INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ŢSKA SOFIA - STEAUA, JOI, 20:30, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Portretul omului care i-a enervat pe stelişti: "Eu nu fac echipa, eu stau la piscină"

Borisov seamănă mai mult cu Miron Cozma, se amuză pe seama lui Gigi şi vorbeşte cu respect despre Giovani
Borisov seamănă mai mult cu Miron Cozma, se amuză pe seama lui Gigi şi vorbeşte cu respect despre Giovani

Articol de - Publicat joi, 25 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 20:37

Borisov povesteşte ce legături are cu familia Becali şi de ce crede că el e un patron mai bun decît are Steaua.

Gigi Becali n-a nimerit numărul. Dimităr Borisov n-are 87 de bodyguarzi în jurul lui. Dar cînd apare în parcul în care se află stadionul lui ŢSKA, un spaţiu care seamănă bine cu complexul Dinamo, are în preajmă doi băieţi îmbrăcaţi în tricouri negre mulate pe muşchi.

Stau la terasa barului din incinta stadionului, alături de alţi oameni, cu care Borisov dă noroc după ce coboară dintr-un Mercedes Clasa G. "Am un interviu", le zice. E îmbrăcat lejer, cu cămaşă şi pantaloni largi. Nu seamănă nici cu Gigi Becali, nici cu Copos, nici cu Borcea. Mai degrabă cu Miron Cozma. Rîde la majoritatea întrebărilor, mimica i se schimbă dintr-o dată şi se încruntă cînd îl supără ceva.

- Domnule Borisov, impresia în România e că prietenia cu Giovanni Becali v-a ajutat să-l luaţi pe Junior Moraes în detrimentul Stelei. Aşa a fost?
- Mi-ai pus două întrebări. Unu: da, sînt prieten cu Giovanni de 10 ani, mi l-a prezentat Vassil Bozhkov, fostul patron al lui ŢSKA. Doi: Moraes a venit la Sofia pentru ŢSKA, nu pentru Steaua. Noi l-am vrut de la început, drept dovadă, FIFA îi va da drept de joc pentru ŢSKA, nu pentru Steaua.

- Bine, dar Ioan Becali v-a mai adus jucători şi în trecut...
- Aşa e, Pancu, Florentin Petre, plus Andone antrenor. Au fost discuţii şi despre Contra, în trecut. Nu v-am zis că Giovanni e prietenul meu?

- Şi atunci de ce a anunţat că nu vine la Sofia, la meci?
- Hahaha! Omul e la mare, în Antalya, are alte treburi. În plus, el vine o dată pe lună la Sofia, deci n-ar fi fost o călătorie într-un loc nou.

- Ce aveţi cu Iliev?
- Ai altă întrebare?

- Gigi Becali s-a implicat de cîteva ori în alcătuirea echipei, a şi recunoscut asta, şi e recunoscut că schimbă des antrenorii. Dumneavoastră ce fel de patron sînteţi?
- Ştii ce am făcut eu azi? Am fost la piscină. Şi o să mă duc şi în ziua meciului. Eu vreau să mă relaxez, n-am treabă cu echipa. Vin pe stadion la meci, văd cum o batem pe Steaua, o eliminăm şi gata, mi-ajunge! Auzi, sînteţi mulţi ziarişti români?

- Destul de mulţi. Steaua e clubul din România cu cei mai mulţi suporteri.
- Vezi? Aşa e şi ŢSKA, cel mai tare club din Bulgaria. (Arată în spatele lui şi pe toate laturile barului, unde sînt expuse diverse trofee)

"Iubesc femeile, nu pe Becali!"

- I-aţi numit ţigani pe români?
- Niciodată! N-am zis asta! Dar e absurd să-mi ceri să-mi placă toţi jucătorii de la Steaua. Ar fi imposibil. Dar să ştii, eu cunosc bine fotbalul românesc şi chiar o să mai iau în curînd un jucător de acolo.

- Pe cine?
- E de la Victoria Brăneşti.

- Deci aţi auzit şi de Brăneşti?!
- Tu ştii toate cluburile din prima ligă bulgară?

- Nu pariez că le ştiu pe toate.
- E, eu le ştiu pe toate din România. Şi tot voi ziceţi că m-am luat de fotbalul românesc! Incredibil! Nici măcar pe Nicoliţă nu l-am criticat. Am înţeles că vrea să plece de la Steaua şi o să fac o ofertă pentru el dacă ne calificăm în grupele Europa League. Îmi mai place numărul 5, argentinianul...

- Brandan.
- Aşa, Brandan. Apropo de stelişti, ştiu că s-au cazat la Hilton. Cu ce lot au venit?

- Le lipsesc primele două variante de fundaşi dreapta, Gabi Matei şi Martinovici.
- Hahaha! Asta e chiar tare! N-a zis Becali că-l ia pe Bandalovski, de la mine? Transmite-i să mi-l ofere pe Nicoliţă la schimb!

- Vă place de Gigi Becali? Aţi vorbit mult despre el recent.
- Tu eşti nebun?! Mie-mi plac femeile, nu-mi place de Gigi Becali.

"Grija mea, în fotbal, e să aibă clubul bani suficienţi. Atît. Ce face Becali în România, adică să se implice patronul în decizii tehnice, ar fi ceva unicat în Bulgaria!" (Dimităr Borisov, patron ŢSKA)

"ŢSKA e favorită joi seară. Nu sînt nebun, ştiu ce vorbesc. Merg la meci fără emoţii, dar românii ar trebui să-şi facă probleme!" (Dimităr Borisov, patron ŢSKA)

"L-am invitat pe Gigi la Sofia, cu translator, fără translator, cum vrea el, numai să vină! Dar nu mă bagă în seamă, el e europarlamentar, are treburi prea importante" (Dimităr Borisov, patron ŢSKA)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
knabis
knabis  •  25 August 2011, 13:54
Postat de trupsisufletpentruculori pe 25 August 2011, 10:08

BUEI ,,STELIST BATRAN,, RESPECT CA ESTI BATRAN DAR CU RESPECT ITI SPUN CA ESTI BATRAN DEGEABA.IN PRIMUL RAND TURUL SA JUCAT LA CLUJ NU LA BUCURESTI.AI RAMAS PE BUCURESTI...IN AL DOILEA RAND TU HABAR NU AI DE TACTICA SI PLAN DE JOC...ASTA ERA SI PLANU A DOUA REPRIZA STEAUA SA JOACE PE CONTRA ATAC...ASTA SI AU FACUT SI ASTA AU SI REUSIT.GOL TATU IN MINUTUL 77 ASA SE CASTIGA UN MECI CAND JOCI PE 3 MILIOANE DE EURO !!! CE AI FI VRUT SA ATACAM CONSTANT SI SA SCAPE EI PE COTRA SI SA MARCHEZE ..UN GOL MARCAT AICI AR FI ATARNAT GREU IN RETUR.FARA GOL MARCAT E PEFECT..SI ITI MAI DAU UN PONT ASA CA SA AI CE SA BARFESTI CU BATRANI IN PARC LA O PARTIDA DE TABLE..STEAUA TOT PE CONTRA ATAC VA JUCA SI AZI

ar trebui sa-ti pui nick GURA SI FUND PT FECALI.Si nu uita:CU CAT IUBESTI STEAUA MAI MULT CU ATAT IL URASTI PE FECALI MAI MULT

jiji_belciug
jiji_belciug  •  25 August 2011, 12:49

"- Le lipsesc primele două variante de fundaşi dreapta, Gabi Matei şi Martinovici. - Hahaha! Asta e chiar tare! N-a zis Becali că-l ia pe Bandalovski, de la mine? Transmite-i să mi-l ofere pe Nicoliţă la schimb!" Daca e serios bulgarul... ar trebui sa-l sune ciobanul in secunda doi

lukasoil3
lukasoil3  •  25 August 2011, 12:45
Postat de wollt_r pe 25 August 2011, 03:45

pai uite si tu un titlu marca GSP _____________________________ "Capcana timpului! » Steaua a călătorit într-un oraş înapoiat faţă de Bucureşti, dar mult mai verde" _____________________________ Ziaristii lui peste te mai miri ca nu ne poate inghitii nimeni ... pai cu ce-i asa superior Bucurestiul nostru ?? cu haitele de caini ? cu Cersetorii tiganii si gunoaiele ? cu cladirile cu bulina rosie ? cu strazile pline de gropi ? .................... sunteti buni sa faceti mistouri ieftine ... mentalitate romaneasca ... si te mai miri ca ne zic aia in fel si chip ....

bai frate de-ai vazut asa ceva.......daca scriu ca Bucurestiul e mai frumos ca Sofia , nu e bine, daca scriau invers era de rau........tu esti gica contra, nicicum nu e bine

Vezi toate comentariile (54)
Comentează