INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  PLAY-OFF EUROPA LEAGUE

Sperietoarea lui Rădoi » Totul despre Rosenborg, adversara Stelei din play-off-ul Europa League

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 august 2015 14:15

Steaua va juca în play-off-ul Europa League contra celor de la Rosenborg, din Norvegia. Manşa tur se va disputa la Bucureşti pe 20 august, iar returul va avea loc în Norvegia, pe 27 august.

Rosenborg este liderul la zi al campionatului Norvegiei, după 18 etape, avînd o singură înfrîngere şi şapte puncte avans.

De-a lungul istoriei, Rosenborg a cîştigat de 22 de ori titlul în Norvegia şi de nouă ori Cupa, fiind cea mai de succes formaţie norvegiană.

În cupele europene, Rosenborg a jucat 206 meciuri, cîştigînd 81 şi pierzînd 86.

Rosenborg este antrenată de Kare Ingebrigtsen, care pregăteşte formaţia din 2014. Ca jucător a evoluat la  Rosenborg, Lillestrom, Manchester City şi Stromsgodset şi a mai fost antrenor principal la Ranheim şi Bodo/ Glimt.

Lotul norvegienilor este cotat la 16,55 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de. Cel mai bine cotat jucător este Mike Jensen, care valorează 1,5 milioane de euro.

Pentru a ajunge în play-off-ul Europa League, Rosenborg a trecut de ungurii de la Debrecen. În tur, norvegienii s-au impus în Ungaria cu 3-2, iar la retur au cîştigat cu 3-1.

Ultima echipă folosită de Rosenborg: Hansen - Svensson, Bjordal, Eyjolfsson, Skjelvik - Jensen, Selnaes, Midtsjo - Helland, Soderlund, Mikkelsen

Coşmarul de acum 10 ani

În 2005, Steaua şi Rosenborg s-au întîlnit în turul III al preliminariilor UEFA Champions League.

În tur, la Bucureşti, rezultatul a fost egal, 1-1. Meciul din Norvegia a fost unul de coşmar pentru actualul antrenor al Stelei, Mirel Rădoi. O prestaţie catastrofală, cu erori mari la primele două goluri şi cu un autogol care a dus tabela la 3-0 pentru gazde.

Steaua a reintrat în joc cu două goluri, dar atît. N-a egalat şi a pierdut calificarea, iar fluierul de final al arbitrului l-a găsit pe Rădoi izbucnind în lacrimi.

Acel meci avea să-l marcheze pe Mirel, cel care în toate apariţiile publice din ultimii ani, chiar şi după ce a plecat din Ghencea, a răspuns de fiecare dată la fel cînd a fost întrebat despre cel mai negru moment al carierei sale: "Returul cu Rosenborg".

După acel meci a fost apărat de patron, dar Lăcătuş a fost cel care l-a arătat cu degetul: "La ce pretenţii are lumea de la Rădoi, greşelile pe care le-a făcut sînt nepermise la acest nivel, mai ales că au fost decisive. Mai are mult de muncă pînă să ajungă un jucător mare. Deocamdată, nu e aşa ceva". 

676373 caseta

PALMARES  BUN CU ECHIPELE DIN NOrVEGIA

Echipele din România au jucat 14 meciuri contra celor din Norvegia, obiţinînd opt victorii, patru remize  şi pierzînd două meciuri.

Steaua s-a întîlnit de opt ori cu formaţii din Norvegia. Roş-albaştrii au cîştigat de şase ori şi au un egal şi o înfîrngere.

Sezon Meci Scor
2005 - 2006, prel. UCL Steaua  - Rosenborg 1-1 / 2-3
2005 - 2006 Valerenga – Steaua 0-3 / 1-3
2012 - 2013, grupe EL Steaua - Molde 2-0 / 2-1
2014 - 2015, prel. UCL Strømsgodset - Steaua 0-1 / 0-2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
para.para
para.para  •  07 August 2015, 20:35

cer public ca ghesepeul lui 0vi matusalemikul si a lui gheorghe, sa inceapa de pe acum sa transfere jucatori de la Rosenborg la echipa lor, castigatoare a unei amarate de cupe, acu' 29 de ani.

sibelius
sibelius  •  07 August 2015, 18:40
Postat de unico_biancorossi pe 07 August 2015, 18:10

fcsb are ceva sanse de a se califica, inca are un lot ceva mai bine cotat decat al norvegienilor. nu cu mult, dar ceva in plus.

Fara fundasi centrali e cam greu sa joci.

para.para
para.para  •  07 August 2015, 18:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează