INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MAINZ - GAZ METAN 1-1

S-au ars nemţii! » Gazul strică inaugurarea stadionului din Mainz şi obţine un egal excelent pentru retur

Foto: EPA/IntactImages +6   FOTO
Foto: EPA/IntactImages

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 iulie 2011 23:29


ECHIPELE DE START
MAINZ
Muller - Bungert, Svensson, Noveski, Pospech  - Polanski, Ivanschitz -  Soto, Malli, Stieber - Ujag
Rezerve: Wetklo, Fathi, Allagui, Zabavnik, Choupo-Moting, Baungardlinger, N. Muller

GAZ METAN MEDIAŞ
Pleşca - Trtovac, Akaky, Markovici, Pîrvulescu - C. Petre, Cr. Todea, Breeveld, Hoban - Liţu, Bawab
Rezerve:  Vîtcă, Al. Munteanu, Buzean, Fl. Bratu, R. Zaharia, D. Roman, Vukadinovici

Gaz Metan a reuşit un rezultat excelent în prima manşă a duelului pentru play-off-ul Europa League cu Mainz, remizînd 1-1.

Medieşenii n-au glumit cînd au spus că vor să ajungă în grupele Europa League. După ce au eliminat-o pe KuPS, ardelenii au făcut un nou meci foarte bun, reuşind să strige inaugurarea stadionului celor de la Mainz.

Calculele pe hîrtie au fost spulberate în Germania. Chiar dacă n-au putut conta pe Eric de Oliveira, plecat de la echipă din cauza unei probleme cu contractul, medieşenii nu s-au dat bătuţi. N-au renunţat nici după lovitura primită în plex încă din primele minute, cînd l-au pierdut pe Paul Pîrvulescu, accidentat la piciorul stîng.

Zidul Pleşca
Au tremurat în prima repriză, lăsîndu-i pe nemţi să atace în voie. Singurul care nu a părut că nu se teme să-i înfrunte pe nemţi fără vedetele Eric şi Pîrvulescu a fost portarul Pleşca. Răzvan a sărit din bară în bară şi l-a făcut pe Thomas Tuchel, antrenorul lui Mainz, să îşi smulgă părul din cap din cauza paradelor sale.

A fost învins doar o singură dată, la un corner unde Bungert a sărit mai sus decît toţi fundaşii ardelenilor şi a împins cu capul mingea în plasă. Şi atît! În afara golului, Pleşca a făcut minuni, apărînd chiar şi în două faze în care rămăsese singur.

Pentru Raul
Colegii săi au prins încredere, iar în repriza secundă au dat lovitura. La o fază fixă, nemţii n-au reuşit să degajeze balonul, acesta a ricoşat la Bawab, care l-a trimis în plasă fără probleme. Un gol care a redus la tăcere un stadion întreg, plin de suporteri care veniseră să vadă un succes categoric al favoriţilor.

Atacantul Gazului a fugit imediat spre o cameră arătînd un tricou cu un mesaj de încurajare (Animo, Raul!) pentru colegul Raul del Campo, care şi-a rupt piciorul într-un amical.

A fost gura de aer pentru români, care s-au închis şi au ştiut să profite de avantajul mental pe care acel gol l-a asigurat. Au mai fost şi greşeli, e normal, doar e primul sezon european, dar de fiecare dată acolo a fost Pleşca.

Gazul obţine un 1-1 excelent, dar adevărata luptă pentru calificare se va da la Mediaş.


ECHIPELE DE START
MAINZ
Muller - Bungert, Svensson, Noveski, Pospech  - Polanski, Ivanschitz -  Soto, Malli, Stieber - Ujag
Rezerve: Wetklo, Fathi, Allagui, Zabavnik, Choupo-Moting, Baungardlinger, N. Muller

GAZ METAN MEDIAŞ
Pleşca - Trtovac, Akaky, Markovici, Pîrvulescu - C. Petre, Cr. Todea, Breeveld, Hoban - Liţu, Bawab
Rezerve:  Vîtcă, Al. Munteanu, Buzean, Fl. Bratu, R. Zaharia, D. Roman, Vukadinovici


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (132)
ciprian73
ciprian73  •  29 Iulie 2011, 01:23
Postat de victor33 pe 29 Iulie 2011, 00:48

Pana la coada asta e, ne calificam in retur si gata. Om fi noi slabi, dar ei sunt si mai. O mica problema ar fi cu Ciobi, si-a aratat limitele si sunt cam jos...

Dinamo are "naravul" prost de a pierde pe mana ei si sincer,desi imi doresc ca roman ca TOATE echipele noastre sa mearga mai departe ,sunt constient ca Dinamo va ramane acasa,nefiind prima data cand se fac de ras cu echipe de mana a "n"-spea!!!Vad ca unii spun ca Dinamo a avut ghinion ratand un penalty si sutand in bara prin Torje,insa uita ca au deschis scorul norocos si l-au majorat la fel!!!Pronosticul meu:Gaz M. M. merge in play-off,Dinamo NU!!!

p1qu3e
p1qu3e  •  29 Iulie 2011, 01:24

Dinamo ca deobicei ne surprinde , dar intr-un mod neplacut :))

vladutz13
vladutz13  •  29 Iulie 2011, 01:22

In umila mea parere, Plesca este clar cel mai bun portar roman..... dar fiind la o echipa mica, nu-l observa nimeni!!! Este mult mai flexibil decat un Tatarusanu, Pantilimon sau chiar Coman, nu gafeaza.... si este in super forma!! Pacat de el, poate asa in Europa League il vede cineva si pe el

Vezi toate comentariile (132)
Comentează