INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA-TWENTE 0-1

FOTO Ola John, "Regele Balonului" » Steaua a pierdut meciul tur cu Twente, 0-1

Articol de GSP - Publicat joi, 16 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 februarie 2012 00:46

Steaua a pierdut meciul tur din "şaisprezecimile" Europa League contra echipei olandeze Twente, 0-1. Returul se va disputa la Enschede, pe 23 februarie.

Ilie Stan şi-a ţinut echipa sus şi cu un presing agresiv, steliştii i-au pus sub presiune pe fundaşii lui Twente. Rusescu a trimis în două rînduri pe lîngă, iar Tatu a avut singurul şut pe poartă al Stelei(21).

De Jong a luftat dintr-o poziţie foarte bună, din doar 7 metri şi steliştii au scăpat cu faţa curată. Tătăruşanu a salvat în două rînduri şi a permis roş-albaştrilor să intre la pauză la egalitate cu Twente, 0-0.

Steliştii şi-au complicat misiunea prin gafa lui Prepeliţă. Mijlocaşul i-a dat ocazia lui Ola John să ia o acţiune pe cont propriu şi să-l învingă pe Tătăruşanu cu un lob(53). Tatu a fost activ, dar ineficient. Brazilianul a şutat periculos la colţul lung în minutul 70, mingea a trecut milimetric pe lîngă poarta lui Mihaylov.

Steliştii au înclinat terenul spre poarta olandezilor. Tănase a prins un şut sănătos de la distanţă, dar Mihaylov a respins în corner. Centrarea bună a lui Brandan de la colţ a fost reluată cu capul puţin peste transversală de Geraldo(80), norocul părînd să le fi întors spatele roş-albaştrilor. Steaua - Twente, 0-1 şi speranţele roş-albaştrilor rămîn pentru returul din Olanda.

Aceasta este echipa Stelei: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Brandan -  Rusescu,  Prepeliţă,  Bicfalvi, Tănase -  Tatu, Nikolici. Rezerve: Stanca,  Iliev,  Fl. Costea, Răduţ,  M. Costea,  Latovlevici,  Martinovici

UPDATE 20:50 //
Prelata care acoperea gazonul a fost îndepărtată. Se aşteaptă ca, în jurul orei 21:00, ninsoarea să se oprească. În acest moment sînt circa 4.000 de suporteri

UPDATE 20:40 // Deşi ninge destul de dens, cei de la INMH au anunţat că că ninsoarea se va opri cu o oră înainte de meci. Autocarul Stelei a ajuns la stadion.

UPDATE 20:20 // Suporterii Stelei au venit la stadion cu arme împotriva frigului. Aceştia şi-au adus pături de acasă şi, spre bucuria lor, organizatorii i-au lăsat să intre cu ele.

UPDATE 20:04 // Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan a vorbit la GSP TV despre situaţia suprafeţei de joc. "Avem un gazon în stare foarte bună. La şedinţa de dimineaţă, oficialii UEFA chiar ne-au felicitat pentru că nu le-a venit să creadă că, la cum arată Bucureştiul, noi putem să organizăm în condiţii bune acest meci. Îi sfătuiesc pe suporteri să evite să vina cu maşina la meci"

UPDATE 19:30 // Porţile stadionului s-au deschis cu două ore şi jumătate înainte de startul partidei.
La intrările arenei aşteptau deja cîteva sute de suporteri.

UPDATE 19:15 / Organizatorii au acoperit gazonul de pe Arena Naţională cu o prelată subţire imediat după ce ninsoarea s-a pornit în Bucureşti. Instalaţia de încălzire a gazonului nu va fi pornită deoarece se poate produce noroi.

UPDATE 18:30 / În Bucureşti temperatura este de -3 grade şi a început să ningă uşor. Organizatorii sînt permanent în alertă, pentru ca vremea de afară să nu împiedice buna desfăşurare a partidei, mai ales să nu afecteze gazonul de pe Naţional Arena.
Citeşte şi:
Tot ce trebuie să ştii despre Steaua - Twente. Cît de frig va fi, cum ajungi, cine joacă!
****
Steaua reia, în această seară, aventura europeană, întîlnind gruparea olandeză FC Twente în şaisprezecimile Europa League.

Roş-albaştrii s-au calificat în această fază după ce s-au clasat pe locul doi în Grupa J, după Schalke 04. De partea cealaltă, olandezii au pătruns în ultimele 32 după ce au terminat pe primul loc o grupă cu Wisla Cracovia, Fulham şi Odense.

Cele două echipe s-au întîlnit şi în ediţia 2009-2010 a competiţiei. Atunci, ambele meciuri s-au încheiat la egalitate, 1-1 la Bucureşti şi 0-0 la Enschede.

Echipa învingătoare din această dublă manşă va întîlni, în optimile Europa League, învingătoarea din "dubla" Viktoria Plzen (Cehia) - Schalke 04 (Germania).


STEAUA:
Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Brandan -  Rusescu,  Prepeliţă,  Bicfalvi, Tănase -  Tatu, Nikolici. Rezerve: Stanca,  Iliev,  Fl. Costea, Răduţ,  M. Costea,  Latovlevici,  Martinovici

TWENTE : : Mihaylov - Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales - Janssen, Brama, Fer - O. John, De Jong, Chadli. Rezerve: Boschker, Bentsson, Leugers, Buysse, Roseler, Bajrami, Plet

Partida dintre Steaua şi Twente va începe la ora 22:05, urmînd să fie transmisă în format liveTEXT pe gsp.ro şi m.gsp.ro, în direct la postul de televiziune PRO TV şi la Radio GSP.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (894)
saviola2_8
saviola2_8  •  17 Februarie 2012, 19:28
Postat de haideusicfr pe 17 Februarie 2012, 18:48

In orice caz ,ati primit o lectie .Si o sa mai primiti ! E de-abia inceputul. Sa *recapitulez* : Ghencea nu e a voastra ( in ciuda optimismului ciobanului ca s-a schimbat ministrul-de fapt e tot ala !!) echipa merge prost ,din Europa sunteti ca si eliminati, la campionat nu aveti nici o sansa !!!

de ce am primit o lectie? si daca suntem eliminati de twente care e lectia? sau rusinea? twente e o echipa buna iar steaua nu s-a facut deloc de ras chiar merita un egal, cel putin dar asta poate vede doar un om care e obiectiv nu subiectiv si daca vom fi eliminati din europa ce? am trecut de grupe deja pt nivelul fotbalului romanesc ne`am autodepasit iar in campionat sansele la titlu sunt mici dar mai sunt, asa si? unde e tragedia? unde scrie ca steaua trebuie sa castige o cupa europeana an de an sau campionate? sau sa ajunga prin nu stiu ce faze ? tragedia e la voi ca nu puteti dormi de steaua, steaua ramane simbolul si etalonul fotbalului romanesc.

haideusicfr
haideusicfr  •  17 Februarie 2012, 18:48

In orice caz ,ati primit o lectie .Si o sa mai primiti ! E de-abia inceputul. Sa *recapitulez* : Ghencea nu e a voastra ( in ciuda optimismului ciobanului ca s-a schimbat ministrul-de fapt e tot ala !!) echipa merge prost ,din Europa sunteti ca si eliminati, la campionat nu aveti nici o sansa !!!

haideusicfr
haideusicfr  •  17 Februarie 2012, 18:43
Postat de raulviola21 pe 17 Februarie 2012, 14:27

Buna ruturor! Sincer imi pare nespus de rau pentru acest rezultat, aseara am fost stelist,chiar daca sunt din TM. Consider ca Stelei i-a lipsit concentrarea in fata portii si un marcator,cum zice D-l Iordanescu. Twente nu mai este deloc echipa de acum 2 ani, de mult nu am mai vazut o aparare atat de slaba ca cea a olandezilor, dar totusi Steaua nu a inscris. In primele 10 0 de minute fundasii lor au dat 3 pase direct in afara terenului. Daca Domnul Stan si compania isi doresc calificarea vor merge in Olanda si vor castiga fara drept de apel, pentru ca este o echipa destul de subtire Twente.

Ce sa-ti spun ( explic ) fotbalul se joaca pe goluri.In plus olandezii au *stat* mult mai bine in teren ,au pasat (importanta e circulatia balonului nu a jucatorilor!!) ,jucatori solizi ,tehnici ,cu viziune. Ce e caracteristic Stelei ? Jocul haotic alandala fara orizont ( ia cate unul mingea fuge ,fuge intra in unghi mort dupa care se opreste !!!). Cel putin jumatate din echipa Stelei nu ar avea loc la echipa a doua a CFR-ului ! Ce sa faca CFR-ul cu jucatori ca fratii Costea ,Dananae ( asta nume de * campion * !!) ,Prepelita ,Radut,Bicfalvi ( asa si asa ),Tatu...Rusescu chiar ... Brandan da ,Geraldo ,Machado ,Nicolici poate ...restul ... Unde va sunt transferurile ?

Vezi toate comentariile (894)
Comentează
Close