunţă la bani ca să fie liber

Chiar dacă şi-a depus memoriu să devină liber, Cosmin Gîngioveanu va încerca zilele următoare să ajungă la o înţelegere cu rapidiştii pe cale amiabilă. Mijlocaşul e dispus să renunţe la banii pe care-i mai are de încasat de la Rapid, 15.000 de euro, pentru a fi lăsat să plece gratis.

Ioniţă, tot mai aproape de Rapid
Şansele lui Alexandru Ioniţă (22 de ani) de a reveni în Grant au crescut în ultimele zile. Atacantul sub contract cu FC Koln tocmai a ratat o mutare la Kaiserslautern şi agentul lui, Traian Gherghişan, ia în calcul acum să treacă la discuţii şi cu Rapidul pentru un împrumut pînă la vară. Fostul golgeter al Giuleştiului nu mai prinde echipa "ţapilor", iar rapidiştii vor să aducă cel puţin un vîrf la iarnă, Cassio şi Sburlea fiind pe făraş.

Inbox:
- Înainte de plecarea spre Olanda, giuleştenii l-au avut oaspete la Pro Rapid pe Mircea Lucescu. Printre cei care n-au ratat ocazia să facă o poză cu titratul antrenor al lui Şahtior a fost şi mijlocaşul Iulian Apostol.
- Mijlocaşul Alexandru Ioniţă a făcut deplasarea cu restul lotului în Olanda şi poate primi azi cadou primele sale minute în Europa. El a împlinit ieri 17 ani.
- Ovidiu Herea nu se va mai opera la Bologna, cum programase iniţial. Intervenţia chirurgicală la meniscul genunchiului drept va fi efectuată la o clinică din Roma, unde s-au mai tratat cu succes Totti şi Lobonţ. El speră să fie apt de joc într-o lună de la data operaţiei.
- Lovitura de începere a meciului din seara asta o va da olandezul Danny Koevermans. Fost la PSV, atacantul s-a transferat la o grupare din Canada, iar gestul de azi va simboliza despărţirea oficială de fani.

Echipe probabile:

PSV: 33. Sinouh - 27. Marzo, 18. Derijck, 4. Marcelo, 43. Willems - 10. Wijnaldum, 24. Ritzmaier, 16. Rabiu, 20. Labyad - 42. Locadia, 7. Toivonen
Antrenor: Fred Rutten
Rezerve: 1. Isaksson, 5. Pieters, 8. Engelaar, 9. Matavz, 11. Lens, 17. Tamata, 23. Ojo
Absenţi: Strootman, Mertens (suspendaţi), Manolev, Bouma (accidentaţi)

Rapid: 1. D. Coman - 2. Rui Duarte, 16. Burcă, 15. Oros, 19. Bozovici - 20. Grigorie, 5. Alexa, 8. N. Grigore - 24. Surdu, 21. Sburlea, 7. Deac
Antrenor: Răzvan Lucescu
Rezerve: 89. C. Straton, 4. M. Antonio, 9. Cassio, 11. Pancu, 30. Al. Ioniţă II, 32. I. Apostol, 80. Teixeira
Absenţi: Ezequias, Herea, M. Roman, V. Creţu, Glauber (accidentaţi)

Arbitru: S. Evans. Asistenţi: E. King, P. Thomas (toţi din Ţara Galilor)

Clasament:

1. PSV 5 4 1 0 11-4 13p

2. Legia 5 3 0 2 7-7 9

3. Hapoel 5 1 1 3 8-9 4

4. Rapid 5 1 0 4 4-10 3

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (23)
crystyanbet
crystyanbet  •  15 Decembrie 2011, 14:06

sper ca steua sa cada cu psv

blaustein
blaustein  •  15 Decembrie 2011, 14:05

Cam asta-i diferenta dintre Rapid si Steaua. Oricum, dupa parerea lor, ei sunt mereu invingatorii morali :)

steaua.libera
steaua.libera  •  15 Decembrie 2011, 14:06

Inainte de ultimul meci din grupe, obiectivul Stelei era "Primavara europeana", iar al Rapidului e sa nu ia multe. Fix asta e diferenta dintre Steaua si Rapid. A, si inca ceva: SINGURA VOASTRA PERFORMANTA, ELIMINAREA IN FATA NOASTRA!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează