INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DNEPR - SEVILLA, 27 MAI, 21:45, GSP.RO, DIGI1, DOLCE1, PROTV

Spania, prima ţară cu 5 echipe în grupele Ligii?! » Ce condiții trebuie să îndeplinească ibericii

Bucuria polonezului Krychowiak şi a Sevillei
Bucuria polonezului Krychowiak şi a Sevillei

Articol de - Publicat sambata, 16 mai 2015 00:00

Două condiţii ca Primera să atingă această performanţă: Sevilla să cîştige finala EL şi Valencia să treacă de play-off-ul Champions.

Sevilla poate fi ultima piesă dintr-un puzzle continental perfect al Primerei Division pentru sezonul viitor.

Dacă echipa andaluză cucereşte Europa League, devine prima cu 4 trofee în istoria competiţiei. În acelaşi timp, se califică direct în grupele Ligii, bonus special de la UEFA (în premieră, campioana EL intră în CL).

Iar Spania ar putea fi întîia ţară cu 5 echipe în seriile Champions League. Trei direct din campionat, Barca, Real şi Atletico (potrivit ierarhiei din acest moment a Primerei). Plus Valencia (locul 4), care trebuie să treacă de play-off-ul CL. Plus Sevilla, dacă o învinge pe Dnepr în ultimul act din Europa League.

3 finalea jucat şi cîştigat Sevilla în EL: 2006 (4-0 cu Middlebrough), 2007 (2-2, 3-1 pen. cu Espanyol) şi 2014 (0-0, 4-2 pen. cu Benfica)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
sulheticul
sulheticul  •  16 Mai 2015, 16:02

In sezonul 2005-2006 de Champions League, Anglia a avut 5 echipe eligibile pentru Champions League. Primele 4 locuri din campionat: Chelsea, Manchester, Arsenal si Everton plus castigatoarea din editia precedenta de CL: Liverpool. Chelsea, Manchester Utd. si Arsenal au jucat direct in grupe, Liverpool a jucat inca din primul tur, reusind sa ajunga in grupe. Iar Everton a jucat in play-off-ul Champions League unde a fost eliminat de Villareal.

narcis_ny
narcis_ny  •  16 Mai 2015, 14:06

Daca Sevilla castiga Europa Leagua, atunci Valencia isi pierde locul de UCL si se duce in EL.

silviupaul_79
silviupaul_79  •  16 Mai 2015, 11:53
Postat de Florentin Mangu pe 16 Mai 2015, 10:06

Ba s-au calificat toate. Pentru ca intr-o grupa au fost 2 echipe din Anglia.

Everton a fost eliminata nu stiu de cine, iar apoi in preliminarile uefa a fost eliminata de dinamo

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close