INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - NAPOLI 3-3

Pantelis va plăti scump pentru cartonaşul roşu cu Napoli » Kapetanos va fi out!

Articol de , - Publicat sambata, 02 octombrie 2010 00:00

Steaua îi pregăteşte o amendă record de 62.500 de euro, la iarnă aproape sigur îl va pune pe liber, în timp ce UEFA îl consideră recidivist şi îi va da multe etape de suspendare.

Atacantul va primi o suspendare de minimum 4 etape şi nu va mai prinde nici un meci din grupe, Steaua rămînînd fără atacant de careu, pentru că nici Bilaşco n-are drept de joc

Omul negru al meciului Steaua - Napoli e, pentru conducerea Stelei, nu arbitrul polonez, ci Pantelis Kapetanos. Eliminat în minutul 31, grecul a umplut paharul nemulţumirilor faţă de el şi riscă o amendă istorică. Şefii Stelei vor să-i aplice o sancţiune financiară de 25 la sută din întreg contractul pe un an, adică 62.500 de euro. Este maximum cu cît îl poate amenda, conform legislaţiei contractelor fotbaliştilor.

Gigi cere amenda maximă
"A făcut o mare tîmpenie şi va plăti pentru acest lucru", a spus Becali la finalul partidei. Cum, oricum, îl avea pe lista neagră pe grec, în principal din cauza salariului enorm pe care acesta îl primeşte, cel mai mare din lot, de 250.000 de euro, Gigi a cerut oamenilor din club să taie în carne vie.

Decizia de a-i aplica o amendă mare vine şi pentru că nu e prima oară cînd un gest premeditat al grecului pune în mare pericol un obiectiv al clubului. Anul trecut, în primul meci al primului tur preliminar din Europa League, la Steaua - Ujpest 2-0, a fost eliminat, la scorul de 0-0. Pînă la urmă, Steaua a învins atunci şi s-a calificat.

Nici Kape, nici Bilaşco
Pe lîngă faptul că îl consideră pe Kapetanos responsabil de faptul că nu s-a cîştigat meciul, Steaua va avea de suferit şi pe viitor din cauza lui. Fiind recidivist, atacantul va fi suspendat minimum 4 etape şi nu va mai putea evolua în nici un meci din actuala grupă a Europa League! Mai mult, Steaua, practic, nu va avea la dispoziţie nici un atacant de careu, pentru că nici Bilaşco n-are drept de joc, el neputînd fi trecut pe lista UEFA întrucît a evoluat pentru Urziceni în aceeaşi competiţie.

0 ocazii de gol a avut Napoli cît timp Steaua a jucat în efectiv complet şi nu mai puţin de 11 după ce Kapetanos a ieşit de pe teren

La iarnă va fi dat afară?
Pe lîngă amenda care o va suporta, Kapetanos e în mare pericol să fie dat afară de la Steaua la iarnă. Trei sînt motivele. Primul: Becali vrea să scape de toţi jucătorii cu salarii foarte mari. Al doilea: lui Kapetanos îi expiră contractul în vara viitoare, cînd Steaua îl va pierde gratis, astfel că ar putea alege să nu-i mai achite încă 6 luni o sumă care depăşeşte 100.000 de euro. Al treilea: Becali nu-l înghite pe Kapetanos, care s-a plîns de cantonamentele lungi şi de faptul că se schimbă antrenorii prea des. "Un nesimţit, nu trebuia să declare el aşa ceva", a răbufnit Gigi după ce a citit interviul lui Pantelis din Gazetă.

După meci a susţinut că n-a lovit
Kapetanos s-a comportat şi la sfîrşitul meciului, la stadion, exact ca pe teren, imediat după ce a văzut cartonaşul roşu. A susţinut că e nevinovat. "Nu l-am lovit pe fundaş", le-a spus Pantelis colegilor, aceştia ieşind de la vestiare cu versiunea grecului: "Nu ştiu dacă a fost corectă eliminarea".

Îşi cere scuze azi?
Faptul că aproape toată lumea l-a pus la zid după meci l-a determinat pe Kapetanos să solicite ieri organizarea unei conferinţe de presă. Astăzi la prînz, Pantelis va vorbi în faţa jurnaliştilor şi va oferi explicaţii pentru gestul său din minutul 31. Colegi de-ai săi au dezvăluit ieri că Pantelis îşi va cere scuze pentru ce a făcut în meciul cu Napoli şi pentru că şi-a lăsat colegii în inferioritate.

15 cartonaşe în 26 de luni
Kapetanos e unul dintre jucătorii care s-au abonat la cartonaşe galbene sau roşii. De cînd a venit la Steaua, iulie 2008, şi pînă azi a încasat nu mai puţin de 15 cartonaşe în 73 de meciuri, dintre care 3 sînt roşii.

WWW.GSP.RO
Şi fanii îl acuză

Siteul gsp.ro a lansat ieri o întrebare pentru suporterii din Ghencea: eliminarea lui Kapetanos a fost elementul decisiv din cauza căruia Steaua nu a cîştigat? S-au strîns peste 14.000 de voturi, mult mai multe decît asistenţa din tribunele stadionului joi seară, şi majoritatea au susţinut că dacă Pantelis nu ar fi încasat "roşu", Steaua ar fi învins:

Mai egala Napoli dacă nu era eliminat Kapetanos?
Da, au echipa puternică şi ar fi reusit să egaleze    23,3%
Nu, în "11" Steaua se apăra altfel    76,7%

Steaua a pierdut 70.000 de euro
Pe lîngă cele două puncte, Steaua a mai pierdut ceva important în meciul cu Napoli. Bonusul financiar oferit de UEFA pentru un succes în grupele Europa League e dublu faţă de cît se dă pentru un egal. Dacă s-ar fi terminat meciul cu scorul de 3-2, roş-albaştrii ar fi încasat 140.000 de euro. Aşa, vor lua doar 70.000. Diferenţa e aproape cît amenda pe care o va suporta Kapetanos.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
bodnarvasile
bodnarvasile  •  03 Octombrie 2010, 00:49

jos palaria pt ce a facut pt STEAUA,dar pt asta nu trebuie sa i se ierte , toate prostiile pe care le face pe teren..Amendat sa se invete minte. P.S drum bun daca tot ameninta ca se duce

bobbypintilie
bobbypintilie  •  02 Octombrie 2010, 15:00
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

bo-zg-ore invata romaneste,nu de alta dar ne chiuim sa te intelegem...stiu ca ai intentii bune dar vezi-ti in khizda mhatii de ungurii tai aia negri de la clij!...apropo' de la anul va vad in B!

sfantuzu
sfantuzu  •  02 Octombrie 2010, 12:06

cum da-ti ma vina pe el...se vede ca nu a vrut sa lovesca,nu a vut intentie...ati uitat ca sezonul trecut a scos de atatea ori echipa din c.a.c.a.t.Asa e la noi face zece lucruri bune se te alegi cu o palma pe umar si cu un bravo iar cand gresesti(ca doar oameni suntem)toti vor sa te spanzure...Fortaza Steaua si moarte lui Borsk...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează