INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SLASK WROCLAW - RAPID 1-3

Rapid a cîştigat cu 3-1 în Polonia » Revanşa anonimilor

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 19 august 2011 09:27

Rămaşi pe dinafară în ultimii trei ani, giuleştenii au făcut un meci foarte bun la Wroclaw, pe terenul vicecampioanei Poloniei, şi sînt cu un pas în grupele Europa League

Rămaşi pe dinafară în ultimii trei ani, giuleştenii au făcut un meci foarte bun la Wroclaw, pe terenul vicecampioanei Poloniei, şi sînt cu un pas în grupele Europa League

Rapidul abia aştepta să respire aerul competiţiilor europene, iar aseară a luat o opţiune importantă pentru calificare. Extrem de motivaţi, rapidiştii n-au riscat nimic, iar asta s-a văzut şi în unsprezecele de start trimis de Răzvan Lucescu. Forţat de absenţa de ultim moment a accidentatului Teixeira, fostul selecţioner l-a preferat în linia mediană, în dauna lui Apostol, pe Grigore, un fotbalist mai defensiv.

VIDEO: CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI DE LA MECI!

Bomba lui Grigore
O dată cu fluierul de start, au început să se vadă şi emoţiile. După doar 5 minute, neatent, Duarte l-a scăpat din marcaj pe Diaz, care l-a culcat la pămînt pe Coman, însă lobul său a lovit stîlpul porţii. Profitînd de dezorientarea românilor, leşii au început să dicteze ritmul. A ieşit o luptă crîncenă, tibiile trosneau, tricourile se rupeau. Fără faze de poartă! Pînă în minutul 16, cînd Mila, cel mai bine plătit polonez cu 130.000 de euro pe sezon, a executat impecabil o lovitură liberă, învingîndu-l pe Coman. Culmea, a fost momentul în care Rapidul s-a trezit! Cassio a trimis din voleu puţin pe lîngă poartă, iar apoi Grigore, surpriza lui Răzvan, a prins şutul vieţii şi a marcat de la 35 de metri, mingea lovind transversala înainte de a ajunge în plasă. Era minutul 24, iar în tribună, Copos începuse să zîmbească.

Contraatac de manual
Pe teren, Rapidul a redevenit echipa din intersezon, cînd a impresionat pe toată lumea prin posesie şi presing avansat. Surdu a trecut pe lîngă gol, neajungînd la o minge trimisă în faţa porţii de Roman, iar apoi a şutat slab din poziţie bună. Şi a venit minutul 24, cînd Alexa l-a găsit perfect în adîncime pe fostul stelist. Romeo a scos doi adversari din joc, i-a pasat lui Bozo, a cărui centrare la firul ierbii a fost trimisă în plasă de Roman, după ce Cassio sărise peste minge, iar giuleştenii au intrat la vestiare în avantaj. După pauză, împinşi de la spate de cei 8.000 de suporteri, polonezii s-au aruncat în atac, dar Diaz (49), Voskamp (51) şi Mila (60) nu l-au putut învinge pe Coman.

Roman-show
Elanul leşilor s-a stins repede şi pînă la final rapidiştii au controlat total jocul, Roman a făcut ce-a vrut cu toţi adversarii ieşiţi în cale, Alexa a recuperat minge după minge, iar Surdu, cu sprinturile sale, le-a scos sufletul fundaşilor de la Slask. În minutul 79, Pancu putea să marcheze iar, însă şutul său a fost respins de Kelemen. Doar pînă la Apostol, care a făcut 3-1 pe tabelă. Scorul putea fi şi mai mare, însă portarul polonezilor a făcut minuni scoţind torpila aceluiaşi Roman, cel mai bun rapidist aseară. Chiar şi aşa, clubul din Grant e foarte aproape de a reveni în grupele Europa League, acolo unde n-au mai fost din sezon 2006-2007, pe cînd pe banca tehnică se afla tot Răzvan Lucescu, cel care cînd a venit a spus: "Trebuie să redevenim protagonişti, să ieşim din anonimat!".

Loviţi de ghinion
Răzvan Lucescu a pierdut în ziua meciului doi dintre jucătorii pe care intenţiona să-i trimită pe teren de la început. Ciprian Deac a acuzat dureri la spate şi medicii i-au recomandat să nu evolueze, chiar dacă mijlocaşul împrumutat de la Schalke a făcut infiltraţii pentru a putea juca. De asemenea, lui Filipe Teixeira se pare că i-a recidivat accidentarea care l-a ţinut departe de gazon aproape toată vara. Portughezul e suspect de întindere musculară. În locul lor, Răzvan a mizat pe Surdu, respectiv Grigore.

Au schimbat sponsorul
Dacă la meciurile din Liga 1 giuleştenii evoluează cu Superbet pe piept, aseară alb-vişiniii au purtat echipamente cu Arsis. Motivul? Rapidiştii nu s-au înţeles cu firma de pariuri pentru meciurile din cupele europene. Negocierile continuă şi nu e exclus ca, în eventualitatea în care se vor califica în faza grupelor, Superbet să accepte condiţiile clubului din Grant.

400 de rapidişti în tribune
Elevii lui Răzvan Lucescu au fost încurajaţi aseară de o galerie numeroasă pentru un meci jucat la 1.500 de kilometri distanţă de casă. Aproximativ 400 de giuleşteni au mers în Polonia pentru a-şi susţine favoriţii. Galeria alb-vişinie, formată în marea majoritate de suporteri dezbrăcaţi la bustul gol, s-a comportat foarte bine. Fanii Rapidului au cîntat tot meciul şi, în unele momente, au reuşit să se impună în faţa polonezilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
cristinuzzu
cristinuzzu  •  19 August 2011, 19:23

@tuturor, treaba asta cu altruismul este o chestiune de bon-ton pe care aproape toti o adopta dar foarte putini isi doresc cu adevarat ca adversarele lor sa ajunga departe. Ipocrizie se numeste. Nu sunteti obligati sa fiti solidari, este o optiune, asa ca daca nu simtiti ceva cu adevarat, nu afirmati. Daca te simti lezat de comentariul meu este foarte probabil ca tu sa fii unul dintre acestia :) Stima

coldplay3r
coldplay3r  •  19 August 2011, 18:51

intr un fel sunt stelist, dar rapidul a jucat cel mai bine dintre toate echipele romanesti. bine, nici wroclaw nu cred ca e la nivelul cska-ului, dar meciul de aseara a inchis gura tuturor care nu credeau in potentialul celor care urmeaza sa se intoarca sub podul grant. Rapidul e favorita principala la titlu daca isi pastreaza constanta si ambitia comuna. Sa speram ca vom avea iar un sfert de finala Steaua-Rapid! :D

pescarul.amator
pescarul.amator  •  19 August 2011, 14:45

scz pt avatar :D

Vezi toate comentariile (35)
Comentează