INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  NAPOLI - STEAUA 1-0

Secunda care ne-a pus în genunchi » Golul lui Cavani a îngropat Steaua, dar şi România

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2010 00:00

De ieri, e clar: ţara noastră va mai avea doar în sezonul viitor echipă calificată direct în grupele Champions League.

O dată cu eliminarea Stelei din Europa League s-au irosit complet speranţele noastre de a mai avea echipă calificată direct în grupele Ligii Campionilor începînd din 2012. România a ajuns pe locul 14 în clasamentul UEFA al coeficienţilor pe ultimii 5 ani, pe baza căruia se stabileşte numărul de formaţii participante în cupele europene, ediţia 2012-2013. Această poziţie ne asigură prezenţa a cinci echipe, două în preliminariile Ligii şi 3 în Europa League.

6 doar în 2011
Va fi pentru prima oară din 2008 cînd nu vom mai avea echipă calificată direct în grupele Champions League. Beneficiarele de pînă acum au fost CFR Cluj, de două ori, şi Urziceni.

Ultimul sezon în care vom mai avea 6 echipe în cupele europene va fi 2011-2012. Vom avea aceeaşi reprezentare ca acum: două în Champions League şi patru în Europa League.

Nu va fi imposibil să ajungem în grupe
Există totuşi şi o veste bună. Echipa campioană din 2012 va avea un parcurs relativ lejer pentru a ajunge în grupele CL. Pentru acest lucru trebuie să treacă două tururi preliminare, dar va intra pe tabloul echipelor campioane de la locul 13 în jos. Aceasta înseamnă că nu va întîlni adversari din Italia, Spania sau Anglia, ci din Scoţia, Elveţia sau Israel.

23 este locul ocupat de România în Europa în acest sezon, acumulînd un coeficient de 3,166. În faţa noastră sînt ţări ca Bulgaria, Belarus sau Israel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (50)
claudiano
claudiano  •  19 Decembrie 2010, 20:14

echipele din romania sunt zero in europa si fotbalul romanesc e la pamant

gsava
gsava  •  17 Decembrie 2010, 21:37

cit de b/o/u trebuie sa fii sa spui acest lucru

ka2
ka2  •  17 Decembrie 2010, 20:27

Pai este mai bine! Asa nu se mai duc astia, asa "gratis" cum s-au dus CFR si Unirea. De-acum in Europa tot Steaua o sa ne reprezinte. Steaua a trecut mereu si de barajele CL ;)

Vezi toate comentariile (50)
Comentează