INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EKRANAS - STEAUA, JOI, 19:45, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Se joacă la ţară! » GSP vă prezintă stadionul pe care se va disputa turul la Vilnius

Singura peluză are cromatica drapelului Lituaniei +3   FOTO
Singura peluză are cromatica drapelului Lituaniei

Articol de - Publicat miercuri, 22 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 22 august 2012 10:06

Arena LFF, care are teren sintetic, arată ca una de liga a 3-a din România, unde maşinile pot fi parcate la 5-6 metri de gazon


Steaua merge la Vilnius ca să obţină paşaportul pentru grupele europene, însă, de fapt, va avea impresia că se întoarce în timp atunci cînd va vedea stadionul pe care se va disputa întîlnirea. Arena LFF din Vilnius, omologată de UEFA pentru meciuri de cupe europene şi unde evoluează şi "naţionala" Lituaniei, pare desprinsă din diviziile inferioare din România.

Are o capacitate sub 5.500 de locuri, este construită în mijlocul unei pădurici şi are deja 8 ani de la inaugurare. Deţine o singură peluză, iar la poarta unde nu sînt tribune maşinile pot fi parcate pînă aproape de linia de fund. Mai mult, tot în acea zonă, pe parcursul partidelor, au loc adevărate serbări cîmpeneşti, cu grătare şi bere la halbă.

În acest moment, stadionul se află în plin proces de îmbunătăţire tocmai pentru a putea obţine din partea UEFA nivelul 3, un calificativ ce i-ar permite să organizeze meciuri mai importante. Ekranas nu poate disputa confruntări de calibru din Europa, cele începînd din turul 3 preliminar, pe arena proprie din oraşul din care e şi echipa, Panevezys, din cauza faptului că nu a primit dreptul de a organiza astfel de jocuri.


Primul stadion privat
Arena pe care va evolua mîine Steaua a fost construită în 2004, fiind prima investiţie privată de acest gen din Lituania, după ce această ţară şi-a declarat independenţa faţă de URSS în 1991. Numele LFF provine de la Lithuanian Football Federation, acest stadion fiind şi gazda echipei naţionale a Lituaniei.

Gazon sintetic ca la Moscova
Stadionul din Vilnius nu are iarbă naturală, ci un teren sintetic. Totuşi, faţă de alte suprafeţe artificiale, calitatea acestuia e una mult îmbunătăţită. "UEFA l-a inspectat şi s-a arătat încîntată de modul în care arată, asemănîndu-l cu cel de la Moscova, de pe stadionul lui ŢSKA. Tocmai de-asta l-au şi omologat pentru meciuri de cupă europeană", a declarat lituanianul Arlauskis, care a evoluat între 2008 şi 2010 la Urziceni.

5.422 de locuri e capacitatea arenei pe care Steaua va disputa meciul de mîine seară, de la Vilnius, cu Ekranas

600 de spectatori au fost prezenţi la meciul Ekranas - Anderlecht 0-6, din turul 3 al LC

"Singurul lucru care o poate încurca pe Steaua la acest meci e faptul că terenul nu e natural, ci cu iarbă sintetică. Ekranas e obişnuită pe o astfel de suprafaţă, Steaua nu"
Gedrius Arlauskis, fost portar Urziceni


Nu e nici de «B»"

Dumitru Dragomir anticipează o calificare fără emoţii pentru Steaua în grupele Europa League. "Hai să fim serioşi. Păi, aia cu care joacă ei e echipă, ce dracu'?! Aia nu e nici de Liga a 2-a din România", a spus preşedintele LPF. Ekranas a fost eliminată în turul 3 din Champions League de Anderlecht cu scorul general de 11-0.

"Rusescu e ca Piţurcă!"
Oportunismul lui Rusescu l-a uimit pe Ilie Dumitrescu: "Pare că toate mingile din careu sar la el, dar nu e chiar aşa, e vorba despre instinctul lui. Urmăreşte perfect toate mingile, toate fazele, de aceea e mereu plasat excelent în faţa porţii. Eu îl asemăn cu Piţurcă pentru instinctul lui formidabil". Rusescu e golgeterul campionatului, cu 6 goluri.

Pe postul lui după 8 luni!
Martinovici a fost titular cu Ceahlăul, ca fundaş central, şi a înregistrat astfel o "performanţă" ciudată: sîrbul nu mai fusese folosit stoper de 8 luni! Ultima oară cînd jucase în centrul defensivei fusese în decembrie 2011, la 1-0 pe Naţional Arena cu Voinţa Sibiu, prima etapă din returul campionatului trecut. Înainte să ajungă la Steaua, Novak fusese utilizat doar ca fundaş central în Serbia şi la Pandurii, dar a fost reprofilat pe banda dreaptă.

Francezii, şocaţi de Gigi!
Presa din Franţa comentează faptul că atacantul Sinama Pongolle, fost la Liverpool, la Atletico Madrid şi la Saint Etienne, ar fi fost refuzat de Steaua. "Steaua nu l-a vrut pe Sinama fiindcă este negru! Preşedintele clubului român, obişnuit cu tot felul de derapaje, nu vrea un negru în echipa sa", a scris "Le Figaro". Pongolle, 28 de ani, le-a fost propus roş-albaştrilor, dar salariul lui ar fi depăşit oricum bugetul Stelei. Gigi a explicat ce l-a convins să nu-l ia: "Mi-a zis Bănel că francezul ăsta face ce vrea el cu mingea, dar numai cînd vrea. Atunci, să fie sănătos!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  22 August 2012, 14:25

mda,stadion de liga 3,echipa de liga 3,daca la meciul cu Anderleht au fost 600 de spectatori cu Steaua vor fi 300? s-ar putea sa fie mai multi romani pe stadion

bluered_sky
bluered_sky  •  22 August 2012, 13:45
Postat de flo_ax pe 22 August 2012, 10:33

macar e functional, n-au platit 230 milioane pe el si sa fie camp de cartofi, teren minat pt fotbalisti... si mai mult ca sigur nu platesc milioane din banii publici pt gazoane care se deterioreaza mai repede decat se poate fura in tara asta

corect!

bluered_sky
bluered_sky  •  22 August 2012, 13:44
Postat de jalemare pe 22 August 2012, 10:26

nu intereseaza pe nimeni reportajele voastre facute pe coclauri. poate nu ati aflat ca aseara CFR Cluj a obtinut o victorie extrem de importanta la Basel (3/3 prezente un ultimele editii UCL) si se afla la un pas de grupele UCL. poate avem putina bafta si vedem in Romania, in meci oficial, Chelsea, Real, Bayern... ps: poate ne scrieti cateva randuri si despre meciul Vasluiului cu Inter Milano, echipa de anvergura si recent castigatoare a UCL, chiar daca se disputa intr-o competitie net inferioara UCL.

nu intereseaza pe nimeni, dar hop exista 30 si ceva de commentarii la acest articol. Asta ii intereseaza pe ei..........

Vezi toate comentariile (24)
Comentează